Προσοχή, παγίδα phishing: Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικά δεδομένα. Οι τράπεζες επισημαίνουν πάντα ότι δεν ζητούν ποτέ τέτοιες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου….
Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την Sparkasse, την Deutsche Bank, την Commerzbank ή την Postbank
Οι απατεώνες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν τα λεγόμενα phishing e-mails για να προσπαθήσουν να πιέσουν τους πελάτες των τραπεζών να αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα.
Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούν να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στους συνδέσμους ηλεκτρονικής τραπεζικής των θυμάτων τους.
Ειδικά οι πελάτες της Postbank προστατεύονται επί του παρόντος από αυτή την απάτη.
Προειδοποίηση τράπεζας: εκατομμύρια πελάτες θα πρέπει να διαγράψουν το μήνυμα
Ο ιστότοπος της Postbank αναφέρει ότι οι πελάτες δεν θα κληθούν ποτέ να “αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης”.
Όποιος βρεθεί κατά λάθος “σε έναν ιστότοπο phishing με απομίμηση του σχεδίου της Postbank” θα πρέπει να ακυρώσει αμέσως τη διαδικασία.
Οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να χάσουν τα χρήματά τους με ένα λάθος κλικ.
Σύμφωνα με το κέντρο συμβουλών καταναλωτών, οι πελάτες της Postbank επηρεάζονται επί του παρόντος (26 Ιουλίου) από την απάτη.
Κάτω από τη γραμμή θέματος “Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας στο BestSign [ID: <οποιοσδήποτε δεκαεξαψήφιος αριθμός>]”, οι παραλήπτες του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μπορεί να επηρεαστούν από έναν περιορισμό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Ωστόσο, πρόκειται για προσποίηση από τους απατεώνες. Οι επηρεαζόμενοι πιέζονται να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο του μηνύματος με τη σύσταση να αναλάβουν δράση – “Ανανέωση εξουσιοδότησης”.
Προειδοποίηση της τράπεζας: Οι πελάτες πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία τους από επιθέσεις phishing
Η Postbank συνιστά τα εξής για την προστασία των πελατών της από επιθέσεις phishing: Εγκατάσταση σαρωτή ιών ή τείχους προστασίας στην τελική συσκευή. Αυτά θα πρέπει να αναγνωρίζουν αυτόματα τους ψεύτικους ιστότοπους. Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό ασφαλείας και το λειτουργικό σύστημα.
Είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνετε εισερχόμενα μηνύματα.
Όπως επισημαίνει το Κέντρο Συμβουλών Καταναλωτών, η απρόσωπη μορφή της διεύθυνσης και η αμφίβολη διεύθυνση αποστολέα αρκούν για να αναγνωριστεί μια προσπάθεια ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.
Τέτοιου είδους απάτες πρέπει πάντα να ταξινομούνται στο φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή να διαγράφονται χωρίς απάντηση.
Στη Γερμανία, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών εκτιμά ότι η “οικονομική ζημία που προκαλείται από κυβερνοεγκλήματα που ξεκινούν με στοχευμένες επιθέσεις phishing” ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια.
Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός τραπεζικών πελατών θα μπορούσε δυνητικά να επηρεαστεί από αυτή την απάτη.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Ελπίδα για όλο τον πλανήτη: Η πρώτη εξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο
- Κατάργηση του παιδικού διαβατηρίου: Πλέον μόνο με ηλεκτρονικό διαβατήριο
- Υψηλά πρόστιμα: Τι ΔΕΝ επιτρέπεται να κάνουν οι μοτοσικλετιστές σε μποτιλιαρίσματα;
- Δεν υπάρχουν γιατροί στη Γερμανία: 1400 Ουκρανοί γιατροί περιμένουν την κατάλληλη άδεια
- Γερμανία: Η πόλη καλυμμένη από τόνους διαμάντια που βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα
- Ποιο γερμανικό σούπερ μάρκετ προτιμάτε και τι λέει η επιλογή σας για τον εαυτό σάς;
- Μετανάστες στη Γερμανία με επιδόματα παίρνουν “παράλογα ακριβά” διαμερίσματα