Από την Παρασκευή, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν σημειώματα ασθενείας μέσω τηλεφώνου στη Γερμανία, καθώς ένας κανόνας που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας λήγει.
Ο ειδικός κανονισμός που επέτρεπε στους εργαζόμενους να λαμβάνουν πιστοποιητικά ασθένειας μέσω τηλεφώνου έληξε στα τέλη Μαρτίου.
Η παραχώρηση είχε αρχικά εισαχθεί από την ομοσπονδιακή επιτροπή γιατρών, κλινικών και ασφαλιστικών εταιρειών για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης στο αποκορύφωμα της πανδημίας του Covid. Ισχύει εδώ και τρία χρόνια.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιόζεφ Χέκεν, δήλωσε στο DPA ότι η άδεια ασθενείας μέσω τηλεφώνου είχε εκπληρώσει τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως ένας “εύκολα εφαρμόσιμος τρόπος διάκρισης μεταξύ ήπιων και σοβαρών περιπτώσεων ασθένειας και αποφυγής γεμάτων αιθουσών αναμονής”.
Ωστόσο, με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) να θεωρεί επί του παρόντος το Covid “χαμηλού κινδύνου”, ο κανονισμός θα λήξει στις 31 Μαρτίου.
Παρ’ όλα αυτά, ο Hecken δήλωσε ότι ο κανόνας μπορεί να επανέλθει σε οποιοδήποτε σημείο στο μέλλον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν χρειαστεί.
Σημειώματα ασθενείας μέσω βιντεοκλήσης
Παρά το τέλος των τηλεφωνικών αναρρωτικών σημειωμάτων, θα εξακολουθεί να υπάρχει λύση για όσους προτιμούν να αποφεύγουν την αίθουσα αναμονής όταν δεν αισθάνονται καλά.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για σημείωμα ασθενείας μέσω βιντεοκλήσης – εφόσον ο γενικός τους γιατρός προσφέρει αυτή την υπηρεσία και δεν χρειάζεται φυσική εξέταση.
Οι ασθενείς που αναζητούν μια ηλεκτρονική διαβούλευση έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναζητήσουν ραντεβού μέσω βίντεο χρησιμοποιώντας πύλες όπως οι Doctolib και Jameda.
“Ανεξάρτητα από την κατάσταση της πανδημίας, οι ασφαλισμένοι μπορούν επίσης να λάβουν σημείωμα ασθενείας κατά τη διάρκεια διαβούλευσης μέσω βιντεοκλήσης – και όχι μόνο για ελαφρές αναπνευστικές παθήσεις”, εξήγησε ο Hecken.
Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι άνθρωποι που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω ασθένειας πρέπει να υποβάλλουν στην εταιρεία τους ιατρικό σημείωμα το αργότερο την τέταρτη ημέρα της ασθένειας.
Οι γενικοί γιατροί αξιολογούν το επίπεδο της ασθένειας και πόσο πρέπει να λείψει ο εργαζόμενος από την εργασία του και οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται στη συνέχεια στους εργοδότες τους – συνήθως από τον δημόσιο ασφαλιστή υγείας.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά τα χαρτονομίσματα μπορεί να αξίζουν μια μικρή περιουσία
- Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή Έλληνας επιχειρηματίας στη Γερμανία
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Πάσχα 2023 Γερμανία: Τι γιορτάζεται – ποιες ημέρες είναι αργίες;
- Ποιες είναι οι πιο όμορφες παλιές πόλεις της Γερμανίας;
- Έρευνα: Ποια πόλη της Γερμανίας έχει την καλύτερη κουζίνα;
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Χωρίς ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές το ΣΚ
- Πώς να γιορτάσετε το Πάσχα 2023 στη Γερμανία
- Άλλο ένα σχολείο στη NRW απαγορεύει τις φόρμες γυμναστικής
- Γερμανία: Οι φορολογικές αλλαγές που τίθενται σε ισχύ τον Απρίλιο
- Γερμανία: 110χρονη πολίτης χειρουργήθηκε με επιτυχία