Μπουρλά: Εμβόλια για τον καρκίνο στα επόμενα τρία χρόνια
«Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί», είπε ο Έλληνας επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, κάνοντας έναν απολογισμό της πανδημίας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Και τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα έχει μεγαλύτερη χρονικά προστασία ώστε να μην κουραστούν οι πολίτες από επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίων και να μην χαθεί η εμπιστοσύνη στην Επιστήμη.
Συμπλήρωσε δε ότι «σήμερα εκτός από τα εμβόλια έχουμε και αποτελεσματικά φάρμακα που προλαμβάνουν και θεραπεύουν τη λοίμωξη Covid-19. Αυτό άλλαξε την καθημερινότητά μας.
Τα μέτρα χαλάρωσαν και η κοινωνία μοιάζει πια να λειτουργεί σχεδόν κανονικά. Όμως αυτή η χαλάρωση έφερε και πολλαπλασιασμό των λοιμώξεων. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
«Στα επόμενα τρία χρόνια μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια για τον καρκίνο»
Παράλληλα ο κ. Μπουρλά τόνισε πως «τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι πιθανόν να βρούμε εμβόλια για άλλες αρρώστιες με τη χρήση της τεχνολογίας mRNA.
Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια για τον καρκίνο και στα επόμενα 2 χρόνια εμβόλια για άλλες ασθένειες.
Αναφερόμενος στα θετικά της πανδημίας, ο κ. Μπουρλά είπε «συγκεντρώσαμε εμπειρία δεκαετιών για την τεχνολογία των mRNA εμβολίων και πως να κάνουμε αποτελεσματικότερες κλινικές έρευνες όχι μόνο για τα εμβόλια αλλά και άλλες παθήσεις.
Έχουμε κάνει πολλά βήματα σε λίγα χρόνια. Κατανοήσαμε την αξία της Επιστήμης. Η Πολιτεία αντιλήφθηκε την αξία της διασύνδεσης αγοράς εργασίας και ακαδημαϊκής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Pfizer, όμως, «έγιναν και πολλά λάθη κατά την πανδημία, όπως η αξιολόγηση της αξίας των εμβολίων βάσει των πολιτικών απόψεων του καθενός μας και το να φορά κανείς μάσκα ή όχι ανάλογα με τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις!
Ή ακόμα και οι περιορισμοί στη διαθεσιμότητα των εμβολίων ήταν λάθος».
Ο κ. Μπουρλά εξήγησε, ακόμη, ότι οι περιορισμοί ετέθησαν από τις πολιτικές κυβερνήσεις των χωρών και όχι από τις εταιρείας παραγωγής των εμβολίων.
Αναφορικά με το πως θα χειριστούμε μια νέα πανδημία στο μέλλον ο Αλβέρτος Μπουρλά είπε «δεν υπάρχει κάποια συνταγή που να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο αποτελεσματικοί.
Αλλά αυτό που πρέπει να έχουμε ως εφαλτήριο στις μεγάλες κρίσεις υγείας είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε».
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
-
- Λήγουν τα μέτρα: Εγκρίθηκε ο νέος νόμος στη Γερμανία
- Ποιος θα λάβει την επιδότηση θέρμανσης στη Γερμανία;
- Μόνο δύο κρατίδια δεν καταργούν τα μέτρα στη Γερμανία
- Διακοπές 2022 στη Γερμανία (όλα τα ομόσπονδα κρατίδια)
- Απρίλης με χιόνια; Χειμερινός καιρός σε ολόκληρη τη Γερμανία
- 2022 – Τι αλλαγές φέρνει ο Απρίλιος στη Γερμανία;
- Γερμανία: Τέλος οι μάσκες σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ
- Έρχεται τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία;
- Προαιρετική καραντίνα από τον Μάιο στη Γερμανία: Για ποιους ισχύει;
- Προσοχή – Ανάκληση προϊόντων στη Γερμανία: Επηρεάζονται τα Kinder