Η ΕΕ θέλει να περιορίσει την ισχύ του εμβολιασμού σε 9 μήνες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά ένα εννεάμηνο χρονικό όριο για την ισχύ των εμβολιασμών Covid 19 για ταξίδια προς και εντός της ΕΕ και προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Όσοι έχουν σήμερα το καθεστώς “εμβολιασμένοι” θα το χάσουν το αργότερο εννέα μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.
Η ΕΕ θέλει να αντιδράσει στη μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Μια διέξοδος θα ήταν ο αναμνηστικός εμβολιασμός.
Η Επιτροπή προτείνει τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια.
Καλεί επίσης τις χώρες να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν χρησιμοποιήσει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τις 10 Ιανουαρίου.
Ορισμένες χώρες της ΕΕ αντιδρούν ήδη με περικοπές
Εκπρόσωποι από άλλες χώρες της ΕΕ εξέφρασαν επίσης την προθυμία τους να επικαιροποιήσουν τις ρυθμίσεις για το ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ υπό το πρίσμα των αναμνηστικών εμβολιασμών. Σε ορισμένες χώρες, η εγκυρότητα έχει ήδη περιοριστεί.
Στη Γαλλία και την Ελλάδα, για παράδειγμα, ιδίως οι ηλικιωμένοι πρέπει να αναμένουν ότι το πιστοποιητικό τους δεν θα είναι πλέον έγκυρο εάν δεν έχουν κάνει τον τρίτο εμβολιασμό. Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης ότι το πιστοποιητικό θα ισχύει στο μέλλον μόνο για εννέα μήνες.
Οι προτεινόμενες επικαιροποιήσεις εισάγουν το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των εμβολιασμών Covid και καθιστούν σαφές ότι οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί απαιτούνται μετά την περίοδο των εννέα μηνών.
Ωστόσο, η ΕΕ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να προτείνει μια περίοδο ισχύος για τα πιστοποιητικά που εκδίδονται βάσει αναμνηστικών εμβολιασμών.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης να παρατείνει τους κανόνες της για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ μετά το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ Didier Reynders.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ προσπαθούν να εξομαλύνουν τις διαφορές στους κανόνες για τη διασφάλιση της ελευθερίας των ταξιδιών, αφού οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά την περίοδο ισχύος των εμβολιασμών και τον χειρισμό των αναμνηστικών εμβολίων.
Η Επιτροπή προτείνει συστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τα κράτη μέλη.
Οι μη δεσμευτικές προτάσεις πρέπει τώρα να συζητηθούν από τις χώρες της ΕΕ και στη συνέχεια να υιοθετηθεί κοινή θέση σχετικά με αυτές.
Υποστήριξε το GRland.info
Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Προσοχή-Γερμανία: Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει ως 1.12
- Σχεδιάστε σωστά τις διακοπές σας σε Ελλάδα-Γερμανία
- Γερμανία: 25% αύξηση του κατώτατου μισθού
- Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αυξήσει την τιμή ανά λίτρο
- Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση: Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία
- Επαναφορά της απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία
- Το Μόναχο καταργεί τη θέρμανση με πετρέλαιο και αέριο
- Ζητούνται επειγόντως οδηγοί φορτηγών στη Γερμανία
- Η Γερμανία τιμωρεί τα άτομα που αρνούνται την καραντίνα