Η 23χρονη, σήμερα, Παλαιστίνια Ρεέμ Σαχβίλ υψώνει τη γροθιά της απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ – Έγινε γνωστή το 2015 όταν έκλαιγε με λυγμούς στο πλάι της Μέρκελ για τα δεινά που είχε βιώσει
Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε το σπίτι της 15χρονης τότε Παλαιστίνιας Ρεέμ Σαχβίλ το 2015, εκείνη άρχισε να κλαίει με λυγμούς έχοντας βιώσει στο πετσί της την μεταναστευτική της κρίση.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Nius», σήμερα η 23χρονη Παλαιστίνια ανέβασε την φωτογραφία της στο Instagram, παραθέτοντας τις απόψεις της για πολιτικά ζητήματα.
Im Juni 2015 erweichte das libanesische Flüchtlingsmädchen Reem Sahil das Herz von Mutti #Merkel. Ein paar Wochen später fiel dann zum ersten Mal der Satz „Wir schaffen das.“
2022 erhielt “Merkels Mädchen” den deutschen Pass. Mittlerweile wirbt sie für die Auslöschung Israels. pic.twitter.com/jxshvbW9Cc
— J. Wegener (@WegenerBD) November 6, 2023
Σχολιάζοντας τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς, η Ρεέμ υποστήριξε ότι, πίσω από όλα τα δεινά των Παλαιστινίων, είναι το εβραϊκό κράτος, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Στο προφίλ της στα social media, η έφηβη δείχνει έναν χάρτη του Ισραήλ με φόντο μια εικόνα του «Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ», κι ένας άνδρας στέκεται μπροστά του κραδαίνοντας μια παλαιστινιακή σημαία.
Η Σαχβίλ μοιράστηκε το σχέδιο της με τον χάρτη του Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη προβάλλοντας το σύνθημα #freepalestine», «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η Ρεέμ υπενθύμισε στους συμπολίτες της το «φαινομενικά ακίνδυνο» ρητό ότι «η Παλαιστίνη πρέπει να είναι ελεύθερη από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα».
Die Palästinenserin Reem #Sahwil 👇 (23) sagte 2015 zum @welt-Reporter: Sie möchte später als Ärztin nach #Palestina gehen, denn dann wird es #Israel ja nicht mehr geben. Sie erhielt im Februar 2023 die deutsche Staatsbürgerschaft! Wie dumm kann ein Staat sein?#HamasTerrorist pic.twitter.com/7xTGUY3Ccm
— Hans-Jürgen Kupka (@NeueARD_Forum) November 13, 2023
Αυτό στην πραγματικότητα είναι μία «κραυγή αφανισμού κατά του εβραϊκού κράτους», επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Σημαίνει, δηλαδή, ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να λάβουν ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν καταστραφεί το Ισραήλ».
Η Σαχβίλ έγινε πασίγνωστη στη Γερμανία το 2015, κατά τη διάρκεια ενός διαλόγου πολιτών με την τότε Καγκελάριο της Γερμανίας, την Χριστιαδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ (CDU).
Η 15χρονη τότε Ρεέμ υποστήριξε ότι είχε φτάσει στη Γερμανία με την οικογένειά της το 2010 και, μπροστά στην κάμερα, έχοντας δίπλα την Μέρκελ, της εξέφρασε τον φόβο της απέλασης και ξέσπασε σε κλάματα.
#reemsahwil
* 2015 rührt das palästin. “Flüchtlingsmädchen” Merkel zu Tränen, der Blick auf Flüchtlinge war danach ein anderer.
*2022 wird Reema Sahwil deutsche Staatsbürgerin.
*2023 postet sie eine Landkarte “From the river to the sea”.Migrationsthema in a nutshell pic.twitter.com/xDzRvvTBjD
— birgit (@montclairchen) November 13, 2023
Η τότε Καγκελάριος προσπάθησε κάπως αμήχανα να παρηγορήσει το κορίτσι και από πολλούς είχε κατηγορηθεί ότι αντέδρασε πολύ ψυχρά δείχνοντας ελάχιστη συμπόνια.
Στη συνέχεια, η Μέρκελ υποδέχθηκε την έφηβη στην Καγκελαρία για να ηρεμήσει τις «κακές γλώσσες» που την επέκριναν για απάθεια.
Αν και η Μέρκελ δεν υποσχέθηκε καμία βοήθεια στην έφηβη, η Παλαιστίνια παρέμεινε με την οικογένειά της στη Γερμανία.
Το 2017 έλαβε άδεια παραμονής απεριόριστου χρόνου και τον Φεβρουάριο του 2023 έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.
Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο «ARD», η Μέρκελ είχε δηλώσει το 2015 ότι ήταν ειλικρινής και συμπονετική με την έφηβη Ρεέμ.
«Είμαστε ένα κράτος που κινούμαστε με το γράμμα του νόμου. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνεις ένα κορίτσι που κλαίει, να νιώσει καλύτερα», είχε πει , μεταξύ άλλων, η τότε Καγκελάριος της Γερμανίας στην εφημερίδα «Die Welt».
«Είναι δύσκολο να βλέπεις άλλους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή όταν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον», της είχε πει η έφηβη Παλαιστίνια.
Σχολιάζοντας την κίνηση της Μέρκελ να της χαϊδέψει το κεφάλι, η Ρεέμ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η χειρονομία της ήταν μια χαρά».
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Αργίες στη Γερμανία το 2024: Οι γερμανικές αργίες με μια ματιά
- Ποιος θα πάρει περισσότερα χρήματα το 2024 στη Γερμανία;
- Γερμανία: Επιστροφή φόρου χωρίς να υποβάλετε φορολογική δήλωση
- Πως να κλείσετε ραντεβού σε γιατρό στη Γερμανία
- Άδεια μετ΄ αποδοχών στη Γερμανία: Πότε τη δικαιούστε;
- Οι 10 γερμανικές πόλεις με τον καλύτερο καιρό
- Μόναχο: Πώς να πάρετε αποζημίωση αν καθυστερήσει το S-Bahn
- Γιατί η οδήγηση στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας αποτελεί παράβαση;
- Πότε ανοίγουν οι διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας