Αυτό είναι απλώς το προοίμιο της έκθεσης για τη φτώχεια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας που η πόλη σκοπεύει να δημοσιεύσει σε δύο χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας για την κοινωνική κατάσταση των κατοίκων του Μονάχου, τα οποία συζητήθηκαν επίσης από το δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη, είναι αποκαλυπτικά…
Τα χρόνια της πανδημίας είχαν επιβαρύνει σοβαρά πολλούς κατοίκους του Μονάχου και εξακολουθούν να τους χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό, σημείωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Christian Köning.
“Υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα”.
Μονογονεϊκές οικογένειες στο Μόναχο: Πολλοί ζουν σε συνθήκες φτώχειας
Ειδικά οι μονογονείς δυσκολεύονται στο Μόναχο: Το 37% από αυτούς ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα άτομα με αναπηρία (39%) και οι αλλοδαποί (30%) πλήττονται επίσης δυσανάλογα από τη φτώχεια.
Οι μισοί από τους κατοίκους του Μονάχου που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν αντιμετώπισαν “σοβαρά μειονεκτήματα” ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κοροναϊού.
Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 38% που “επηρεάστηκε σοβαρά” από την πανδημία. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν σταθερά περισσότερο.
Το ποσοστό αυτό είναι επίσης ανησυχητικό: ένας στους δέκα ανθρώπους έχει υποστεί θανάτους από κορονοϊό στην οικογένεια ή σε φίλους του.
Οι μισοί κάτοικοι του Μονάχου δεν θέλουν πλέον να δέχονται πρόσφυγες
Ορισμένες ερωτήσεις αντικατοπτρίζουν επίσης τις αμφιλεγόμενες πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται σε ολόκληρη τη Γερμανία: σχεδόν οι μισοί από τους κατοίκους του Μονάχου που συμμετείχαν στην έρευνα (49%) πιστεύουν ότι η πόλη δεν μπορεί να αντέξει την υποδοχή περισσότερων προσφύγων.
Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν επιθυμούν επίσης καμία στέγαση για πρόσφυγες στη γειτονιά τους.
Παρόλα αυτά, το 72% θεωρεί τους μετανάστες ως εμπλουτισμό για την πόλη και το 78% τάσσεται υπέρ της ποικιλομορφίας των διαφορετικών θρησκειών.
Η συζήτηση σχετικά με το εισόδημα των πολιτών και το Hartz IV είναι επίσης ορατή στο Μόναχο: το 55% των κατοίκων του Μονάχου πιστεύει ότι όσοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά εδώ, φταίνε μόνο οι ίδιοι.
Και περίπου το ίδιο ποσοστό (54%) τάσσεται υπέρ της περικοπής των επιδομάτων ανεργίας μετά από πέντε χρόνια.
Τα ποσοστά αυτά είναι πιο ευνοϊκά για τους ερωτηθέντες που αναζητούσαν οι ίδιοι εργασία τα τελευταία χρόνια.
Παρά όλα αυτά τα κρίσιμα σημεία, ένα θετικό στοιχείο ξεχωρίζει επίσης: το 93% δηλώνει ότι αισθάνεται “πολύ” ή “μάλλον” άνετα στο Μόναχο.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Ένας χρόνος Deutschlandticket στη Γερμανία: Πέτυχε το μοντέλο;
- Ποια ονόματα απαγορεύεται να δώσετε στα παιδιά σας στη Γερμανία;
- Πώς ένα γερμανικό κέρμα των δύο ευρώ μπορεί να αξίζει πολλά χρήματα;
- Smartphone; Όχι ευχαριστώ! Νέα μόδα στη Γερμανία τα παλιά κινητά τηλέφωνα
- Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα και η Γερμανία;