Το πόσες ώρες κοιμάται ένας άνθρωπος δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία του, αλλά και από το με ποιον ζει. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας…
Κατά μέσο όρο, ωστόσο, όλοι οι Γερμανοί κοιμούνται περισσότερο απ’ ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Tα ζευγάρια με παιδιά στο σπίτι κοιμούνται λιγότερο: κατά μέσο όρο, κοιμήθηκαν οκτώ ώρες και 15 λεπτά – 19 λεπτά λιγότερο από τα ζευγάρια χωρίς παιδιά. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία παρουσιάστηκαν με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ύπνου στις 21 Ιουνίου.
8 ώρες και 22 λεπτά, οι μονογονείς κοιμούνται επίσης λιγότερο κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους χωρίς παιδιά, οι οποίοι κοιμούνται κατά μέσο όρο οκτώ ώρες και 32 λεπτά ανά νύχτα. Εδώ, ωστόσο, η διαφορά είναι μικρότερη, στα δέκα λεπτά.
H διάρκεια του ύπνου αυξάνεται στη Γερμανία
Κατά μέσο όρο, οι Γερμανοί πολίτες κοιμούνται οκτώ ώρες και 37 λεπτά τη νύχτα. Αυτό ισχύει σε όλες τις ηλικιακές και πληθυσμιακές ομάδες για τα άτομα ηλικίας δέκα ετών και άνω. Στην προηγούμενη έρευνα πριν από δέκα χρόνια, ήταν οκτώ ώρες και 29 λεπτά ανά νύχτα.
Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των 18 ετών κοιμούνται περισσότερο: Κοιμούνται κατά μέσο όρο εννέα ώρες και 42 λεπτά ανά νύχτα.
Οι 18 έως 29 ετών κοιμούνται ήδη περίπου μία ώρα λιγότερο, δηλαδή οκτώ ώρες και 47 λεπτά την ημέρα.
Η μέση διάρκεια του ύπνου γενικά μειώνεται με την ηλικία, αλλά αυξάνεται και πάλι από την ηλικία συνταξιοδότησης.
Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κοιμούνται σχεδόν όσο και τα άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών, δηλαδή οκτώ ώρες και 46 λεπτά ανά νύχτα. Οι ηλικιακές ομάδες από 30 έως 44 και από 45 έως 64 ετών κοιμήθηκαν σχεδόν μισή ώρα λιγότερο, δηλαδή οκτώ ώρες και 20 λεπτά.
Περισσότερος ύπνος το Σαββατοκύριακο
Κατά μέσο όρο, ωστόσο, η διάρκεια του ύπνου έχει αυξηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο. Οι στατιστικολόγοι δεν ήταν σε θέση να ποσοτικοποιήσουν τον βαθμό στον οποίο η πανδημία του κοροναϊού επηρέασε τη διάρκεια του ύπνου βάσει της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους χρόνους ύπνου κατά τις ημέρες ασθενείας, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.
Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, τα άτομα ηλικίας δέκα ετών και άνω κοιμήθηκαν κατά μέσο όρο εννέα ώρες και 15 λεπτά, σχεδόν μία ώρα περισσότερο από ό,τι τις καθημερινές.
Η στατιστική αρχή συλλέγει τα στοιχεία περίπου κάθε δέκα χρόνια. Τα τρέχοντα δεδομένα συλλέχθηκαν το 2022, με τους συμμετέχοντες να καταγράφουν εθελοντικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες και τους χρόνους ύπνου σε τρεις συγκεκριμένες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων δύο καθημερινών και μιας ημέρας του Σαββατοκύριακου.
Εκτός από τον νυχτερινό ύπνο, καταγράφονται και οι μεσημεριανοί ύπνοι, για παράδειγμα. Καταγράφεται επίσης ο χρόνος που περνάει κάποιος στο κρεβάτι πριν και μετά τον ύπνο, εφόσον δεν διαβάζει ή δεν κάνει κάτι άλλο.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Τι αλλάζει για τους πολίτες της Γερμανίας τον Ιούλιο του 2024;
- Μεγάλη μελέτη: Ποιος είναι ο μέσος μισθός στη Γερμανία;
- Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 50.000Ε για τον θάνατο ενός Έλληνα στη Γερμανία
- Μια γερμανική πόλη η τρίτη πιο ευτυχισμένη πόλη στον κόσμο – Ποια είναι;
- Επιτρέπεται να υψώσετε ή να κατέχετε ελληνική σημαία στη Γερμανία;
- Γερμανοί Vs Έλληνες: Ποιοι είναι πιο πλούσιοι; Τα στοιχεία σοκάρουν
- Σε ποια γερμανική πόλη η κίνηση σέρνεται μόνιμα με ρυθμό σαλιγκαριού
- Στατιστική έρευνα: Πώς ζει και πώς θερμαίνεται η Γερμανία;
- Ομάδα ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 20χρονο Έλληνα στη Γερμανία