Ε.Ε Έρευνα: Οι Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερες ώρες
Σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους γείτονές τους, οι άνθρωποι στη Γερμανία εργάζονται λιγότερες ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη όρεξη για μια τετραήμερη εβδομάδα στην ομοσπονδιακή δημοκρατία.
Οι Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 52.662 ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους
Μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Roman Herzog παρουσίασε τις εργασιακές συνήθειες των ανθρώπων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σε σύγκριση με τους γείτονές τους, οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερες ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, υπολογίζεται ότι εργάζονται 52.662 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι 39,3 χρόνια της ζωής τους καταλαμβάνονται αποκλειστικά από την εργασία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόνο οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου εργάζονται λιγότερες ώρες στη ζωή τους από τους ανθρώπους που εργάζονται στη Γερμανία, δίνοντας περίπου 51.113 ώρες της ζωής τους στην εργασία τους.
Πολλές ειδήσεις για τη γερμανική καριέρα τα τελευταία χρόνια κυριαρχούνται από την προοπτική της ευρείας υιοθέτησης της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας στην ομοσπονδιακή δημοκρατία.
Με το γερμανικό IG Metall (IGM), το μεγαλύτερο βιομηχανικό συνδικάτο της Ευρώπης, να ζητά την υιοθέτηση τετραήμερης εβδομάδας για τα μέλη του και τη χώρα να πρόκειται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη δοκιμή τετραήμερης εβδομάδας στην ιστορία της, υπάρχει σίγουρα όρεξη για μείωση των ωρών εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στην Εσθονία, την Ισλανδία και την Ιρλανδία εργάζονται τις περισσότερες ώρες
Στο άλλο άκρο της κλίμακας στην Ευρώπη βρισκόταν η Εσθονία. Οι Εσθονοί εκτιμήθηκε ότι περνούν 71,331 χρόνια της ζωής τους δουλεύοντας.
Η έκθεση εκτιμά ότι οι άνθρωποι στην Ισλανδία και την Ιρλανδία εργάζονται 65.784 και 65.285 ώρες της ζωής τους αντίστοιχα, και οι δύο πολύ πάνω από τον εκτιμώμενο μέσο όρο της ΕΕ που είναι 57.342 ώρες.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η εβδομάδα των 40 ωρών υιοθετήθηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1880 και των τελών της δεκαετίας του 1920.
Σήμερα, το Βέλγιο και η Ιταλία, δύο από τις ευρωπαϊκές χώρες που υιοθέτησαν αργότερα τις μειωμένες ώρες εργασίας το 1924 και το 1925, συγκαταλέγονται μαζί με το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία στις πέντε πρώτες χώρες όπου οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τις λιγότερες ώρες εργασίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Αν και είναι κάπως αδιάφορο να σκέφτεται κανείς ότι τόσες πολλές ώρες της ζωής του αφιερώνονται στην εργασία και όχι στην διασκέδαση, ο εκτιμώμενος μέσος όρος της ΕΕ που προβλέπει την αφιέρωση 57.342 ωρών της ζωής μας στην εργασία φαίνεται αξιοθρήνητος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 90.000 ώρες της ζωής τους στην εργασία, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο της ζωής τους.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Τι συμβαίνει αν δεν μπορείτε να πληρώσετε την εφορία στη Γερμανία
- Γερμανία: Ποιες βρισιές κοστίζουν πολύ ακριβά στους οδηγούς;
- Αργίες στη Γερμανία το 2024: Οι γερμανικές αργίες με μια ματιά
- 10 Super εκδηλώσεις στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2023
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2023
- Ποια είναι τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στη Γερμανία
- Ποιος θα πάρει περισσότερα χρήματα το 2024 στη Γερμανία;
- Γερμανία: Που να γιορτάσετε το Halloween 2023 σε κάθε κρατίδιο