Η υπουργός Εργασίας του Βερολίνου Cansel Kiziltepe ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη δοκιμαστική εφαρμογή της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας για το δημόσιο διοικητικό προσωπικό της γερμανικής πόλης.
Το FDP απέρριψε τα σχέδια ως “μη ρεαλιστικά”.
Η υπουργός Εργασίας του Βερολίνου θέλει να δοκιμάσει την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας
Σε συνέντευξή της στην Tagesspiegel, η νέα υπουργός Εργασίας του Βερολίνου, Cansel Kiziltepe, ανακοίνωσε σχέδια για τη δοκιμαστική εφαρμογή της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας στη γερμανική πρωτεύουσα.
Στη συνέντευξη, η Kiziltepe επεσήμανε ότι μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, 44.000 υπάλληλοι που εργάζονται σε διοικητικές υπηρεσίες στο Βερολίνο πρόκειται να βγουν στη σύνταξη.
H πολιτικός του SPD δήλωσε ότι για να γίνουν οι θέσεις εργασίας στην πόλη-κρατίδιο πιο επιθυμητές, “πρέπει να κάνουμε στους νέους μια καλή προσφορά, αν πρόκειται να κάνουμε τις διοικητικές θέσεις εργασίας ελκυστικές γι’ αυτούς”.
“Πολλοί νέοι άνθρωποι και, πρωτίστως, γονείς με παιδιά θα ήθελαν να έχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτές τις επιθυμίες”, πρόσθεσε η Kiziltepe.
Δεδομένου ότι τα διοικητικά όργανα είναι ήδη υπερφορτωμένα και υποστελεχωμένα σε πολλά γραφεία του Βερολίνου, με διαδικασίες όπως οι αιτήσεις για την υπηκοότητα να καθυστερούν ενίοτε για χρόνια λόγω καθυστερήσεων, το Βερολίνο θα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη των ψηφιακών πλατφορμών διοίκησης, προκειμένου να αποτρέψει τις αναμονές να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.
Το FDP απορρίπτει το σχέδιο τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας
Απαντώντας στην Kiziltepe, ο Christoph Meyer του κεντρώου κόμματος FDP δήλωσε ότι οι προτάσεις ήρθαν σε λάθος στιγμή.
“Τα ραντεβού στα γραφεία διοίκησης στο Βερολίνο είναι ελάχιστα, πράγμα που σημαίνει ότι οι εγγραφές οχημάτων, τα διαβατήρια και ακόμη και η αίτηση για πιστοποιητικό γέννησης μπορεί να διαρκέσουν μήνες”, δήλωσε ο Meyer.
Ο επικεφαλής του FDP του κρατιδίου της πόλης απέρριψε την πρόταση της Kiziltepe να αλλάξει το πρόγραμμα εργασίας ως μη ρεαλιστική.
“Αυτό που χρειάζεται τώρα η πόλη είναι ο εκσυγχρονισμός και ο μετασχηματισμός της διαδικασίας για να εξοπλίσει επιτέλους το Βερολίνο με μια ισχυρή, γρήγορη, αποτελεσματική και προσβάσιμη διοίκηση”, πρόσθεσε.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Καλοκαιρινά ελαστικά στη Γερμανία: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
- Συντάξεις και ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία
- Αυτές οι αλλαγές έρχονται τον Μάιο του 2023 στη Γερμανία
- Minijob των 520 ευρώ: Πόσες ώρες μπορείτε να εργάζεστε το μήνα;
- Έρευνα: Δείτε την πιο βρώμικη μεγάλη πόλη της Γερμανίας
- Τα 10 πιο επικίνδυνα ζώα για τον άνθρωπο στη Γερμανία
- Το σύστημα ασφάλισης ασθενείας (Krankenversicherung) στη Γερμανία
- 10 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στη Γερμανία τον Μάιο
- Αποταμιευτικός λογαριασμός στη Γερμανία: Αξίζει αυτή τη στιγμή;
- Δείτε τα δικαιώματα σας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου
- Πληροφορίες για Φοιτητική ασφάλιση υγείας στη Γερμανία
- Πόσα χρήματα πληρώνουν στη Γερμανία για δωρεά σπέρματος;
- Αναλυτικό άρθρο: Νόμοι και κανόνες περί όπλων στη Γερμανία
- 10 ταινίες και σειρές για να βελτιώσετε τα γερμανικά σας