Από πέρυσι δοκιμάζεται στη Ρηνανία-Παλατινάτο ένα νέο σύστημα καμερών ελέγχου ταχύτητας. Τα πρώτα σχετικά ειδοποιητήρια προστίμων έχουν ήδη διανεμηθεί και οι ενδιαφερόμενοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους – μάταια.
Μετά την πρώτη δοκιμαστική φάση των νέων “καμερών ταχύτητας για κινητά τηλέφωνα” στη Ρηνανία-Παλατινάτο, πέντε οδηγοί κατηγορήθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αναφέρει το Chip.de.
Οι οδηγοί προσπάθησαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους κατά της τιμωρίας τους, αλλά: Οι πρώτες ειδοποιήσεις ποινής παραμένουν σε ισχύ, τουλάχιστον προς το παρόν.
Οι υπαίτιοι πρέπει τώρα να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ ο καθένας και να λάβουν από έναν βαθμό στο Φλένσμπουργκ.
Την περασμένη Πέμπτη, το περιφερειακό δικαστήριο του Τρίερ απέρριψε τις προσφυγές τριών οδηγών κατά των ειδοποιητηρίων για χρήση κινητού τηλεφώνου στο τιμόνι.
Ο περιφερειακός δικαστής David Geisen-Krischel έκρινε ότι, τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν υπάρχει νομικός κανόνας για τη χρήση αυτού του συστήματος για τον εντοπισμό παραβατών της οδικής κυκλοφορίας.
Ωστόσο, αυτό δεν σήμαινε ότι υπάρχει και απαγόρευση χρήσης των πληροφοριών από την κάμερα ταχύτητας λόγω της απαγόρευσης συλλογής αποδεικτικών στοιχείων.
Ένας δικηγόρος είχε υποστηρίξει σε δύο υποθέσεις ότι δεν υπήρχε νομική βάση για την “κάμερα ταχύτητας κινητού τηλεφώνου”, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και σε δοκιμαστική βάση τον Ιούνιο του 2022 κοντά στο Τρίερ.
Μετά την απόφαση, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Koblenz.
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε στις Κάτω Χώρες, μοιάζει με μια κανονική κάμερα ταχύτητας, αλλά λειτουργεί διαφορετικά.
Από μια γέφυρα αυτοκινητόδρομου, όλα τα διερχόμενα οχήματα καταγράφονται πρώτα με βίντεο.
Ωστόσο, οι εικόνες αποθηκεύονται μόνο όταν το λογισμικό αξιολόγησης ανιχνεύσει ένα κινητό τηλέφωνο και μια τυπική θέση του χεριού για χρήση κινητού τηλεφώνου από την πλευρά του οδηγού.
Πρόκειται για συλλογή δεδομένων χωρίς καμία νομική βάση, υποστήριξε ο δικηγόρος κυκλοφορίας Jürgen Verheul, ο οποίος εκπροσώπησε δύο θύματα.
Η Ρηνανία-Παλατινάτο ήταν το πρώτο ομόσπονδο κρατίδιο που δοκίμασε την “κάμερα ταχύτητας κινητού τηλεφώνου” για τρεις μήνες, πρώτα στο Τριέρ και στη συνέχεια στο Μάιντς.
Για μια μόνιμη χρήση, θα ήταν αναμφίβολα απαραίτητη μια “ειδική νομική βάση”, εξήγησε το Υπουργείο Εσωτερικών πριν από την απόφαση.
Ωστόσο, για την πιλοτική δοκιμή, θα μπορούσε κανείς να καταφύγει σε μια γενική ρήτρα του νόμου του κράτους περί αστυνομικών και ρυθμιστικών αρχών για την πρόληψη των κινδύνων.
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 12 λάθη που κάνουν οι ξένοι όταν μετακομίζουν στη Γερμανία
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2023
- Έρχονται αλλαγές στο επίδομα τέκνων της Γερμανίας
- Γερμανία: Γνωρίζετε αυτή τη μυστηριώδη πινακίδα κυκλοφορίας;
- Γερμανία: 7 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε αυτόν τον Μάρτιο
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Βάδη-Βυρτεμβέργη: Το πρώτο παγωτό με έντομα είναι γεγονός
- Τα μεγαλύτερα, πιο περίεργα και πιο αστεία γερμανικά επώνυμα
- Ο έμπειρος Έλληνας σταθμάρχης στη Γερμανία που τον έκοψε ο ΟΣΕ
- Επιβάτης προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους
- Ακάλυπτες 50.000 θέσεις εκπαιδευτικών στα γερμανικά σχολεία
- Γερμανία: Εταιρεία με ποντικοπαγίδες βγάζει εκατομμύρια
- Κλινικές της Γερμανίας ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου!
- Περίεργη φώτο: Τι είναι αυτό που διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο;
- Πως αντιμετωπίζει η Γερμανία τα σιδηροδρομικά ατυχήματα