Το καλοκαίρι κάνει ζέστη. Όταν κάνει ζέστη, τα φυτά χρειάζονται πολύ νερό. Αλλά προσέξτε, ερασιτέχνες κηπουροί: υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να σας κοστίσει πολύ ακριβά αν ποτίζετε απερίσκεπτα.
Τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο ζεστά – γεγονός που κάνει τους κηπουρούς να “ιδρώνουν”.
Ειδικά σε περιόδους μεγάλης ζέστης και ξηρασίας, είναι απαραίτητο να ποτίζετε εκτενώς τα αγαπημένα λουλούδια στον κήπο.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ενεργεί κανείς πολύ βιαστικά, η παράβαση του νόμου μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.
Απαγόρευση άντλησης νερού
Σύμφωνα με το “wetter.de”, τον ζεστό Ιούνιο θα ακολουθήσει πιθανότατα, όπως τα τελευταία χρόνια, ένας πολύ ξηρός Ιούλιος και Αύγουστος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμούς στο πότισμα.
Η άντληση νερού από ύδατα, όπως ποτάμια, λίμνες, λίμνες, αλλά ενίοτε και πηγάδια, ρυθμίζεται από τις αντίστοιχες περιφερειακές υπηρεσίες και τις γερμανικές πόλεις σύμφωνα με τον νόμο περί υδάτινων πόρων και συνήθως απαιτεί ειδικές άδειες για μεγαλύτερες ποσότητες.
“Η διατήρηση μιας ελάχιστης οικολογικής ροής νερού στα ρέοντα ύδατα και μιας ελάχιστης στάθμης νερού στις λίμνες είναι υποχρεωτική για τη διασφάλιση της καλής οικολογικής κατάστασης των υδάτινων σωμάτων”, αναφέρει η κρατική υπηρεσία περιβάλλοντος της Βαυαρίας.
Οι παραβάσεις αυτής της απαγόρευσης μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ.
Δημόσια χρήση
Μικρότερες ποσότητες μπορούν να αντληθούν ως “δημόσια χρήση”, αλλά μπορεί να απαγορευτούν από τις τοπικές αρχές, εάν κινδυνεύει ο βιότοπος μέσα και γύρω από το νερό.
“Για τη λεγόμενη δημόσια χρήση δεν απαιτείται άδεια ή έγκριση βάσει της υδατικής νομοθεσίας”, αναφέρεται επί του παρόντος σχετικά (από 22.06.2023, 10:30 π.μ.) στη σελίδα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Νυρεμβέργης.
Ως δημόσια χρήση νοείται, για παράδειγμα, η απόληψη νερού από μια υδάτινη μάζα με μια χειροκίνητη κουτάλα (ποτιστήρι, κουβάς).
“Επιτρέπεται λοιπόν η άντληση νερού από ρέμα με ποτιστήρι ή κουβά. Προσοχή όμως: η άντληση νερού με αντλία, ακόμη και για ιδιωτική χρήση, δεν αποτελεί δημόσια χρήση!”
Για να είστε σίγουροι, θα πρέπει πάντα να ενημερώνεστε προηγουμένως από τις αρμόδιες αρχές.
Χρήση πόσιμου νερού
Η χρήση του πόσιμου νερού για το πότισμα των φυτών ή το πλύσιμο των αυτοκινήτων μπορεί να περιοριστεί ή να απαγορευτεί από τους αρμόδιους φορείς παροχής νερού σε αιτιολογημένες μεμονωμένες περιπτώσεις.
Μπορούν επίσης να επιβληθούν πρόστιμα για την παραβίαση αυτών των περιορισμών.
Πέρυσι, για παράδειγμα, η χρήση νερού της βρύσης για το πότισμα κήπων, το γέμισμα πισινών και το πλύσιμο αυτοκινήτων απαγορεύτηκε σε ορισμένους νομούς λόγω πιθανής έλλειψης πόσιμου νερού, όπως αναφέρει το “Chip”.
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει πάντα να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές ύδρευσης για τους ισχύοντες κανονισμούς.
Εναλλακτικά, μπορείτε να συλλέγετε το νερό της βροχής ή να χρησιμοποιείτε για το πότισμα νερό που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, π.χ. που συλλέγεται από το ντους, το μπάνιο ή το μαγείρεμα (νερό πατάτας), προκειμένου αφενός να λιπαίνετε τον κήπο και αφετέρου να προστατεύετε το περιβάλλον.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
- Επιτρέπεται να καπνίζετε στο μπαλκόνι σας στη Γερμανία;
- Τι να κάνω αν χάσω την δουλειά μου στη Γερμανία;
- Ελλάδα το καλοκαίρι του 23: Οι καλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο
- Τα τσιμπούρια εξαπλώνονται στη Γερμανία: Δείτε τον χάρτη
- 7 πράγματα που αλλάζουν στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2023
- Ασφάλιση ασθενείας στη Γερμανία (Gesetzliche Krankenversicherung)
- Γερμανία: “Απαγορεύεται το παρκάρισμα στα άσχημα αυτοκίνητα”
- Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες
- Είναι η Ελβετία πραγματικά “καλύτερη” από τη Γερμανία;
- Γερμανικός φόρος κυκλοφορίας οχημάτων & σήματα εκπομπών