Οι νέοι στη Γερμανία περνούν 63+ ώρες της εβδομάδας στο διαδίκτυο
Εργασία στο σπίτι, κύλιση και αποστολή μηνυμάτων στην ομαδική συνομιλία – οι νέοι στη Γερμανία ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο κάθε εβδομάδα από ό,τι θα περνούσαν σε μια εργασία πλήρους απασχόλησης…
Τα παιδιά στη Γερμανία περνούν περισσότερες από 60 ώρες στο διαδίκτυο κάθε εβδομάδα
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη Jugend Digitalstudie (“Ψηφιακή μελέτη για τη νεολαία”) της γερμανικής Postbank, οι νέοι στην ομοσπονδιακή δημοκρατία περνούν κάθε εβδομάδα στο διαδίκτυο το ισοδύναμο 2,5 ημερών.
Αυτό είναι υψηλότερο από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, όταν τα παιδιά στη Γερμανία περνούσαν περίπου 58 ώρες στο διαδίκτυο κάθε εβδομάδα, αλλά χαμηλότερο από τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.
Το 2022, οι νέοι περνούσαν κατά μέσο όρο 67,8 ώρες την εβδομάδα κοιτάζοντας τις οθόνες τους.
Μιλώντας για τα αποτελέσματα, ο επίτροπος για τα ναρκωτικά και τον εθισμό της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Burkhard Blienert, εξήγησε ότι οι νέοι στη Γερμανία είχαν εθιστεί περισσότερο στη ζωή στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των ετών της πανδημίας και έκανε έκκληση στους γονείς/κηδεμόνες τους.
“Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να μάθουν από νωρίς, από τους γονείς τους αλλά και στο σχολείο, ποιος είναι ο υγιής χρόνος που πρέπει να περνούν χρησιμοποιώντας κινητά, τάμπλετ, φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές”, δήλωσε ο Blienert.
Ενώ τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια περνούν χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα, τα αγόρια είναι οριακά πιο πιθανό να φτάσουν σε ένα tablet για να κάνουν scrolling.
Και στις δύο ομάδες, ο αριθμός των εφήβων που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή για να μπουν στο διαδίκτυο είναι συγκριτικά χαμηλός, 48% για τα αγόρια και μόλις 20% για τα κορίτσια.
Τα σχολεία πρέπει να μειώσουν την εξάρτηση των παιδιών από το διαδίκτυο
Από τότε που η πανδημία του κοροναϊού έφερε την αίθουσα διδασκαλίας στο τραπέζι της κουζίνας, ο χρόνος που τα παιδιά στη Γερμανία καλούνται να περάσουν στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους εργασίες έχει επίσης αυξηθεί.
Το 2019, οι μαθητές περνούσαν 2,5 ώρες στο διαδίκτυο κάθε μέρα για να κάνουν τις εργασίες τους – την άνοιξη του 2023, ο ίδιος αριθμός είχε φτάσει κατά μέσο όρο τις 4,3 ώρες κάθε μέρα.
Για τον Blienert, τα σχολεία στη Γερμανία έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να διδάξουν στα παιδιά την ικανότητα χρήσης των μέσων ενημέρωσης.
Ο ίδιος πίεσε ότι ενώ τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τα σχολεία είναι υπεύθυνα να διδάξουν στους νέους να αναγνωρίζουν πότε ο χρόνος που περνούν στο διαδίκτυο έχει γίνει ανθυγιεινός.
Ο επίτροπος εξήγησε ότι η ανθυγιεινή χρήση του διαδικτύου και ο εθισμός μπορούν να αναγνωριστούν όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να παραμελούν απαραίτητα καθήκοντα της ζωής τους επειδή δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν τον χρόνο που περνούν στο διαδίκτυο.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 7 πράγματα που αλλάζουν στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2023
- Εργασία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν αρρωστήσετε
- 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό βρύσης στη Γερμανία
- Γερμανία: Πότε πληρώνεται το Εισόδημα του Πολίτη (Bürgergeld)
- Ποια γερμανική ασφάλιση χρειάζεστε για ατυχήματα;
- Προβλέπεται νέα παροχή για γονείς: Ποιος παίρνει πόσα ευρώ;
- Πιο καυτό από ποτέ φέτος: Ο καύσωνας φτάνει το Σαββατοκύριακο
- Το τρένο περνά μέσα από ένα σπίτι στο Βερολίνο (Vid)
- 60.000 οικογένειες στη Γερμανία δεν δικαιούνται το Elterngeld