Θα δούμε σύντομα το αστέρι της Βηθλεέμ; Ένα σπάνιο θέαμα στον ουρανό μπορεί να παρατηρηθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Στην ιστορία των Χριστουγέννων, το αστέρι της Βηθλεέμ, επίσης γνωστό ως αστέρι τριών βασιλιάδων ή poinsettia, θεωρείται ο οδηγός για τη γενέτειρα του Ιησού Χριστού.
Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, οι σοφοί από την Ανατολή βρήκαν τον σωστό δρόμο μέσω του κομήτη με τη μακριά ουρά το έτος επτά π.Χ. Αλλά πιθανώς να ήταν ένα σπάνιο θέαμα, το οποίο μπορούμε να δούμε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν ορισμένοι αστρολόγοι.
Το φαινόμενο εμφανίζεται μόνο κάθε είκοσι χρόνια. Δηλώνει τη συνάντηση των πλανητών Δία και Κρόνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης το 2020 – πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου. Λόγος για τη σπανιότητα αυτού του αστερισμού: Ο Δίας περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε δώδεκα χρόνια και ο Κρόνος σε λιγότερο από τριάντα χρόνια.
Σύμφωνα με μελέτες, ωστόσο, οι πλανήτες έφτασαν τόσο κοντά όσο φέτος την τελευταία φορά στις 4 Μαρτίου 1226, δηλαδή πριν από σχεδόν 800 χρόνια.
Ο Patrick Hartigan από το Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον εξηγεί. Και αυτός ο εξαιρετικά σπάνιος αστερισμός θα μπορούσε επίσης να είναι μια εξήγηση για το αστέρι της Βηθλεέμ, σύμφωνα με την υπόθεση στη σκηνή της αστρολογίας.
Αστέρι της Βηθλεέμ; Σπάνιο θέαμα τον Δεκέμβριο του 2020
Η προσέγγιση των δύο πλανητών έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλές εβδομάδες, δήλωσε ο Χάρτιγκαν σε συνέντευξή του στους Yucatan Times.
Από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου ο Δίας προφθάνει τον Κρόνο στον αστερισμό του Αιγόκερω και εμφανίζεται η «μεγάλη σύνοδος». Και οι δύο πλανήτες θα μοιάζουν με ένα φωτεινό διπλό αστέρι.
Δίας και Κρόνος: Έτσι θα δείτε τη σπάνια πλανητική συνάντηση
Το ζευγάρι των πλανητών μπορεί να φανεί μόνο περίπου μία ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα, βαθιά στον νοτιοδυτικό ουρανό. Ο Δίας είναι ο φωτεινότερος πλανήτης, ο Κρόνος εμφανίζεται σε ένα απαλό, κιτρινωπό φως και είναι αισθητά πιο αχνός.
Περίπου στις 6.30 το απόγευμα, και οι δύο βυθίζονται κάτω από τον νοτιοδυτικό ορίζοντα. Οι δύο γιγαντιαίοι πλανήτες θα ενωθούν με τη ημισέληνο στις 17 Δεκεμβρίου, μια όμορφη θέα του ουρανού γύρω στις 6 μ.μ.
Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Έξετερ θέλει να μεταδώσει ζωντανά το ουράνιο γεγονός του αιώνα.
Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!
Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.
Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info