Από τον Οκτώβριο, οι Γερμανοί μπορούν να παραγγείλουν σολομό από τρισδιάστατο εκτυπωτή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας “Revo Foods”. Αν και κοστίζει περισσότερο από τον συμβατικό σολομό, είναι επίσης πιο φιλικός προς τα ζώα και το περιβάλλον…
Η νεοφυής επιχείρηση “Revo Foods” από την Αυστρία πουλάει φιλέτο σολομού από τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Υποτίθεται ότι έχει γεύση, μυρωδιά και εμφάνιση παρόμοια με το πρωτότυπο, αλλά κοστίζει επτά ευρώ, δηλαδή λίγο ακριβότερα από τον κανονικό σολομό.
Η εταιρεία εδρεύει στη Βιέννη, έχει 40 υπαλλήλους και εργάζεται για να φέρει το προϊόν στα γερμανικά ράφια.
Ο σολομός από εκτυπωτή αποτελείται από μυκοπρωτεΐνη, την οποία οι κατασκευαστές λαμβάνουν από έναν ειδικό μύκητα, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Robin Simsa.
Το φιλέτο υποτίθεται ότι μοιάζει με τον κλασικό σολομό ως προς τη δομή, την υφή και τη γεύση – οι καταναλωτές μπορούν να το μαγειρεύουν ακριβώς όπως το πρωτότυπο.
Επιπλέον, ο 3D σολομός είναι υγιεινός και έχει πολλές πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Στην Αυστρία, οι πελάτες απολαμβάνουν από τον Σεπτέμβριο την τρισδιάστατη λιχουδιά στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ “BILLA Pflanzilla”.
Από τον Οκτώβριο, οι Γερμανοί λάτρεις του σολομού μπορούν επίσης να παραγγείλουν το φιλέτο online στο κατάστημα της εταιρείας “Revo”.
Θα χρειαστεί όμως λίγος χρόνος μέχρι να φτάσει στα γερμανικά σούπερ μάρκετ, λέει ο Simsa: “Προς το παρόν αυξάνουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε το φιλέτο στα γερμανικά σούπερ μάρκετ από τα μέσα του επόμενου έτους”.
Η εφημερίδα “Die Zeit” χαρακτηρίζει τον τρισδιάστατο σολομό “την ελπίδα για μια διατροφική επανάσταση”.
Η εκτυπωμένη τροφή υποτίθεται ότι θα συμβάλει στην προστασία των ωκεανών, του περιβάλλοντος και του κλίματος.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο σολομός καταναλώνει έως και 86% λιγότερο CO₂ από τον πραγματικό και έως και 95% λιγότερο γλυκό νερό.
Αντιδράσεις…
Οι παραγωγοί ψαριών το βλέπουν διαφορετικά. “Δεν πρόκειται για εργοστασιακή εκτροφή”, γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία “Plotz Spezialitäten”, η οποία πωλεί προϊόντα ψαριών από τη Νορβηγία.
“Ο νορβηγικός σολομός έχει μεγάλη ελευθερία”, αναφέρει η εταιρεία. Υπάρχουν νομικοί κανόνες που καθορίζουν την αναλογία μεταξύ ψαριών και νερού, λέει.
Η χρήση φαρμάκων περιορίζεται επίσης στο ελάχιστο, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Σε γενικές γραμμές, η βιομηχανία ψαριών φαίνεται να ενοχλείται από τις εναλλακτικές λύσεις.
Η Handelsblatt γράφει: “Η απροθυμία προκαλείται από τα φυτικά προϊόντα στην αλιευτική βιομηχανία, η οποία επιδοτείται από την ΕΕ και πολλές χώρες με μεγάλα χρηματικά ποσά”.
Ο Simsa επιβεβαιώνει: “Υπάρχουν πολλά λόμπι που αντιτίθενται στην εξάπλωση των εναλλακτικών προϊόντων”.
Η νεοφυής επιχείρηση έχει επίσης λάβει χρηματοδότηση, επιβεβαιώνει ο Simsa: συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο προήλθε από την ΕΕ.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Νέοι νόμοι και αλλαγές: Τι θα αλλάξει τον Οκτώβριο στη Γερμανία;
- Διαφορές: Oktoberfest Μονάχου Vs Cannstatter Wasen Στουτγάρδης
- 8 ιαματικά λουτρά που πρέπει να επισκεφθείτε στη Γερμανία
- Brückentage 2024: Κερδίστε περισσότερες ημέρες άδεια στη Βαυαρία
- Τα εισιτήρια BVG στο Βερολίνο θα ακριβύνουν σημαντικά
- Ρεκόρ θερμοκρασίας: Χρυσό φθινόπωρο βιώνει η Γερμανία
- Γερμανία: Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν μήνας με ρεκόρ θερμοκρασίας