Καγκελάριος: Όχι στην αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γερμανία
Ο Όλαφ Σολτς επαναβεβαίωσε ότι η Γερμανία δεν θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης ως μέσο αντιμετώπισης της αυξανόμενης έλλειψης εργαζομένων στη χώρα.
Scholz: Η Γερμανία δεν θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης μετά τα 67 έτη
Μιλώντας σε συζήτηση στο Heilbronn της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο καγκελάριος Olaf Scholz υπογράμμισε ότι θεωρεί πως η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης έλλειψης εργαζομένων στη χώρα δεν θα είχε νόημα.
Με πολλούς τομείς, όπως τα σχολεία, τα Kitas και τα νοσοκομεία να έχουν μεγάλη ανάγκη από προσωπικό, οι γερμανικές επαγγελματικές ενώσεις προέτρεψαν τον καγκελάριο να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της εθνικής ηλικίας συνταξιοδότησης, η οποία σήμερα είναι 66 έτη και θα φθάσει τα 67 έως το 2031, ώστε να αυξηθεί άμεσα ο ενεργός πληθυσμός της χώρας.
“Μετά το [67ο έτος], νομίζω ότι είναι καλά. […] 50 χρόνια είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εργαστεί κανείς”, δήλωσε ο καγκελάριος, αναφερόμενος στον αριθμό των ετών εργασίας που πραγματοποιούν οι περισσότεροι στη Γερμανία, εάν εισέλθουν στην απασχόληση στα 17 τους χρόνια.
Scholz: Οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση, αν το επιθυμούν
Στο συνέδριο του Χάιλμπρον, ο Σολτς πρόσθεσε ότι ο ισχύων νόμος περί συνταξιοδότησης στη Γερμανία διευκολύνει επίσης τους ανθρώπους να εργάζονται και μετά την εθνική ηλικία συνταξιοδότησης, εάν το επιθυμούν.
Ωστόσο, ο καγκελάριος υποστήριξε ότι όσον αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται στα 50 και 60 τους χρόνια, η χώρα θα πρέπει πρώτα να εξετάσει πώς θα βελτιώσει τις προοπτικές των ηλικιωμένων που αναζητούν εργασία στα τέλη της δεκαετίας των 50 και στις αρχές της δεκαετίας των 60, προτού ζητήσει από τους άνω των 67 ετών να εργαστούν περισσότερα χρόνια.
Προς το παρόν, η Γερμανία στρέφει το βλέμμα της πιο μακριά για την κύρια λύση της στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, με μια σειρά νέων πολιτικών που πρόκειται να εισαχθούν και θα διευκολύνουν τους ειδικευμένους εργαζόμενους από χώρες εκτός ΕΕ να έρχονται στη Γερμανία χωρίς συγκεκριμένη προσφορά εργασίας και θα πρέπει να καταστήσουν απλούστερη την παραμονή τους στη χώρα μακροπρόθεσμα.
Στο παρελθόν, η διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Andrea Nahles έχει επισημάνει ότι αυτή η πολιτική απόφαση αποτελεί αναγκαιότητα στην παρούσα κατάσταση: “Ακόμη και αν αξιοποιήσουμε όλο το εγχώριο δυναμικό, [η αντιμετώπιση της έλλειψης εργαζομένων] δεν θα είναι δυνατή χωρίς περαιτέρω μετανάστευση”, δήλωσε η Nahles, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει επίσης ανάγκη από άτομα τόσο για εξειδικευμένη όσο και για μη εξειδικευμένη εργασία.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Αργίες στη Γερμανία το 2024: Οι γερμανικές αργίες με μια ματιά
- Ποιος θα πάρει περισσότερα χρήματα το 2024 στη Γερμανία;
- Γερμανία: Επιστροφή φόρου χωρίς να υποβάλετε φορολογική δήλωση
- Πως να κλείσετε ραντεβού σε γιατρό στη Γερμανία
- Άδεια μετ΄ αποδοχών στη Γερμανία: Πότε τη δικαιούστε;
- Οι 10 γερμανικές πόλεις με τον καλύτερο καιρό