Μελέτη: Πώς είναι η ανεργία, η στέγαση και η ποιότητα ζωής στο Μόναχο;
Ο δήμος πραγματοποίησε έρευνα για την κοινωνική κατάσταση στο Μόναχο και παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Πώς αισθάνονται οι κάτοικοι του Μονάχου για αυτά τα σημαντικά ζητήματα…
Πώς αξιολογούν οι κάτοικοι του Μονάχου την κοινωνική κατάσταση στη βαυαρική πρωτεύουσα; Το Κοινωνικό Τμήμα πραγματοποίησε τώρα μια έρευνα για θέματα όπως η ανεργία, η στέγαση και η ποιότητα ζωής.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν σημαντική βάση για την Έκθεση για τη φτώχεια 2026 και θα ενσωματωθούν στην παρακολούθηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία.
Κοινωνική κατάσταση στο Μόναχο: Η πόλη δημοσιεύει τα αποτελέσματα μιας μελέτης
“Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ένα όχι αμελητέο ποσοστό των πολιτών αισθάνεται ανησυχία ή περιορισμούς όσον αφορά θέματα όπως η ένταξη, η στέγαση και η φτώχεια, είτε τώρα είτε στο μέλλον”, λέει η υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων Dorothee Schiwy.
Στόχος της κοινωνικής υπηρεσίας είναι, επομένως, να γίνουν ακόμη πιο γνωστές οι υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους σε κοινωνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να υποστηριχθούν όσοι πλήττονται σε δύσκολες καταστάσεις.
Έρευνα για θέματα όπως η ανεργία, η στέγαση και η ποιότητα ζωής στο Μόναχο
Η πόλη του Μονάχου δημοσιεύει τώρα τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας:
Ικανοποίηση από τη ζωή: Σύμφωνα με την έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων αισθάνεται πολύ άνετα στο Μόναχο. Μόνο το 0,3 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου ευτυχισμένο στο Μόναχο.
Ασθένεια και αναπηρία: Το 19 τοις εκατό των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι περιορίζεται μέτρια έως πολύ σοβαρά στις καθημερινές του δραστηριότητες λόγω ασθένειας, αναπηρίας ή ψυχικής διαταραχής.
Ενημέρωση/χρήση κοινωνικών υπηρεσιών: Οι ερωτηθέντες γνωρίζουν περισσότερο το κέντρο εργασίας (79 τοις εκατό) και λιγότερο τους εκπαιδευτικούς χώρους (15 τοις εκατό). Οι εκκλησιαστικές κοινότητες/θρησκευτικές κοινότητες είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα (εννέα τοις εκατό), ακολουθούμενες από το κέντρο εργασίας (πέντε τοις εκατό) και τα κοινωνικά κοινοτικά κέντρα (τέσσερα τοις εκατό).
Πανδημία Covid19: Το 51 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν αντιμετώπισε σοβαρά μειονεκτήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid19. Το 38% αισθάνθηκε έντονα επιβαρυμένο από τη συνολική κατάσταση, το 17% ένιωθε πολύ μοναξιά και το 10% των ερωτηθέντων είχε υποστεί θάνατο από κορόνα στο περιβάλλον του.
Στάσεις απέναντι σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες: το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ποικιλομορφία των θρησκειών κάνει καλό στο Μόναχο, το 72% συμφωνεί με τη δήλωση ότι οι μετανάστες εμπλουτίζουν τη ζωή στην πόλη. Συνολικά, επικρατεί μια κατεξοχήν ανεκτική στάση απέναντι στις διάφορες ομάδες.
Ανεργία: Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποστήριξης των μακροχρόνια ανέργων στην επαγγελματική τους επανένταξη. Ωστόσο, με φόντο την καλή αγορά εργασίας του Μονάχου, μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι ενδιαφερόμενοι ευθύνονται για την ανεργία τους.
Οικονομική κατάσταση των ερωτηθέντων: Το 17% των ερωτηθέντων ζει σε φτωχά νοικοκυριά και το 7% σε πλούσια νοικοκυριά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ζει σε νοικοκυριά της κατώτερης μεσαίας τάξης (50 τοις εκατό).
Κατά μέσο όρο, τα νοικοκυριά στα οποία ζουν οι ερωτηθέντες δαπανούν το 31% του εισοδήματος του νοικοκυριού τους για ενοίκιο ή αποπληρωμή/τοκοχρεολύσια ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.
Περίπου το δώδεκα τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν παρείχαν καμία πληροφορία σχετικά με το ύψος του καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού τους. Πληροφορίες σχετικά με αυτό ήταν διαθέσιμες από 3.746 ερωτηθέντες (88%).
Στέγαση: Έντεκα τοις εκατό των ερωτηθέντων υποθέτουν ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να αντέξουν οικονομικά το σημερινό τους σπίτι σε δέκα χρόνια και μόνο το 37 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το σπίτι τους είναι κατάλληλο για να ζήσουν σε αυτό μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πώς διεξήχθη η έρευνα;
Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 25.000 κατοίκων του Μονάχου, των οποίων ο κύριος τόπος κατοικίας ήταν στο Μόναχο και οι οποίοι ήταν τουλάχιστον 16 ετών κατά τη στιγμή της δειγματοληψίας.
Το γραπτό ερωτηματολόγιο περιλάμβανε πληροφορίες σχετικά με κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, καθώς και εκτιμήσεις και απόψεις σχετικά με τρέχοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Συνολικά 4.251 άτομα έλαβαν μέρος στην έρευνα (που αντιστοιχεί σε ποσοστό ανταπόκρισης 18%). Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες γυναίκες (56%) από ό,τι άνδρες (44%).
Το ποσοστό των μη Γερμανών ερωτηθέντων ήταν έντεκα τοις εκατό, ενώ το ποσοστό των Γερμανών ερωτηθέντων με μεταναστευτικό υπόβαθρο ήταν δώδεκα τοις εκατό. Το 77% των ερωτηθέντων ήταν Γερμανοί χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Ένας χρόνος Deutschlandticket στη Γερμανία: Πέτυχε το μοντέλο;
- Ποια ονόματα απαγορεύεται να δώσετε στα παιδιά σας στη Γερμανία;
- Πως να αποφύγετε τις απάτες όταν ψάχνετε για σπίτι στη Γερμανία
- Ποια πόλη της Γερμανίας έχει το πιο ακριβό παγωτό το 2024;
- Πώς ένα γερμανικό κέρμα των δύο ευρώ μπορεί να αξίζει πολλά χρήματα;
- Smartphone; Όχι ευχαριστώ! Νέα μόδα στη Γερμανία τα παλιά κινητά τηλέφωνα