Τηλεκπαίδευση: Λιγότερες ώρες μάθημα στη Γερμανία
Ακόμη μία έκθεση για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η τηλεκπαίδευση στην ακαδημαϊκή πορεία των μαθητών στη Γερμανία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το γερμανικό ινστιτούτο IFO.
Σύμφωνα με την έκθεση, φέτος υπάρχουν βελτιώσεις σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, αλλά οι βασικές ασχολίες των παιδιών παραμένουν τα βιντεοπαιχνίδια και η ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ τους, αντί της ενασχόλησης με τα μαθήματά τους.
Πιο συγκεκριμένα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα παιδιά στη Γερμανία περνούσαν κατά μέσον όρο 7,4 ώρες ημερησίως, είτε στο σχολείο είτε διαβάζοντας για το σχολείο.
Τώρα περνούν μόλις 4,3 ώρες, ενώ όλη την υπόλοιπη ημέρα παραμένουν μεν κολλημένα στις οθόνες, αλλά όχι για εκπαιδευτικούς λόγους.
Αυτό, μάλιστα, αποτελεί βελτίωση σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, πέρυσι την άνοιξη, στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά ασχολούνταν με την εκπαιδευτική διαδικασία 45 λεπτά λιγότερα.
Η έρευνα έγινε από τον καθηγητή Λίντγκερ Βέσμαν του ινστιτούτου IFO, με δείγμα 2.000 γονείς.
Ο Βέσμαν σημείωσε ότι ο μέσος όρος των 4,3 ωρών ημερησίως σημαίνει ότι το 23% των παιδιών ασχολείται με το σχολείο μόλις δύο ώρες την ημέρα.
Σε πολλά σχολεία ανά την επικράτεια στη Γερμανία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, καθώς μόλις το 25% των μαθητών παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα (το ποσοστό ήταν 6% πέρυσι).
Σε πολλές περιπτώσεις, το σχολικό μάθημα συνίσταται στη συμπλήρωση φύλλων εργασιών από κάθε μαθητή χωριστά.
Οι πλέον ανήσυχοι για τις επιπτώσεις των διαδικτυακών μαθημάτων στα παιδιά τους ήταν οι γονείς των αδύναμων μαθητών και οι γονείς χωρίς απολυτήριο λυκείου.
Οι τελευταίοι ανέφεραν τη μεγαλύτερη κάμψη στην επίδοση των παιδιών, καθώς και έξαρση φοβιών και νευρικότητας.
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ