Η παλαιότερη γέφυρα του Μονάχου: Η πρώτη καταγραφή έγινε το 1180
Η παλαιότερη γέφυρα του Μονάχου χτίστηκε για πρώτη φορά πριν από 843 χρόνια και έχει δει πολλά. Η ιστορία πίσω από την παλαιότερη γέφυρα της πόλης..
Η παλαιότερη γέφυρα του Μονάχου: Η πρώτη καταγραφή έγινε το 1180
Οι πρώτες γέφυρες στην περιοχή του Μονάχου χρησίμευαν ως εμπορικοί δρόμοι κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Το αλάτι, ο “λευκός χρυσός”, μεταφερόταν κυρίως μέσω αυτών από τις πόλεις Άουγκσμπουργκ και Σάλτσμπουργκ προς το Μόναχο.
Το 1180 αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο η γέφυρα Ludwig στο σημερινό Νησί των Μουσείων. Θεωρείται έτσι η παλαιότερη διάβαση του Ίζαρ που εξακολουθεί να υπάρχει στην πόλη.
“Υποτίθεται, ωστόσο, ότι υπήρχε ήδη μια ξύλινη γέφυρα διοδίων κοντά στο σημερινό φράγμα Oberföhring το 1158, η οποία ανήκε στον επίσκοπο του Freising. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποδειχθεί”, λέει ο Matthias Gunsch, εκπρόσωπος της υπηρεσίας δόμησης.
“Επιπλέον, σύμφωνα με τον θρύλο, αυτή κάηκε λίγο αργότερα από τον ιδρυτή της πόλης, τον δούκα Ερρίκο, σε μια ληστρική επιδρομή”, προσθέτει ο Gunsch.
Η παλαιότερη γέφυρα του Μονάχου: πήρε το όνομα του βασιλιά το 1828
Για τη χρήση της Ludwigsbrücke επιβαλλόταν διόδιο, το ύψος του οποίου είναι άγνωστο. Κάθε περαστικός και κάθε κάρο έπρεπε να πληρώσει το τέλος, το οποίο στη συνέχεια μεταβιβαζόταν στο δημοτικό συμβούλιο και αναλογικά στον επίσκοπο του Freising.
“Η αρχική γέφυρα ήταν μια απλή, συνεχής, ξύλινη γέφυρα με ζυγό και ήταν από την αρχή τακτικό θύμα των πλημμυρών”, αναφέρει ο Gunsch.
Ο όρος γέφυρα ζυγού – γνωστή και ως πασσαλογέφυρα – σημαίνει ότι η ανωδομή στηριζόταν μόνο σε ξύλινους κορμούς που στέκονταν κάθετα στο ποτάμι. Με την πάροδο των αιώνων δεν κατασκευάστηκαν μόνο η εσωτερική και η εξωτερική Ludwigsbrücke – το εσωτερικό τμήμα οδηγεί στο Deutsches Museum, το εξωτερικό στο Müller’sches Volksbad.
Η γέφυρα φέρει το σημερινό της όνομα μόνο από το 1828, όταν ονομάστηκε έτσι σε μια τελετή προς τιμήν του τότε βασιλιά Λουδοβίκου Α’.
Το 1935, η γέφυρα ανακατασκευάστηκε πλήρως. “Ο λόγος ήταν ένα προπαγανδιστικό σχέδιο του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος ήθελε να κατασκευάσει έναν αυτοκρατορικό αυτοκινητόδρομο από το Μόναχο στο Σάλτσμπουργκ”, εξηγεί ο Gunsch.
Η παλαιότερη γέφυρα του Μονάχου: Γενικές επισκευές θα ακολουθήσουν
Το 2019, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και πάλι υπέρ μιας γενικής επισκευής, κατά την οποία η κατασκευή θα πρέπει να ενισχυθεί στατικά.
Αλλά και οι κατεστραμμένες πλάκες του οδοστρώματος και η στεγανοποίηση θα ανανεωθούν. Τα μέτρα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Νοέμβριο του 2022.
Ωστόσο, η κατασκευή των γραμμών για το τραμ ξεκίνησε αργότερα. “Τα έργα αυτά, τα διαχωριστικά έργα των SWM και η οδοποιία θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2024”, επικαλείται η TZ.
Όταν ολοκληρωθούν όλα τα μέτρα, η σύνδεση μεταξύ της παλιάς πόλης και της Au θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.
Ο κόκκινος πύργος στη γέφυρα Isar
Από το 1519 έως το 1796 υπήρχε επίσης ένας αμυντικός πύργος στην πλευρά της πόλης της γέφυρας Isar. Αυτός ήταν βαμμένος κόκκινος και χρησίμευε ως αμυντική βάση. Χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο όλων όσων συνέβαιναν στη γέφυρα.
“Η στρατιωτική φρουρά που στάθμευε εκεί επέλεξε το κόκκινο χρώμα ως ένδειξη της δικαιοδοσίας της πόλης”, εξηγεί ο Gunsch.
Το 1796, ο πύργος δέχθηκε στη συνέχεια πυρά και καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ αυστριακών και γαλλικών στρατευμάτων. Τα ερείπια κατεδαφίστηκαν. Ο πύργος δεν ξαναχτίστηκε ποτέ.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.