Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά όριο στον τηλεοπτικό φόρο
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά ανώτατο όριο στον τηλεοπτικό φόρο μετά την κάλυψη της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ ζητά το πάγωμα των ραδιοτηλεοπτικών τελών καθώς και την εξοικονόμηση πόρων, αναφέροντας το παράδειγμα της κάλυψης της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για το πού θα μπορούσε να γίνει εξοικονόμηση πόρων.
Κάθε νοικοκυριό στη Γερμανία πρέπει να καταβάλει το τέλος ραδιοτηλεοπτικής συνεισφοράς – που ονομάζεται Rundfunkbeitrag – ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ραδιόφωνο, τηλεόραση ή υπολογιστής στο σπίτι ή όχι.
Αξίζει να δείτε -> Τι είναι το γερμανικό Rundfunkbeitrag; Πρέπει να πληρώσω;
Ο Λίντνερ δήλωσε ότι είδε μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων μεταξύ των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, αναφερόμενος στην κάλυψη από την Γερμανία για την κηδεία της βασίλισσας τη Δευτέρα.
“Το γεγονός ότι (οι γερμανικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί) ARD, ZDF και Phoenix μετέδωσαν ζωντανά και παράλληλα την κηδεία της βασίλισσας από το Λονδίνο όπου ο ο κάθε σταθμός βρισκόταν εκεί με το δικό του προσωπικό, αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων”, δήλωσε στη Neue Osnabrücker Zeitung.
Ζήτησε επίσης να παγώσουν οι μελλοντικές αυξήσεις των τελών.
Όπως ανέφερε, το τέλος αυξήθηκε το 2021 από 17,50 ευρώ στα σημερινά 18,36 ευρώ. Μπορεί να καταβληθεί με άμεση χρέωση ή με τριμηνιαίο τιμολόγιο και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Γερμανία.
“Η αναστολή των αυξήσεων των τελών ανακουφίζει τους πολίτες σε μια εποχή ταχείας αύξησης των τιμών”, δήλωσε ο Λίντνερ.
Ο Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι θα αποτελέσει κίνητρο για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να γίνουν πιο λιτοί και να επικεντρωθούν στην κύρια αποστολή τους.
Και πρόσθεσε: “Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον προγραμματισμό”.
Μια εκπρόσωπος του NDR, του ραδιοτηλεοπτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του ARD, δήλωσε στη Neue Osnabrücker Zeitung ότι το κόστος προσωπικού ήταν συγκριτικά χαμηλό, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Συνολικά, το ARD και το ZDF έστειλαν στο Λονδίνο κάτι λιγότερο από 50 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων παρουσιαστών, εμπειρογνωμόνων και προσωπικού παραγωγής, ανέφερε η ανακοίνωση.
Το ZDF δήλωσε ότι εναλλάσσει άλλες βασιλικές εκδηλώσεις με το ARD κατόπιν συμφωνίας εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ο θάνατος της Ελισάβετ Β΄ αποτέλεσε εξαίρεση. Στο μέλλον, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα επιστρέψουν στην παλιά πρακτική.
Το Σαββατοκύριακο, ο Λίντνερ κάλεσε το κορυφαίο προσωπικό των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών να περιορίσει τους μισθούς του, λέγοντας στην Bild am Sonntag ότι “κανένας διευθυντής δεν πρέπει να κερδίζει περισσότερα από τον καγκελάριο”.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022
- 10 γερμανικοί νόμοι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ξένοι!
- Οι νέοι κανόνες του Covid-19 στη Γερμανία από τον Οκτώβριο
- 12 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γερμανία μία φορά!
- Τι είναι το γερμανικό Rundfunkbeitrag; Πρέπει να πληρώσω;
- Ζωή στη Γερμανία: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
- Σας εξηγούμε τη σημαντική γερμανική λέξη ‘Anmeldung’
- Θέσεις εργασίας στα αγγλικά στη Γερμανία: Περισσότεροι εργαζόμενοι
- 10 γεγονότα που εξηγούν τη σημασία της γερμανικής γλώσσας
- Γερμανικός οδηγός βιογραφικού σημειώματος (Lebenslauf)
- Πότε πρέπει να ανοίξω τη θέρμανση στη Γερμανία το 2022;