Ψώνια στη Στουτγάρδη: Και πάλι ουρές μπροστά από τα σούπερ μάρκετ
Με την εφαρμογή του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης, ο αριθμός των εγκεκριμένων πελατών στα σούπερ μάρκετ είναι και πάλι περιορισμένος.
Τα καταστήματα ελέγχουν την πρόσβαση με σύστημα φωτεινού σηματοδότη ή μετρημένα καλάθια – και αυτό έχει συνέπειες.
Στουτγάρδη – Στο εμπορικό κέντρο Gerber, η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζει να αυξάνεται την Παρασκευή το βράδυ.
Το φανάρι στο Aldi είναι κόκκινο, μπροστά από το Edeka ένας υπάλληλος ασφαλείας επιβραδύνει τη ροή των πελατών.
Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου έχει μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των εγκεκριμένων πελατών σε καταστήματα.
Ο κανόνας ισχύει για έναν δείκτη επίπτωσης μεγαλύτερο από 100, στη Στουτγάρδη αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσιος.
Όμως οι πελάτες φαίνεται να το έχουν συνηθίσει: Υπομονετικά στέκονται στις ουρές στα σούπερ μάρκετ και απασχολούνται με τα κινητά τους τηλέφωνα.
“Οι έμποροι μας αναφέρουν θετικά σχόλια από τους πελάτες”, λέει η διευθύντρια του κέντρου Sandra Westermann.
Ένα σύστημα φωτεινών σηματοδοτών ελέγχει ήδη τη συχνότητα των επισκεπτών στις εισόδους του εμπορικού κέντρου για να αποκλείσει τον συνωστισμό.
Ενώ το Aldi έχει επίσης εγκαταστήσει ένα φανάρι, το Edeka χρησιμοποιεί καροτσάκια για να ελέγξει τον αριθμό των πελατών.
Στις ώρες αιχμής, οι οποίες είναι συνήθως τις πρώτες βραδινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, τα σούπερ μάρκετ βάζουν πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι οι ουρές σχηματίζονται σωστά, αναφέρει η Sandra Westermann.
Το Gerber αύξησε επίσης τον αριθμό του προσωπικού ασφαλείας από την αρχή της πανδημίας. “Ακόμα και μετά την πιο πρόσφατη σύσφιξη, τα μέτρα τηρούνται και λαμβάνονται καλά από τους πελάτες.”
Οι ίδιοι οι διαχειριστές καταστημάτων είναι λιγότερο πρόθυμοι να παρέχουν πληροφορίες και αναφέρονται στα αντίστοιχα τμήματα επικοινωνίας των ενώσεών τους.
“Λόγω του μεγάλου αριθμού ερευνών, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις για μεμονωμένες αγορές και δεν μπορούμε να εγκρίνουμε συνεντεύξεις για τις ομάδες της αγοράς μας”, δήλωσε ο Thomas Bonrath από το Rewe στην Κολωνία.
Η πρόσβαση στις αγορές είναι περιορισμένη “σύμφωνα με τις αντίστοιχες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις”, γράφει.
Ο έλεγχος εισόδου ή μια μετρημένη ποσότητα από καροτσάκια ή καλαθιών αγορών είναι τα πιο συνήθη μέσα.
“Στο πλαίσιο των κανονισμών, οι ανεξάρτητοι πωλητές μας του Edeka και εμείς προσπαθούμε πάντα να βρούμε ατομικές και ρεαλιστικές λύσεις ενόψει της κατάστασης”, δήλωσε ο Florian Heitzmann από το Edeka Südwest στο Offenburg.
Ένας φωτεινός σηματοδότης χρησιμοποιείται στο Edeka Weckert στο Olga-Areal. “Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας σέβεται τα μέτρα και τηρεί με υποδειγματικό τρόπο»”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του Edeka.
Για τον Νικόλαο Τσίρη, ο ανανεωμένος περιορισμός του αριθμού των πελατών δεν σημαίνει σημαντικό περιορισμό: “Το είχαμε και προηγουμένως”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Naturgut, “το έχουμε συνηθίσει παντού”.
Δεν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή, οι πελάτες αποδέχονται τους κανόνες – τελικά, κανείς δεν θέλει να ψωνίσει σε ένα γεμάτο σούπερ μάρκετ.
Στο Edeka στο Gerber, χρειάζονται μόνο περίπου πέντε λεπτά μέχρι να φτάσουν οι πελάτες στο κατάστημα, παρά την ουρά.
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ