Μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά των smartphone της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πωληθεί παντού. Σε μια χώρα, μάλιστα, έχει επιβληθεί τόσο αυστηρή απαγόρευση για το iPhone 16 που δεν επιτρέπεται πλέον ούτε η χρήση του.
Στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή, και ιδιαίτερα στον χώρο των smartphones, η παρουσίαση ενός νέου iPhone από την Apple αποτελεί πάντα ένα σημαντικό σημείο στην ιστορία.
Συχνά θεωρείται ως το νέο σημείο αναφοράς για την υπόλοιπη βιομηχανία. Αυτό το γνωρίζουν οι πελάτες, που συνήθως φροντίζουν να υπάρχουν υψηλά νούμερα πωλήσεων.
Σε μια χώρα όμως, οι θαυμαστές θα μείνουν απογοητευμένοι. Ακόμη χειρότερα, η απαγόρευση του iPhone 16 εκεί είναι τόσο αυστηρή που όχι μόνο απαγορεύεται η πώληση, αλλά και η χρήση του θεωρείται παράνομη.
Αυστηρή Απαγόρευση iPhone 16 στην Ινδονησία
Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα των “Economic Times”. Σύμφωνα με αυτό, από την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, ισχύει απαγόρευση του iPhone 16 στην Ινδονησία.
Έτσι, η Apple δεν μπορεί πλέον να πουλά τα νεότερα smartphones της στη νοτιοανατολική αυτή χώρα. Ωστόσο, το ζήτημα δεν σταματά εκεί.
Ο υπουργός Βιομηχανίας Agus Gumiwang Kartasasmita φέρεται να χαρακτήρισε κάθε iPhone 16 που υπάρχει ή χρησιμοποιείται στη χώρα ως “παράνομο”. Κάλεσε τους πολίτες να μην προμηθευτούν το τηλέφωνο από το εξωτερικό.
Επιπλέον, οι κάτοικοι της Ινδονησίας καλούνται να αναφέρουν κάθε περίπτωση που βλέπουν λειτουργικό iPhone 16 στη χώρα.
Αυτό ισχύει τόσο για το βασικό όσο και για τα Pro μοντέλα. Επιπλέον, φαίνεται πως επηρεάζονται και άλλα πρόσφατα προϊόντα της Apple, όπως το Apple Watch Series 10.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν η απαγόρευση ισχύει και για τους πολλούς τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα. Ωστόσο, το “Economic Times” αναφέρει ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
Γιατί Υπάρχει Απαγόρευση του iPhone 16
Ο λόγος για αυτή την αυστηρή απόφαση είναι ότι η Apple δεν τήρησε μια δέσμευση που είχε κάνει προς το κράτος.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει επενδύσεις ύψους περίπου 109 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα στόχευαν στη βελτίωση τοπικών υποδομών.
Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν καταβληθεί μόνο περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια.
Για τον λόγο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να μην εκδώσει πιστοποιητικό IMEI (International Mobile Equipment Identity), το οποίο είναι απαραίτητο για τη νόμιμη λειτουργία των συσκευών στην Ινδονησία. Η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει στην απόφαση.
Η ινδονησιακή κυβέρνηση απαιτεί από τις ξένες εταιρείες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στην τοπική οικονομία και βιομηχανία.
Ο CEO της Apple, Tim Cook, επισκέφθηκε τη χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Joko Widodo.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Cook υπαινίχθηκε ότι η Apple σκέφτεται να δημιουργήσει εργοστάσια παραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις στη χώρα.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν
Δείτε επίσης
- Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης;
- Τι μισθό λαμβάνουν οι υπάλληλοι σε UPS – DHL – Hermes στη Γερμανία;
- Οι «καλύτερες» εταιρείες στη Γερμανία για νέους επαγγελματίες
- Νέα υπηρεσία: Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε 18 γερμανικές πόλεις
- Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο
- Γερμανία: Η πόλη με το όνομα γλωσσοδέτη είναι ό,τι πιο παραμυθένιο έχετε δει
- Όλα όσα αλλάζουν τον Νοέμβριο του 2024 στη Γερμανία
- Πώς αποφασίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού στη Γερμανία σήμερα;