Εφαρμογή φιλτράρει ελεύθερα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από διαδικτυακές πύλες ιατρών
Ο σύμβουλος λογισμικού Max Ritter ανέπτυξε μια εφαρμογή που φιλτράρει ελεύθερα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από διαδικτυακές πύλες ιατρών. Λειτουργεί σε εννέα πόλεις, μεταξύ άλλων στο Μόναχο και σε δύο ακόμη στη Βαυαρία.
Κλείστε ραντεβού στο γιατρό σας με λίγα μόνο κλικ
Εάν η προτεραιότητα εμβολιασμού σταματήσει να ισχύει από αυτήν την εβδομάδα στη Βαυαρία και σε εθνικό επίπεδο από τις 7 Ιουνίου, τα τηλέφωνα πολλών οικογενειακών γιατρών είναι πιθανό να πάρουν φωτιά και οι λίστες αναμονής θα γεμίσουν.
Οι άνθρωποι στο Μόναχο έχουν ωστόσο ήδη κλείσει το ραντεβού εμβολιασμού τους γρηγορότερα με μια νέα εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη από την Τρίτη το απόγευμα και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μέσω κινητού τηλεφώνου όσο και με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.
Αξιολογεί τα ελεύθερα ραντεβού εμβολιασμού στο Μόναχο (και σε οκτώ άλλες γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νυρεμβέργης και του Άουγκσμπουργκ), προκειμένου να βοηθήσει όσους αναζητούν το επόμενο ραντεβού για εμβολιασμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το μόνο που απαιτείται από τεχνική άποψη είναι η εγγραφή στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram και στην αντίστοιχη ομάδα. Θα βρείτε το λινκ για την εφαρμογή εδώ.
“Όλο και περισσότερα ιατρεία βάζουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό στο διαδίκτυο. Προηγουμένως, οι άνθρωποι έπρεπε να ψάξουν μέσω των διαδικτυακών πυλών και να βρεθούν εκεί ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να κλείσουν ραντεβού”, λέει ο προγραμματιστής Max Ritter σε συνέντευξη με την εφημερίδα AZ.
“Η ζήτηση είναι επί του παρόντος πολύ υψηλότερη από την προσφορά, η οποία δεν θα αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.” Ο Ritter μελέτησε την ανάπτυξη λογισμικού και στη συνέχεια ίδρυσε το Parkdepot.
Σήμερα εργάζεται σε πλήρη απασχόληση ως σύμβουλος μιας εταιρείας λογισμικού και αρχικά ανέπτυξε την εφαρμογή για δική του χρήση.
Ένας συνάδελφος του έστειλε έναν σύνδεσμο σε μια διαδικτυακή πύλη την περασμένη Τρίτη, όπου για πρώτη φορά ανακάλυψε ότι οι γιατροί βάζουν τα ραντεβού εμβολιασμού στο διαδίκτυο: “Αντί να ενημερώνω αυτές τις σελίδες για μέρες, κάθισα μερικές ώρες το βράδυ και δημιούργησα ένα λογισμικό που αναλύει αυτόματα τη διαθεσιμότητα”. Και ήδη την Τετάρτη ο Ritter εμβολιάστηκε.
Σήμερα η εφαρμογή του λειτουργεί ως εξής
Μόλις ο γιατρός ορίσει ημερομηνία, το ραντεβού κοινοποιείται απευθείας σε άτομα μέσω του καναλιού της αντίστοιχης πόλης. Το λογισμικό λαμβάνει τα δεδομένα από διαδικτυακές πύλες όπως η Jameda.
“Στη συνέχεια, για παράδειγμα, περισσότερα από 1.000 άτομα στο Μόναχο λαμβάνουν μια ειδοποίηση, μεταβαίνουν στον σύνδεσμο και ιδανικά μπορούν να κλείσουν το ραντεβού απευθείας μέσω της πλατφόρμας του γιατρού.” Το Telegram μπορεί να ειδοποιεί έως και 200.000 συνδρομητές.
Αρχικά, ο Ritter μοιράστηκε την εφαρμογή του μόνο με συναδέλφους στις τέσσερις τοποθεσίες της εταιρείας του. Στη συνέχεια δημοσίευσε μια ειδοποίηση στα κανάλια της πόλης στο Reddit – και τώρα περισσότερα από 4.000 άτομα έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία του.
Παρόμοιες υπηρεσίες είναι ήδη διαθέσιμες στο Βερολίνο και τη βόρεια Γερμανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ritter είναι ο πρώτος στη Βαυαρία.
Δεν συλλέγονται δεδομένα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Max Ritter δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που η εφαρμογή του έχει ήδη βοηθήσει με επιτυχία στα ραντεβού εμβολιασμού.
Δεδομένου ότι η εφαρμογή λειτουργεί μέσω Telegram, ισχύουν οι κανόνες της υπηρεσίας μηνυμάτων. Ενώ άλλες πλατφόρμες πρέπει πρώτα να συλλέξουν δεδομένα, η χρήση του συστήματος ειδοποιήσεων είναι ανώνυμη.
“Ο χρήστης συνδέεται στο Telegram με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Με το Telegram, υποθέτω ότι συμμορφώνονται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων επειδή τους επιτρέπεται να λειτουργούν στη Γερμανία. Εγώ ο ίδιος δεν έχω σημεία σύνδεσης με δεδομένα, οι άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι ως ανώνυμοι αναγνώστες”.
Η εφαρμογή απευθύνεται συγκεκριμένα σε μια ομάδα πληθυσμού με ψηφιακή εμπειρία: “Θα ορίσω την ομάδα-στόχο να είναι κάτω των 30 ετών, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να είναι ενεργοί. Δεν έχει υπάρξει καμία προσφορά για αυτούς μέχρι τώρα, λέει ο Max Ritter.
“Έτσι τείνω να απευθυνθώ σε αυτούς – επίσης με την ελπίδα ότι οι ηλικιωμένοι θα εξυπηρετηθούν μέσω άλλων καναλιών, όπως το κέντρο εμβολιασμού ή το τηλέφωνο”.
Δεν θέλει ωστόσο να μετατρέψει την εφαρμογή του σε εμπορικό έργο: “Θα απορρίπτω προσφορές για αγορά. Χαίρομαι για καθέναν που τα καταφέρνει – και αυτό ήταν το μόνο κίνητρό μου”. Επομένως, η χρήση της εφαρμογής παραμένει δωρεάν.
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ