Η αστυνομία προειδοποιεί: Πώς το ψυγείο σας λέει στους διαρρήκτες αν είστε στο σπίτι;
Στο παρελθόν, ένα ψυγείο ήταν απλώς ένα ψυγείο. Σήμερα, οι συσκευές κουζίνας είναι συχνά συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, συλλέγοντας και αποθηκεύοντας δεδομένα και τις συνήθειες των ιδιοκτητών τους…
Οι έξυπνες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, να οργανώνουν τα ψώνια ή, όπως με τους δικτυωμένους θερμοστάτες θέρμανσης, να βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Η πόρτα του ψυγείου δίνει στοιχεία στους απατεώνες
Ωστόσο, η αστυνομία και οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών προειδοποιούν ήδη για ένα νέο είδος εγκλήματος: Οι διαρρήκτες θα μπορούσαν να κλέψουν δεδομένα από το ψυγείο, για παράδειγμα, για να μάθουν πόσο συχνά έχει ανοίξει η πόρτα τις τελευταίες ημέρες.
Εάν το ψυγείο παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι πιθανόν βρίσκονται σε διακοπές.
«Όλες οι ανεπαρκώς προστατευμένες συσκευές προσφέρουν μια επιφάνεια επίθεσης για τη διείσδυση στο δίκτυο , ακόμη και για την κατάληψη και τον πλήρη έλεγχό του», δηλώνει ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής Joachim Schneider στη BILD.
Ο Σνάιντερ είναι επικεφαλής της αστυνομικής πρόληψης του εγκλήματος σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο στη Στουτγάρδη.
Προσοχή στις οικιακές συσκευές με κάμερες
Αλλά και η κατάληψη ολόκληρου του δικτύου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές. Schneider: «Για παράδειγμα, αν η θέρμανση είναι ρυθμισμένη στο πλήρες φορτίο ή το πλυντήριο ρούχων είναι ρυθμισμένο σε συνεχή λειτουργία».
Οι συσκευές με κάμερες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κοιτάξουν γύρω από το σπίτι.
«Οι δράστες διαβάζουν τους ανεπαρκώς προστατευμένους κωδικούς πρόσβασης ή αποκτούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, για παράδειγμα, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού «ψαρέματος» », δήλωσε στη BILD η Juliane von Behren από το κέντρο συμβουλών καταναλωτών.
«Για παράδειγμα, ένα ψεύτικο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τράπεζα. Σε περιόδους τεχνητής νοημοσύνης, τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι παραπλανητικά αληθινά. Συνήθιζαν να περιέχουν εμφανή ορθογραφικά λάθη».
Συνήγορος του καταναλωτή: Οι κατασκευαστές θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι
Ο συνήγορος του καταναλωτή συμβουλεύει τους ανθρώπους που αγοράζουν έξυπνες συσκευές να μην δίνουν δεδομένα απρόσεκτα και να αλλάζουν τακτικά τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης: «Οι εύκολοι στην εξακρίβωση κωδικοί πρόσβασης μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν σε δευτερόλεπτα».
Η έκκλησή της προς τους κατασκευαστές: να παρέχουν στις συσκευές ενημερώσεις ασφαλείας και να προστατεύουν τους πελάτες από την κατασκοπεία δεδομένων, και να είναι υπεύθυνοι αν χρειαστεί. Von Behren: «Δεν χρειάζεται να συλλέγονται και να αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα στο σύννεφο».
Υπάρχουν πλέον έξυπνες συσκευές που λειτουργούν εκτός σύνδεσης. Μια οθόνη στο ψυγείο σας ενημερώνει ότι το γάλα έχει τελειώσει χωρίς να στέλνει την πληροφορία στο διαδίκτυο.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Όλα όσα αλλάζουν τον Νοέμβριο του 2024 στη Γερμανία
- Πώς αποφασίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού στη Γερμανία σήμερα;
- 6 εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στην καθημερινή σας ζωή
- Χρειάζεται να μιλάτε γερμανικά για να βρείτε δουλειά στη Γερμανία;
- Δοκιμαστική εβδομάδα τετραήμερης εργασίας στη Γερμανία: Πέτυχε το πείραμα;
- Δείτε τα πιο άθλια γεύματα σε σχολεία της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)