Κάτοικοι στη Γερμανία μηνύουν την κυβέρνηση για ρύπανση
Επτά κάτοικοι στη Γερμανία προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά της κυβέρνησης για την κακή ποιότητα του αέρα γύρω από τα σπίτια τους, δήλωσε τη Δευτέρα η οργάνωση που τους εκπροσωπεί.
Οι κάτοικοι του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου πιστεύουν ότι η ισχύουσα κυβερνητική νομοθεσία είναι “αποδεδειγμένα ανεπαρκής για την προστασία της υγείας των ανθρώπων”, σύμφωνα με την οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH).
Τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων και διοξειδίου του αζώτου στη Γερμανία είναι έως και πέντε φορές υψηλότερα από τα ασφαλή επίπεδα που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με την DUH.
Χρήστος Περπερίδης: Ο Έλληνας δικηγόρος στο Μόναχο
Οι καταγγέλλοντες ζητούν άμεση δράση για να επιτευχθεί “μείωση των επικίνδυνων ατμοσφαιρικών ρύπων που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την κυκλοφορία, την καύση ξύλων και τη γεωργία”, δήλωσε ο Juergen Resch, εθνικός διευθυντής της DUH.
“Οι πολιτικοί κάνουν πολύ λίγα για να προστατεύσουν ανθρώπους σαν εμένα που ζουν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο”, δήλωσε ο καταγγέλλων Volker Becker-Battaglia, από το Μόναχο.
Πέρυσι τέτοια εποχή, μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού εξελέγη στη Γερμανία με την υπόσχεση να καταστήσει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της.
Οι Πράσινοι εισήλθαν στην εξουσία για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, υποσχόμενοι ότι η Γερμανία θα τερματίσει τη χρήση άνθρακα και θα παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.
Αλλά έκτοτε, οι ανησυχίες για το κλίμα επισκιάστηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την οξεία ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό ρεκόρ.
Η Γερμανία έχει επιταχύνει τα σχέδια για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω θαλάσσης και έχει αποφασίσει ακόμη και την επαναλειτουργία των παροπλισμένων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
Το 2021, οι ακτιβιστές για το κλίμα κέρδισαν μια νίκη-ορόσημο στη Γερμανία, όταν το συνταγματικό δικαστήριο έκρινε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλίμα ήταν ανεπαρκή και επιβάρυναν άδικα τις μελλοντικές γενιές.
Οι γερμανικές περιβαλλοντικές ομάδες ανακοίνωσαν επίσης πέρυσι μια νομική επίθεση κατά των αυτοκινητοβιομηχανιών-κολοσσών Volkswagen, Daimler και BMW για τις εκπομπές τους.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 12 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γερμανία μία φορά!
- Ζωή στη Γερμανία: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
- Ποιες αργίες έρχονται στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2022;
- 5 νόστιμα ψωμιά που πρέπει να δοκιμάσετε στη Γερμανία
- 9 αλλαγές που φέρνει ο Οκτώβριος στους πολίτες στη Γερμανία
- Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία
- Τι πρέπει να ξέρετε για το κούρεμα στη Γερμανία
- Τι πρόκειται να αλλάξει στο επίδομα στέγασης στη Γερμανία;
- Εισφορά στο φυσικό αέριο στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!
- Γερμανία: Κλειστά σούπερ μάρκετ από τις 8μμ για εξοικονόμηση ενέργειας
- 5 ιδέες για να αξιοποιήσετε τον φετινό χειμώνα στη Γερμανία
- Ποιος θα θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος στη Γερμανία από τον Οκτώβριο