Συγκλονισμένη είναι η ελληνική παροικία της Μελβούρνης για την άγρια δολοφονία του 46χρονου Σπύρου Φιλίδη, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ενώ περπατούσε προς μία στάση λεωφορείου, μέρα μεσημέρι, την περασμένη Τρίτη.
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 46χρονο εμφανίστηκε προκλητικός και γελούσε ενώπιον του δικαστηρίου, με την δικηγόρο του να ζητά να τον δει μια νοσοκόμα.
Ο 27χρονος Χάρισον Χίλτον-Τέιλορ από το Moorabbin στα νοτιοανατολικά της Μελβούρνης βρέθηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Μελβούρνης την Παρασκευή μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή αξιολόγησης της Μελβούρνης, όπου κρατείται.
Ο φερόμενος δολοφόνος, ο οποίος πάσχιζε να κρύψει το πόσο διασκέδαζε την διαδικασία, ξέσπασε ξαφνικά σε ανεξέλεγκτα γέλια.
Δεμένος με χειροπέδες, ο 27χρονος εμφανίστηκε ντυμένος με πράσινα χρώματα της φυλακής και λευκή ρόμπα.
Το θύμα είχε μόλις ξεπεράσει τον καρκίνο του προστάτη όταν ο 27χρονος του επιτέθηκε, καθώς πήγαινε σε μια στάση λεωφορείου.
Ο Σπύρος Φιλίδης τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι. Έφερε τραύματα στο πάνω μέρος του σώματός του και εντοπίστηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου.
Παρά τις προσπάθειες των διασωστών, που έκαναν ΚΑΡΠΑ, πέθανε επί τόπου.
Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο δράστης πάσχει από σχιζοφρένεια και θα χρειαστεί θεραπεία από μια νοσοκόμα, ενώ βρίσκεται στη φυλακή.
Οι ντετέκτιβ ζήτησαν περισσότερο από το συνηθισμένο χρόνο για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του φερόμενου δολοφόνου, λόγω του όγκου του βιντεοσκοπημένου υλικού, που έπρεπε να αναλυθεί.
Ο Χάρισον Χίλτον-Τέιλορ δεν υπέβαλε αίτηση για εγγύηση και θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι τον Μάιο, όταν η υπόθεση θα επιστρέψει στο δικαστήριο.
Συγκλονισμένη η παροικία – Ζούμε τον χειρότερο εφιάλτη, λέει ο πατέρας του 46χρονου
Ο Σπύρος Φιλίδης βρέθηκε στο λάθος σημείο, την λάθος ώρα, καθώς δεν γνώριζε τον δράστη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.
Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Φιλίδη συγκλόνισε την παροικία, σύμφωνα με το «Νέο Κόσμο». Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια των ομογενών σε αναρτήσεις, όπου εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια του 46χρονου ομογενή αλλά και τον αποτροπιασμό τους για το έγκλημα.
Ο γνωστός προπονητής. Τάκης Σβίγγος, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι τραγικό όταν ξέρεις την οικογένεια από το 1973. Ο πατέρας του ο Ανέστης έπαιζε στη Ν Ελλάς και εγώ ήμουνα παίκτης και προπονητής και πολλές φορές είχαμε οικογενειακές βραδιές μετά από το ποδόσφαιρο. Ο Θεός να τον αναπαύσει και στους γονείς του Ανέστη και Καίτη να τους δίνει δύναμη και κουράγιο».
«Αυτό που ζούμε είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όλους τους γονείς. Να χάσουν το παιδί τους. Για την ακρίβεια να δολοφονήσουν το παιδί τους…».
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του χαροκαμένου πατέρα Ανέστη Φιλίδη (Τριανταφυλλίδη) στον «Νέο Κόσμο», για την δολοφονία του γιου.
Ο 46χρονος ομογενής, την Τρίτη το μεσημέρι πήγε να πάρει το λεωφορείο από στάση στο Hampton East, με προορισμό το εμπορικό κέντρο Southland, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, ενώ αφέθηκε να πεθάνει στην άκρη ενός δρόμου.
«Δεν θα αντιστεκόταν, δεν ξέρει πώς να αντισταθεί», δήλωσε η νονά του, Κριστίν Κουνέλη, στο Nine News.
«Σκέφτομαι συνέχεια ότι ήταν μόνος του, μαχαιρωμένος, χωρίς κανέναν εκεί, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
Τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγο μετά την ώρα της φονικής επίθεσης οι γονείς του Σπύρου, ο Ανέστης και η Καίτη, πέρασαν από το σημείο. «Πηγαίναμε στο Oakleigh να αγοράσουμε ελληνικά προϊόντα και είδα δυο αστυνομικά αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο. Είπα στην γυναίκα μου ότι σίγουρα θα έγινε σοβαρό τροχαίο. Πού να ήξερα…», ανέφερε ο πατέρας.
Λίγο αργότερα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κόρη του Eve (Παρασκευή), η οποία τους ενημέρωσε πως η Αστυνομία ήταν στο σπίτι τους.
«Πήγαμε σπίτι και μάθαμε τα τραγικά νέα. Γκρεμίστηκε ο κόσμος μας», δήλωσε ο Ανέστης Φιλίδης, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην παροικία καθώς, για χρόνια διέπρεπε ως ποδοσφαιριστής της «Νέας Ελλάς» (Port Melbourne Sharks).
Το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Το περιστατικό, όπως είναι αναμενόμενο, έχει προκαλέσει σοκ καθώς συνέβη μέρα-μεσημέρι σε μία παραδοσιακά ασφαλή περιοχή της Μελβούρνης.
«Δεν είναι ασφαλές να βγαίνει κάποιος έξω το μεσημέρι;!», ξέσπασε η κα Κουνέλη.
Η ίδια αποκάλυψε ότι ο Σπύρος είχε καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο (δύο φορές σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ).
«Ήταν πάντα χαρούμενος, ανεξάρτητος, παρ’ ότι είχε μία αναπηρία», είπε (ΜΜΕ έκαναν λόγο για νοητική υστέρηση).
«Ήταν ένα άκακο, γελαστό παιδί. Του άρεσε να τραγουδά ποντιακά αλλά και λαϊκά τραγούδια», λέει στον «Νέο Κόσμο» και προσθέτει ότι δεν θα μπορούσε να πειράξει ούτε μυρμήγκι.
Ο πατέρας του θύματος Ανέστης Φιλίδης (Ποντιακής καταγωγής) γεννήθηκε στην Αναγέννηση Σερρών, αλλά έζησε και στη Θεσσαλονίκη. Μετακόμισε στην Αυστραλία πριν από 50 χρόνια.
«Εκτός από το ποδόσφαιρο στη ‘Νέα Ελλάς’ είχα και ένα μαγαζί για 30 χρόνια. Όταν ο γιος μου διαγνώστηκε με καρκίνο και όταν θεραπεύτηκε, πούλησα το μαγαζί και αρχίσαμε ταξίδια στην Ελλάδα και αλλού για να χαρούμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας. Αυτό το κακό δεν το περίμενα», κατέληξε ο τραγικός πατέρας.
Η συντετριμμένη αδελφή του Σπύρου, η Εύα, είπε ότι ο 46χρονος είχε τη «μεγαλύτερη αγάπη για τη ζωή».
«Ο αγαπημένος μας Σπύρος ήταν μια όμορφη ψυχή που άγγιξε τις ζωές όλων όσοι τον γνώριζαν», τόνισε και πρόσθεσε πως «η καλοσύνη και η ευγένειά του έφεραν πολύ φως στη ζωή μας και στον κόσμο».
«Η ζεστασιά, η γενναιοδωρία και η στοργικά χιουμοριστική φύση του δεν έμοιαζαν με καμία άλλη. Είχε τη μεγαλύτερη αγάπη για τη ζωή, ζώντας πάντα την κάθε στιγμή στο έπακρο. Η παρουσία του φώτιζε το δωμάτιο, όπου κι αν πήγαινε. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Θα μας λείπει για πάντα, με αγάπη», συμπλήρωσε.
Πηγή: enikos
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Γερμανία: Τι θα αλλάξει στον τομέα της υγείας το 2024
- Νέοι κανόνες: Αυτό θα αλλάξει για τις οικογένειες το 2024
- Τι συμβαίνει όταν ένας ξένος πολίτης συλλαμβάνεται στη Γερμανία;
- Τι γίνεται αν πάω σε απεργία και απουσιάσω από τη δουλειά;
- Λεωφορεία, τρένα και ποδήλατα: Οδηγός μετακίνησης στο Βερολίνο
- 9 εφευρέσεις που ίσως δεν ξέρετε ότι προέρχονται από τη Γερμανία