Schwarzfahren: Πολίτες επιθυμούν να μην είναι ποινικό αδίκημα
Η εισιτηριοδιαφυγή (Schwarzfahren) δεν θα πρέπει πλέον να αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γερμανών…
Σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των Γερμανών αρέσει η ιδέα να αντιμετωπίζεται η εισιτηριοδιαφυγή ως διοικητικό παράπτωμα και όχι ως ποινικό αδίκημα.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Infratest dimap για λογαριασμό της πλατφόρμας “Frag den Staat” (Ρωτήστε το κράτος), η οποία τέθηκε στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.
Κατά κανόνα, όποιος συλλαμβάνεται χωρίς έγκυρο εισιτήριο πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.
Οι δημοσκόποι είχαν ρωτήσει αρχικά αν οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν σωστό οι παραβάτες του εισιτηρίου που δεν πληρώνουν το πρόστιμο να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης.
Εδώ ο πληθυσμός είναι διχασμένος: Οι μισοί από τους ψηφοφόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου πιστεύουν ότι είναι σωστό. Το 45% των Γερμανών είναι αντίθετοι.
Περίπου το πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν είχε γνώμη για το θέμα αυτό ή δεν έδωσε καμία πληροφορία.
Οι υποστηρικτές των Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς τάχθηκαν ιδιαίτερα κατά της ποινής φυλάκισης για τους παραβάτες του εισιτηρίου.
Η πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Bundestag συμφωνεί με την ισχύουσα νομική κατάσταση.
Θα μεταρρυθμιστεί ο νόμος περί κυρώσεων;
Οι απαντήσεις στο δεύτερο ερώτημα, εάν η εισιτηριοδιαφυγή θα πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπίζεται ως διοικητική παράβαση με πρόστιμο, όπως και οι παραβάσεις στάθμευσης, δείχνουν μεγάλο άνοιγμα για μια μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 69% του γερμανικού πληθυσμού θα ήταν υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής. Μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού θα ήταν εναντίον της.
Η Μπούντεσταγκ συζητά επί του παρόντος μια μεταρρύθμιση του νόμου περί κυρώσεων, η οποία, μεταξύ άλλων, θα προέβλεπε συντομότερες εναλλακτικές ποινές φυλάκισης.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ακρόαση εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή νομικών θεμάτων.
Όσοι δεν πληρώνουν πρόστιμο θα εκτίουν εναλλακτικά το ποσό στη φυλακή. Ο αριθμός των ημερών που θα πρέπει στη συνέχεια να περάσουν πίσω από τα κάγκελα οι ενδιαφερόμενοι αντιστοιχεί στα ημερήσια ποσοστά στα οποία καταδικάστηκαν.
Το σχέδιο του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν (FDP) προβλέπει στο μέλλον μείωση στο μισό του αριθμού των ημερών φυλάκισης.
Η αποποινικοποίηση δεν αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης
Η αποποινικοποίηση της εισιτηριοδιαφυγής που προτείνουν πολιτικοί του SPD, του Κόμματος της Αριστεράς και των Πρασίνων δεν αποτελεί μέρος της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης.
Ωστόσο, οι πρώτες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της λεγόμενης εισιτηριοδιαφυγής στο μέλλον πρόκειται να υποβληθούν σύντομα.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία
- Η οδοντιατρική περίθαλψη στη Γερμανία
- Επιτρέπεται να πλύνετε το αυτοκίνητό σας την Κυριακή;
- Ορθόδοξο Πάσχα: Πρόγραμμα Ελληνικών Εκκλησιών στη Βαυαρία
- Η παραδοσιακή εταιρεία Tupperware στο χείλος του αφανισμού;
- Πώς μπορείτε να πάρετε πίσω χρήματα από την ασφάλεια;
- Βασικό επίδομα τέκνων αντί του Kindergeld: Ποιος παίρνει πόσο;