Το πολυτελές σπίτι του άλλοτε Υπουργού Προπαγάνδας του Χίτλερ παραμένει στα αζήτητα αν και προσφέρεται ακόμα δωρεάν…
Εδώ και περίπου 35 χρόνια, από τότε δηλαδή που η βίλα του Τζόζεφ Γκέμπελς έχει περάσει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου, ουδείς έχει εκδηλώσει την επιθυμία να την αποκτήσει και να απαλλάξει το κρατικό ταμείο από τα έξοδα της συντήρησής του.
Είναι τέτοια η… απελπισία της τοπικής κυβέρνησης που όπως γράφει ο Guardian, o Yπουργός Οικονομικών Στέφαν Εβερς προσφέρει πλέον όλη την έκταση (42 στρεμμάτων) σε όποιον ενδιαφέρεται απολύτως δωρεάν!
“Εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε αγοραστή, δεν μάς απομένει πια καμία λύση παρά η κατεδάφιση” τόνισε επίσης ο Εβερς.
Ο Γκέμπελς, διαβόητος Υπουργός Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ, έχτισε την…καταραμένη βίλα το 1939 σε μία δασώδη έκταση κοντά στη λίμνη Βogensee, 40 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου.
Εκεί φιλοξένησε ναζί ηγέτες, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες της εποχής σε μία εμφανή προσπάθεια για δημόσιες σχέσεις.
Μετά τον πόλεμο και τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας, και αφού ο Γκέμπελς αυτοκτόνησε μαζί με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά του σε καταφύγιο του Χίτλερ, η βίλα χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο και εν συνεχεία δόθηκε προς χρήση στη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας.
Μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, πέρασε στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου που πια δεν ξέρει τι να την κάνει.
Πηγή: news247
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Ένας χρόνος Deutschlandticket στη Γερμανία: Πέτυχε το μοντέλο;
- Ποια ονόματα απαγορεύεται να δώσετε στα παιδιά σας στη Γερμανία;
- Πως να αποφύγετε τις απάτες όταν ψάχνετε για σπίτι στη Γερμανία
- Ποια πόλη της Γερμανίας έχει το πιο ακριβό παγωτό το 2024;
- Πώς ένα γερμανικό κέρμα των δύο ευρώ μπορεί να αξίζει πολλά χρήματα;
- Smartphone; Όχι ευχαριστώ! Νέα μόδα στη Γερμανία τα παλιά κινητά τηλέφωνα