Οι ασθενείς που παραλείπουν τα ραντεβού με τον γιατρό τους μπορούν να περιμένουν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Οι ενδιαφερόμενοι αναφέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν έως και 100 ευρώ σε τέλη ακύρωσης…
Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, οι γιατροί απαιτούν μερικές φορές 40 ευρώ από τους ασθενείς τους εάν χάσουν ένα ραντεβού χωρίς δικαιολογία. Ένας οδοντίατρος από την περιοχή του Plön (Schleswig-Holstein) χρέωσε ακόμη και 100 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Kieler Nachrichten».
Σημερινή αρθρογραφία
- Ελληνικό νόμισμα των 2 ευρώ προκαλεί τρέλα σε συλλέκτες: Μήπως το έχετε; Πόσο κοστίζει;
- Θα έχουμε το πρώτα χιόνια; Ταραχώδης ημέρες κακοκαιρίας πλησιάζουν
- Προσοχή σε μόλυνση: Ξεκίνησε μεγάλη ανάκληση μπύρας σε εθνικό επίπεδο
- Δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται εδώ: Πόσοι Σύριοι και Αφγανοί βρίσκονται στη φυλακή;
- Γερμανίδα πάει για ψώνια στο LIDL στις διακοπές της στην Ελλάδα – ξαφνικά έχει πρόβλημα
- Διακοπές στην Ελλάδα: Νέοι κανόνες για τις αποσκευές – αν τους αγνοείτε έχετε πρόβλημα
- Ξένος Τύπος: Η Ελλάδα ανθεί, το πρώην χρεοκοπημένο κράτος ως η χώρα θαύμα της Ευρώπης
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων (KBV), επτά στα δέκα ιατρεία διαμαρτύρονται για προβλήματα με ραντεβού στα οποία οι ασθενείς απλώς δεν προσέρχονται.
Το αποτέλεσμα: αδρανής χρόνος στα ιατρεία και ακάλυπτες δαπάνες.
Ο Andreas Gassen, επικεφαλής του KBV, υπερασπίζεται το πρόστιμο στην BILD: «Δεν είναι μόνο ενοχλητικό για τους γιατρούς όταν οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού στα ιατρεία και δεν τα τηρούν. Τα ραντεβού μπλοκάρονται και στη συνέχεια δεν είναι διαθέσιμα για άλλους ασθενείς».
Ωστόσο, ο Gassen δεν θέλει να ζητά από τους ασθενείς να πληρώσουν, αλλά από τις ασφαλιστικές εταιρείες: «Ένα τέλος ακύρωσης που θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες θα ήταν πιο κατάλληλο, εάν οι ασφαλισμένοι τους κλείνουν ραντεβού και στη συνέχεια δεν προσέρχονται χωρίς δικαιολογία».
Οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, όπως ο ΑΟΚ, απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο. «Η καλύτερη διαχείριση των ραντεβού και οι υπηρεσίες υπενθύμισης είναι πιο αποτελεσματικές από τις κυρώσεις», λέει η Carola Reimann, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης AOK.
Όταν οι ασθενείς δεν χρειάζεται να πληρώσουν
Ο εκπρόσωπος των ασθενών της γερμανικής κυβέρνησης πιστεύει επίσης ότι οι κυρώσεις είναι η λάθος προσέγγιση. Αντ’ αυτού, ζητάει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών. «Οι ποινές και οι πρακτικές αμοιβές έχουν αποδειχθεί λάθος», λέει ο Stefan Schwartze.
Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών επισημαίνει τις εξαιρέσεις στις πρακτικές: δεν υπάρχει γενικό δικαίωμα σε αμοιβή ακύρωσης. Όποιος αρρωσταίνει ή παθαίνει ατύχημα δεν χρειάζεται να πληρώσει.
Θέλεις να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σε Έλληνες του εξωτερικού; Το GRland είναι το κατάλληλο μέσο για εσένα. Περισσότερα -> ΕΔΩ
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Μισθολογικό χάσμα-χάος στη Γερμανία: Πόσα κερδίζουν οι Γερμανοί και πόσα οι ξένοι;
- Επανάσταση στα McDonald’s: 500 νέα υποκαταστήματα – 10.000 θέσεις εργασίας
- Τρελό κυβερνητικό σχέδιο: Κόβονται ασφαλιστικές παροχές υγείας σε όσους δεν ψηφίζουν;
- Σε αυτή την παραλία αν ουρήσετε στη θάλασσα θα σας κοστίσει έως και 3000 ευρώ
- Γερμανίδα αεροσυνοδός: Γιατί δεν πρέπει να φοράτε μπλουζάκι στο αεροπλάνο προς Ελλάδα;
- Μεγάλη αλλαγή του καιρού: Σοκαρισμένος μετεωρολόγος – «Θα ήταν καταστροφή»
- Ελληνικό νόμισμα των 2 ευρώ προκαλεί τρέλα σε συλλέκτες: Μήπως το έχετε; Πόσο κοστίζει;