NRW Γερμανία: Παγκόσμια πολιτική στην αίθουσα ειρήνης
Η Ειρήνη της Βεστφαλίας αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο ιστορικό δημαρχείο του Μύνστερ πριν από περισσότερα από 370 χρόνια. Χθες άρχισε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7.
Ο κατάλογος των θεμάτων είναι μακρύς: η αντιμετώπιση της Κίνας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διαδηλώσεις στο Ιράν.
Ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια μικρή ειρήνη. Το 1648 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την παγκόσμια ιστορία – και για την πόλη του Μύνστερ.
Ο Ολλανδός Gerard Ter Borch κατέγραψε μια σημαντική στιγμή. Ο πίνακάς του απεικονίζει την επίκληση της ισπανο-ολλανδικής συνθήκης ειρήνης στο ιστορικό δημαρχείο του Μύνστερ.
Λίγο αργότερα, ακολούθησε η Ειρήνη της Βεστφαλίας στον ίδιο τόπο – αυτή τη φορά χωρίς ζωγράφο – η οποία έθεσε τέλος σε αιματηρές δεκαετίες πολέμου στην Ευρώπη και θεωρείται ορόσημο στην πορεία προς μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική τάξη.
Η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock αποκαλεί αυτή την ειρηνευτική συμφωνία “μία από τις ώρες γέννησης του σύγχρονου διεθνούς δικαίου”.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Westfälische Nachrichten” δήλωσε: “Πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά”.
Ήταν μια συνειδητή απόφαση να προσκαλέσει τους ομολόγους της από την G7, τις επτά ισχυρές δημοκρατικές βιομηχανικές χώρες, στο Μύνστερ.
Είθε ο συμβολικός τόπος να έχει την επίδρασή του. Ωστόσο, κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι δύο ημέρες θα έχουν παρόμοιο ειρηνευτικό αποτέλεσμα με τα γεγονότα πριν από 370 χρόνια.
“Πυρήνας της διεθνούς αντιμετώπισης της κρίσης “
G7 – δηλαδή Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ιαπωνία. Τον Μάιο, η ομάδα συναντήθηκε στο Weissenhäuser Strand στη Βαλτική Θάλασσα για την πρώτη επίσημη συνάντηση υπό τη γερμανική προεδρία. Τώρα Münster.
Είναι ήδη η δέκατη συνάντηση φέτος: ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της G7. Έτσι το περιγράφουν άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στη διεθνή διπλωματία.
Ενώ τα προηγούμενα χρόνια επρόκειτο για τη βελτίωση των προσωπικών επαφών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών ή τη σκέψη για γενικές γραμμές, οι G7 ασχολούνται τώρα εντατικά με καθημερινά, πολύ πρακτικά καθήκοντα: την υποστήριξη της Ουκρανίας με τις ενεργειακές υποδομές της ή το συντονισμό της χειμερινής βοήθειας.
Κατά την άποψη της Baerbock, η G7 έγινε φέτος ο “πυρήνας της διεθνούς αντιμετώπισης κρίσεων”.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Νέοι κανόνες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στη Γερμανία;
- Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;
- Η κηπουρική στη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο
- Zu-Verschenken: Τι επιτρέπεται και τι όχι στη Γερμανία;
- Συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία: Τι πρέπει να προσέξετε
- ΚΟΚ: Παραβάσεις και πρόστιμα για οδήγηση στη Γερμανία
- Τα έγγραφα που δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε στη Γερμανία
- 8 από τις πιο νόστιμες γερμανικές γεύσεις για το φθινόπωρο
- Νοέμβριος 2022: 9 αλλαγές που έρχονται στη Γερμανία
- Ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις για ενοικίαση δωματίου στη Γερμανία
- 10 αξέχαστες εκδηλώσεις στη Γερμανία αυτόν τον Νοέμβριο
- Σχεδιάζεται το 1ο σούπερ μάρκετ στη Γερμανία χωρίς υπάλληλο
- Παίρνουν την υπηκοότητα παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία;
- Πώς και πότε θα λειτουργήσει το νέο Deutschlandticket;