Το κάστρο του Μίντελμπουργκ χτίστηκε γύρω στο έτος 1150. Ένα υπόγειο μονοπάτι από εκείνη την εποχή βρέθηκε τώρα τυχαία. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις.
Είναι στοιχειωμένο; Υπάρχουν μυστικά περάσματα; Τα μεσαιωνικά τείχη εμπνέουν τη φαντασία πολλών ανθρώπων.
Στην περιοχή Allgäu, ένα πέρασμα ανακαλύφθηκε τώρα σε ένα κάστρο που είχε ξεχαστεί για πολύ καιρό.
Μετά από σχεδόν 900 χρόνια: Βαυαρικό κάστρο ανακαλύφθηκε ξανά
Η πόλη-ορόσημο της περιφέρειας Mindelheim (Unterallgäu) διαθέτει ένα ακόμη αξιοθέατο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την επικείμενη γενική ανακαίνιση του κάστρου του Μίντελμπουργκ, ανακαλύφθηκε ένα άγνωστο μέχρι πρότινος πέρασμα μεταξύ δύο ορόφων. Είναι ηλικίας σχεδόν 900 ετών.
Ο Christian Schedler, επικεφαλής του πολιτιστικού γραφείου του Mindelheim, εξήγησε ότι το πέρασμα χρονολογείται από την εποχή που χτίστηκε το κάστρο γύρω στο 1150. Εκείνη την εποχή αποτελούσε επίσημη είσοδο.
Το πέρασμα περιφράχθηκε αργότερα όταν το κάστρο ξαναχτίστηκε. “Κανείς δεν είχε μπει στο πέρασμα για αιώνες”, δήλωσε ο Schedler.
Το κάστρο πρόκειται να μετατραπεί σε μουσείο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το εσωτερικό του κάστρου δεν ήταν ανοιχτό για το κοινό για περισσότερα από 70 χρόνια, επειδή μια εταιρεία είχε νοικιάσει το Μίντελμπουργκ από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.
Ωστόσο, ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει έκτοτε μετακομίσει και τώρα το Mindelburg πρόκειται να ανακαινιστεί και να τεκμηριωθεί επιστημονικά.
Ξεχασμένο πέρασμα στο συγκρότημα του κάστρου ανακαλύφθηκε ξανά μετά από αιώνες
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κάστρο εξετάστηκε στατικά, εξήγησε ο Schedler.
Ο διευθυντής του μελλοντικού μουσείου του κάστρου, Markus Fischer, έβαλε να ανοίξουν το δάπεδο ενός δωματίου στον πρώτο όροφο. Κατά τη διαδικασία, ανακαλύφθηκε μια μεγάλη κοιλότητα.
“Πρόκειται για ένα πέρασμα μήκους περίπου επτά μέτρων που οδηγούσε από το ισόγειο στα έγκατα της γης”, δήλωσε ο Schedler.
“Καθαρή σύμπτωση”: Βρέθηκε μυστικός διάδρομος – θα ακολουθήσουν και άλλες ανακαλύψεις;
Με πλάτος 75 εκατοστά και ύψος 2,30 μέτρα, επρόκειτο για έναν αξιοσέβαστο για την εποχή διάδρομο μεταξύ των ορόφων, λέει ο ίδιος. “Οι σκάλες εμφανίστηκαν πολύ αργότερα”.
Ο επικεφαλής του πολιτιστικού γραφείου υποθέτει ότι υπήρχαν αρκετοί τέτοιοι διάδρομοι στο κτίριο εκείνη την εποχή.
“Το γεγονός ότι βρήκαμε αυτόν εδώ είναι καθαρή σύμπτωση”. Δεν αποκλείει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανακαλύψεις.
Σε άλλα μεσαιωνικά κάστρα, συμβαίνει επίσης κατά καιρούς να έρχονται ξανά στο φως ξεχασμένα περάσματα κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων κάποτε συνηθισμένων τοιχοπερασμάτων από τον έναν όροφο στον άλλο είναι ο Πύργος του Λονδίνου, δήλωσε ο Schedler.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.