Τα συστήματα πληρωμών όπως το PayPal γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ωστόσο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε αυτή τη νέα απάτη…
Αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τις παραδοσιακές τραπεζικές μεταφορές. Τα συστήματα πληρωμών όπως η Klarna ή η PayPal.
Αντί να χρειάζεται να εισάγετε έναν αιώνια μακρύ αριθμό IBAN, τα χρήματα μπορούν μερικές φορές να αποστέλλονται σε δευτερόλεπτα – με την αντίστοιχη προστασία αγοραστή ή πωλητή, για παράδειγμα με παρόχους όπως το eBay ή το Amazon.
Ωστόσο, είναι επίσης γνωστή η ιστορία ότι οι εν λόγω πλατφόρμες αποτελούν επίσης αγαπημένη ενασχόληση για τους εγκληματίες του διαδικτύου.
Έτσι προέκυψε αυτή η νέα απάτη στο PayPal.
Η ιστορία ξεκινά ως εξής: ξαφνικά βρίσκετε μικρά ποσά όπως 20 ή 30 ευρώ στα εισερχόμενά σας. Μεταφέρονται στο λογαριασμό σας από έναν άγνωστο.
Λίγο αργότερα, όμως, λαμβάνετε ένα μήνυμα που θα μπορούσε να έχει κάπως έτσι: “Γεια σου, συγγνώμη, έκανα λάθος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σου έστειλα κατά λάθος 20 ευρώ, τα οποία στην πραγματικότητα προορίζονταν για έναν φίλο. Θα μπορούσες να μου στείλεις τα χρήματα πίσω μέσω του “Οικογένεια και φίλοι”; Σας ευχαριστώ!”.
Όποιος με καλή συνείδηση δεχθεί το αίτημα έχει ήδη πέσει στην παγίδα.
Το κόλπο που κρύβεται από πίσω: Ο άγνωστος αναφέρει στη συνέχεια στην PayPal ότι υπήρξαν προβλήματα με την αρχική πληρωμή του. Η υπηρεσία πληρωμών ανακτά στη συνέχεια τα χρήματα από τον λογαριασμό σας, επειδή ο ξένος πλήρωσε μέσω της λειτουργίας “Αγαθά και υπηρεσίες” – και ως εκ τούτου απολαμβάνει την προστασία αγοραστών της εφαρμογής. Σε αντίθεση με εσάς.
Επομένως, ο ξένος θα πάρει πίσω το ποντάρισμά του – και θα κρατήσει επίσης τα 20 ευρώ σας. Αυτό σημαίνει ότι βγάζει κέρδος 20 ευρώ με λίγα μόνο κλικ.
Οι εφημερίδες “Rheinische Post” και “bild.de” αναφέρθηκαν πρώτες στο περιστατικό.
Ως εκ τούτου, ο ειδικός σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας Hauke Moormann από το κέντρο συμβουλών καταναλωτών της NRW εξήγησε επίσης στην “rp”: “Εάν στείλετε σε έναν άγνωστο 20 ευρώ μέσω της επιλογής ‘Οικογένεια και φίλοι’ στο PayPal, είναι σαν να δίνετε σε κάποιον ένα χαρτονόμισμα στο δρόμο”.
Η συμβουλή του: Εάν λάβετε απροσδόκητα χρήματα από αγνώστους, είναι καλύτερο να κάνετε απευθείας κλικ στην επιλογή “Send refund” (Αποστολή επιστροφής χρημάτων) στην εφαρμογή PayPal ή στην επιλογή “Refund this amount” (Επιστροφή αυτού του ποσού) στο πρόγραμμα περιήγησης.
Με αυτόν τον τρόπο, ο απατεώνας δεν μπορεί να απαιτήσει χρήματα από εσάς εκ των υστέρων και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία για να επιστρέψετε τα χρήματα.
Παρεμπιπτόντως, δεν θα πρέπει να κρατήσετε τα χρήματα. Πρώτον, ο απατεώνας θα τα διεκδικήσει πίσω μέσω PayPal ούτως ή άλλως, και δεύτερον, σύμφωνα με τον νόμο, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως απόπειρα “αδικαιολόγητου πλουτισμού”.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Ανάκληση σοκολάτας σε όλη τη Γερμανία – αυτό το προϊόν επηρεάζεται
- Πανεπιστήμιο στη Γερμανία πληρώνει φοιτητές για να γίνουν δάσκαλοι
- Γερμανία: Ψάχνουν επειγόντως οδηγούς απορριμματοφόρου και προσφέρουν και σπίτι
- Συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα την Πεντηκοστή στη Γερμανία
- Γνωρίζατε ότι στη Γερμανία υπάρχει μάθημα ευτυχίας; Που χρησιμεύει;
- Πως θα κερδίσετε μείωση του ενοικίου σας στη Γερμανία;