Γερμανία: Ρεκόρ ζήτησης και μεγάλες ελλείψεις οικιακών συσκευών
Όποιος θέλει να αγοράσει ένα καινούργιο πλυντήριο Miele αυτές τις ημέρες πρέπει να περιμένει έως και τρεις μήνες, ή ενδεχομένως και περισσότερο, για να παραλάβει τη συσκευή του.
Ο λόγος είναι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή κατά τη διάρκεια των lockdowns, καθώς και η έλλειψη εξαρτημάτων, η οποία δημιουργεί πιέσεις σε πολλές βιομηχανίες, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε ημιαγωγούς, μέταλλα και πλαστικά.
Γερμανία: Κρατίδια VS ομοσπονδιακής κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων
Επιπλέον, οι δυνατότητες για μεταφορά είναι εξίσου περιορισμένες, ιδίως από τις χώρες στη νοτιοανατολική Ασία προς την Ευρώπη, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πελατών της, η Miele παράγει με τεράστια ταχύτητα σε όλα τα εργοστάσιά της από τον Δεκέμβριο, μερικές φορές ακόμη και με επιπλέον βάρδιες.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία αύξησε τους αποθηκευτικούς της χώρους για πλυντήρια, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει και την παραγωγή της.
Ωστόσο δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μείωση στον χρόνο παράδοσης στους πελάτες, όπως επισημαίνει και η ίδια.
Ο ανταγωνιστής της Miele, η εταιρεία BSH, θυγατρική του ομίλου Bosch με τις μάρκες Bosch και Siemens, δεν είναι επίσης σε θέση να παραδώσει στους πελάτες της εγκαίρως τις συσκευές.
Αιτία δεν είναι μόνον οι ελλείψεις, αλλά και η αυξημένη ζήτηση γι’ αυτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από το καλοκαίρι του 2020 σημειώθηκε μια «έκρηξη ζήτησης».
Πέρυσι, η Miele πούλησε περισσότερες συσκευές από ποτέ στα 122 χρόνια της ιστορίας της. Η BSH είχε επίσης το 2020 τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της από τη χρονιά ίδρυσής της, το 1967.
Η Ένωση Ηλεκτρικής και Ψηφιακής Βιομηχανίας (ZVEI) της Γερμανίας συνδέει την έκρηξη με την τάση για ανακαίνιση που έφερε μαζί της η πανδημία.
«Λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για τον χώρο τους – αυτό περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού», όπως αναφέρει.
Συνολικά οι Γερμανοί κατασκευαστές πούλησαν περίπου 18,7 εκατομμύρια μεγάλες οικιακές συσκευές το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης.
Οι καταψύκτες ήταν επίσης από τις συσκευές που σημείωσαν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση τους πρώτους μήνες της πανδημίας.
Οι πελάτες πρέπει όχι μόνο να συμφιλιωθούν με την τεράστια αναμονή στην παραλαβή των καινούργιων συσκευών, αλλά και με τις υψηλότερες τιμές.
Η Miele αύξησε τις τιμές τον Οκτώβριο του 2021 κατά μέσον όρο 2,5 έως 3%, ενώ τον Απρίλιο η αύξηση θα φθάσει έως και 8%.
Και φως στο τούνελ δεν φαίνεται άμεσα. Οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν ελπίζουν σε καλύτερες τιμές όσον αφορά τους ημιαγωγούς και άλλα πρωτογενή υλικά, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του έτους.
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αύξηση του κατώτατου μισθού στην Γερμανία στα 12 ευρώ την ώρα
- Οι 25 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Γερμανία
- Υπάρχει κρυφό κόστος ενοικίασης διαμερισμάτων στη Γερμανία;
- Γερμανία: Επιδότηση έκπτωσης στις τιμές των καυσίμων
- Ποια μέτρα ισχύουν τώρα στη Βαυαρία μέχρι τις 02.04.22;
- Γερμανία: Οι πολίτες καλούνται να μην αγοράζουν πανικόβλητοι
- Κατά 62% ακριβότερο το ρεύμα στη Γερμανία σε σχέση με τον Δεκέμβριο
- Η μάνα που σκότωσε τα 3 παιδιά της στη Γερμανία (Vid)
- Γερμανία: Άρση των περισσότερων μέτρων για την πανδημία από Κυριακή
- Ποια είναι η ασφαλέστερη μεγάλη πόλη της Γερμανίας;
- Παράταση αναρρωτικής άδειας μέσω τηλεφώνου στη Γερμανία
- Λήγουν τα μέτρα: Εγκρίθηκε ο νέος νόμος στη Γερμανία