Λίγοι στη Γερμανία γνωρίζουν τον σημαντικό αριθμό 116/117
Λίγοι πολίτες στη Γερμανία γνωρίζουν τον αριθμό εφημερίας 116/117 – Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν απευθείας στα επείγοντα περιστατικά…
Μόνο το ένα τρίτο των ασθενών στη Γερμανία γνωρίζει τον αριθμό εφημερίας 116/117. Οι υπόλοιποι οδηγούνται στα επείγοντα των νοσοκομείων και όταν δεν υπάρχει κάποιο επείγον περιστατικό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία γνωρίζουν πιθανότατα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110 για την αστυνομία και 112 για την πυροσβεστική. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, μόνο το ένα τρίτο του πληθυσμού γνωρίζει τον παγγερμανικό ενιαίο αριθμό για την ιατρική υπηρεσία εφημερίας – 116 117.
Οι ασθενείς οι οποίοι κανονικά θα απευθύνονταν σε γενικό γιατρό ή ειδικό γιατρό μπορούν να καλέσουν αυτόν τον αριθμό εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας των ιατρείων.
Λίγοι ασθενείς στη Γερμανία γνωρίζουν τον αριθμό εφημερίας 116 117
Ωστόσο, η μη εξοικείωση του 69% των ανθρώπων με τον τηλεφωνικό αριθμό οδηγεί, μεταξύ άλλων, στο να επισκέπτονται πολλοί άρρωστοι τις αίθουσες επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό επείγον περιστατικό.
Αυτό ανακοίνωσε η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC), η οποία ανέθεσε την έρευνα που διεξήχθη στην εταιρεία έρευνας αγοράς komma.
Αλλά και η ίδια η τηλεφωνική γραμμή μπορεί να βελτιωθεί: Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο λίγο κάτω από τους μισούς καλούντες είναι ικανοποιημένοι από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 116 117.
Ο χρόνος αναμονής, ο οποίος μερικές φορές είναι πολύ μεγάλος, επικρίνεται, όπως και ο χρόνος αναμονής κατά την επίσκεψη στα ίδια τα ιατρεία εφημερίας. Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν εκεί κατά μέσο όρο μισή ώρα, ενώ το 11% περιμένει ακόμη και περισσότερο από μία ώρα.
Μεγάλος δρόμος για να φτάσουν οι ασθενείς στα ιατρεία εφημερίας
Ιδιαίτερα εκτός πόλεων, οι ασθενείς πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα ιατρεία εφημερίας: Το δώδεκα τοις εκατό των επισκεπτών που συμμετείχαν στην έρευνα χρειάστηκε να διανύσουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν εκεί.
Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς πρέπει να διανύσουν λίγο λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα, ενώ στις αγροτικές περιοχές είναι περίπου 14 χιλιόμετρα.
Για την αντιπροσωπευτική έρευνα, η ADAC εξέτασε 1015 άτομα του συνολικού πληθυσμού και 2000 άτομα που είχαν επισκεφθεί ένα από τα περίπου 800 ιατρεία εφημερίας στη Γερμανία το περασμένο έτος.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Καλοκαιρινά ελαστικά στη Γερμανία: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
- Συντάξεις και ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία
- Αυτές οι αλλαγές έρχονται τον Μάιο του 2023 στη Γερμανία
- Minijob των 520 ευρώ: Πόσες ώρες μπορείτε να εργάζεστε το μήνα;
- Έρευνα: Δείτε την πιο βρώμικη μεγάλη πόλη της Γερμανίας
- Τα 10 πιο επικίνδυνα ζώα για τον άνθρωπο στη Γερμανία
- Το σύστημα ασφάλισης ασθενείας (Krankenversicherung) στη Γερμανία
- 10 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στη Γερμανία τον Μάιο
- Αποταμιευτικός λογαριασμός στη Γερμανία: Αξίζει αυτή τη στιγμή;
- Δείτε τα δικαιώματα σας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου
- Πληροφορίες για Φοιτητική ασφάλιση υγείας στη Γερμανία