Τι στρεσάρει και επιβαρύνει τους περισσότερους ανθρώπους στη Γερμανία; Και πώς τα αντιμετωπίζουν; Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τον πληθωρισμό (51%), ακολουθούμενοι από την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία και διεθνώς (45%) και την αυξανόμενη διαίρεση στην κοινωνία (44%), σύμφωνα με αντιπροσωπευτική μελέτη που διεξήγαγε το ινστιτούτο έρευνας κοινής γνώμης Ipsos σε συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα θεραπείας HelloBetter.
Αναφέρονται επίσης συχνά: η «στροφή προς τα δεξιά» (43%), ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (41%), η κλιματική κρίση (40%) και η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας (35%). Το 41 τοις εκατό φοβάται την οικονομική ανασφάλεια στα γηρατειά.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι ανησυχίες τους έχουν αυξηθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Πολλοί ανησυχούν επίσης για την ίδια τους τη ζωή
Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι υπερφορτωμένο από το σύνολο των καθημερινών απαιτήσεων στη δουλειά και την ιδιωτική του ζωή. Η γενιά Υ (35 τοις εκατό) και η γενιά Ζ (32 τοις εκατό) πλήττονται ιδιαίτερα. Οι γυναίκες επηρεάζονται επίσης σημαντικά περισσότερο από τους άνδρες (31% έναντι 22%).
Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν επίσης στρατηγικές για να βοηθήσουν τον εαυτό τους όταν όλα γίνονται υπερβολικά.
Στην ερώτηση «Τι σας βοηθάει όταν αισθάνεστε ψυχικά άρρωστοι (για παράδειγμα, όταν αισθάνεστε πεσμένοι, ανήσυχοι ή αγχωμένοι);»,
οι ερωτηθέντες απάντησαν:
Να βρίσκονται στη φύση: Το 39% δήλωσε ότι το να περνούν χρόνο στη φύση, όπως το να περπατούν στο δάσος ή απλά να βρίσκονται στον καθαρό αέρα, τους βοηθά όταν αισθάνονται ψυχικά αδιάθετοι. Η επίδραση αυτή έχει μάλιστα αποδειχθεί επιστημονικά.
Ακούγοντας μουσική: Αυτό βοηθάει το 22% των ερωτηθέντων, είτε στο σπίτι είτε επίσης σε συναυλίες ή φεστιβάλ.
Οικογένεια και συνεργασία: Για το 25% των ερωτηθέντων, η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του στρες και του άγχους, ενώ η συνεργασία αποτελεί σημαντική πηγή για το 20%.
Αθλητισμός: Το 18% βασίζεται στις αθλητικές δραστηριότητες για να σταθεροποιηθεί συναισθηματικά.
Απόσπαση της προσοχής: Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποσπά συνειδητά την προσοχή του ή σκέφτεται θετικά πράγματα.
Και σε ποιον μιλούν οι άνθρωποι για τις ανησυχίες τους; Το 37 τοις εκατό μιλάει στον σύντροφό του. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 41 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα εκμυστηρεύονται τις ανησυχίες τους σε έναν καλό φίλο ή μια στενή φίλη, σε σύγκριση με το 26 τοις εκατό μόνο των ανδρών.
Ένας στους δέκα ανθρώπους από τις γενιές Ζ και Υ (ηλικίας 16-28 και 29-43 ετών αντίστοιχα) χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, όπως τα διαδικτυακά φόρουμ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μιλήσουν για τις ανησυχίες ή το άγχος τους.
Μεταξύ των ηλικιωμένων, το 16% της Γενιάς Χ (44-58 ετών) και το 20% των boomers (59-75 ετών) μιλούν στον παθολόγο τους. Συγκριτικά, οι νεότεροι είναι πιο πιθανό να μιλήσουν σε ψυχοθεραπευτές (15 τοις εκατό των ερωτηθέντων της γενιάς Z και 13 τοις εκατό των ερωτηθέντων της γενιάς Y).
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2024
- Γερμανία: 10 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο του 2024
- Σπάνιο νόμισμα δύο ευρώ ειδικής κοπής που προσφέρεται 1.000 φορές την τιμή του
- Top 10 δισεκατομμυριούχων στη Γερμανία: Ποιος είναι ο πλουσιότερος Γερμανός;
- Πώς το φορολογικό σύστημα εντοπίζει απατεώνες στις φορολογικές δηλώσεις του 2024;
- Είδηση ΣΟΚ: Η ασφάλιση περίθαλψης στη Γερμανία απειλείται με πτώχευση