Ο Hubertus Heil (SPD) συναντήθηκε με εκπαιδευμένους νοσηλευτές στο Thiruvananthapuram της Ινδίας, στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας προσέλκυσης περισσότερων εξειδικευμένων εργαζομένων στη Γερμανία.
“Είμαι ενθουσιασμένος που τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν να έρθουν στη Γερμανία ως νοσηλευτές. Και έχουν μια ρεαλιστική εικόνα της Γερμανίας”, δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στο Τιρουβανανθαπουράμ της νότιας Ινδίας.
Ο Χάιλ συναντήθηκε με αρκετούς εκπαιδευμένους νοσηλευτές που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν στη Γερμανία σε εκδήλωση στο τοπικό Ινστιτούτο Γκαίτε.
“Γνωρίζουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χώρας μας”, είπε, αναφερόμενος στο κοινωνικό σύστημα της Γερμανίας και τη γενικότερη ποιότητα ζωής.
Όμως οι νέοι με τους οποίους συναντήθηκε ο Heil εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο γερμανικών που χρειάζονται για το επάγγελμά τους: οι αλλοδαποί που απασχολούνται ως νοσηλευτές στη Γερμανία πρέπει πρώτα να περάσουν ένα τεστ γλωσσομάθειας Β2.
“Θα πάρω [τις ανησυχίες τους] μαζί μου, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Η απαίτηση είναι τόσο υψηλή για δύο λόγους”, δήλωσε ο Heil. ”
Πρώτον, για να διασφαλιστεί η ποιότητα αυτής της ειδικής γραμμής εργασίας”
Δεύτερον, είπε, είναι επίσης “σημαντικό για την ενσωμάτωση σε μια κοινωνία” να μιλάει κανείς τη γλώσσα.
Μέρος μιας προσπάθειας για την πρόσληψη περισσότερων εξειδικευμένων εργαζομένων
Ο Heil επισκέπτεται την Ινδία, την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με περίπου 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους, εν μέρει για να κάνει μια προσπάθεια για τους εργαζόμενους:
Ο νόμος της Γερμανίας για τη μετανάστευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024 και να χαλαρώσει ορισμένες από τις προηγούμενες απαιτήσεις για τη λήψη βίζας εργασίας.
Σύμφωνα με ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε πόντους, οι αιτούντες θεώρηση αντιμετωπίζονται επίσης ευνοϊκά εάν μιλούν καλά αγγλικά.
Τον Ιούνιο, ο Heil επισκέφθηκε τη Βραζιλία για να κάνει την ίδια προσπάθεια σε εξειδικευμένους νοσηλευτές, έναν τομέα στον οποίο η Γερμανία αντιμετωπίζει αυξανόμενες ελλείψεις.
Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Νοσοκομείων, το 2021 υπήρχαν περίπου 14.000 κενές θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό σε κλινικές σε όλη τη Γερμανία, με επιπλέον 8.000 κενές θέσεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η πρόσληψη Βραζιλιάνων και Ινδών ειδικευμένων εργατών αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την έκδοση σημαντικά περισσότερων θεωρήσεων εισόδου για αλλοδαπούς εργαζόμενους στο μέλλον.
Πέρυσι, μόλις 100.000 ειδικευμένοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν από χώρες εκτός ΕΕ στη Γερμανία.
“Αυτό δεν είναι αρκετό”, έγραψαν σε δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών Annalena Baerbock και Heil.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη γραφειοκρατία και να διευκολύνει τις οικογένειες των ειδικευμένων εργαζομένων να τους ακολουθήσουν.
Για να γίνει αυτό, το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας “θα διεκπεραιώσει τέσσερις φορές περισσότερες θεωρήσεις για ειδικευμένους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2024 από ό,τι τώρα”.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει ελληνικό σχολείο στη Γερμανία
- Δικαίωμα μερικής απασχόλησης στη Γερμανία: Αυτοί είναι οι κανόνες
- Γερμανία: Ελληνίδα πέθανε κατά τη διάρκεια επέμβασης στη μύτη
- Πυρκαγιές: Τι σημαίνει για τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα;
- Τι πρέπει να ξέρετε για την εφαρμογή πιστοληπτικής ικανότητας;
- Siemens Mobility: Δείτε το νέο εκπληκτικό S-Bahn του Μονάχου
- Αυτή τη στιγμή χιονίζει σε αυτό το μέρος στη Γερμανία…
- Γερμανικό πλοίο με 2857 επιβατικά αυτοκίνητα στις φλόγες
- Ντίσελντορφ: 40+ βαθμοί και χάος σε αεροπλάνο ελληνικής εταιρείας
- Παγκόσμιο Κύπελο Ρομποτικής – Γερμανία: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα
- Όλα όσα αλλάζουν τον Αύγουστο του 2023 στη Γερμανία
- Καλοκαιρινές διακοπές 2023: Πού να βάλετε φθηνότερα καύσιμα