Το 40% των Γερμανών δε θεωρεί τη Γερμανία χώρα μετανάστευσης
Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από τη γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost αποκάλυψε ότι το 40% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η πατρίδα τους είναι χώρα μετανάστευσης.
Οι ηλικιακές ομάδες δεν είναι τόσο διχασμένες ως προς το θέμα όσο θα περίμενε κανείς.
Είναι η Γερμανία μία χώρα μετανάστευσης;
Σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση που διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost, το 40 τοις εκατό των Γερμανών δεν θεωρεί ότι η πατρίδα τους είναι Einwanderungsland ή χώρα μετανάστευσης.
Το 51 τοις εκατό των αναγνωστών δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Γερμανία είναι χώρα μετανάστευσης, ενώ το 9 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστο.
Η έρευνα υπολόγισε επίσης τα αποτελέσματα σε σχέση με τις πολιτικές τάσεις των ψηφοφόρων, με ένα αναμενόμενο 76 τοις εκατό των ακροδεξιών ψηφοφόρων του AfD να δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι η Γερμανία είναι χώρα μετανάστευσης, σε σύγκριση με μόλις 12 τοις εκατό των ψηφοφόρων των Πρασίνων.
Τα αποτελέσματα ήταν λιγότερο διχασμένα όσον αφορά την ηλικία. Το 52 τοις εκατό των ατόμων 18 έως 29 ετών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι συμφωνεί ότι η Γερμανία είναι χώρα μετανάστευσης.
Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, ακριβώς το 50 τοις εκατό δήλωσε ότι η Γερμανία δεν είναι χώρα μετανάστευσης.
Παρόλο που το 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί με την δήλωση της δημοσκόπησης, η Γερμανία ανακηρύχθηκε de facto χώρα μεταναστών το 2000, όταν ο νόμος περί ιθαγένειας μεταρρυθμίστηκε ώστε να περιλαμβάνει υπηκοότητα για όσους γεννήθηκαν από τουλάχιστον έναν Γερμανό γονέα.
Ποια είναι η σύγχρονη ιστορία της μετανάστευσης στη Γερμανία;
Όπως όλες οι χώρες, η Γερμανία έχει μια μακρά ιστορία μετανάστευσης, η οποία έχει διαμορφώσει το έθνος όπως είναι σήμερα.
Στην πρόσφατη ιστορία, ίσως η πιο σημαντική περίοδος μετανάστευσης σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950, 60 και 70, όταν οι λεγόμενοι Gastarbeiter (φιλοξενούμενοι εργάτες), προσκλήθηκαν να εργαστούν στη Γερμανία από τις κυβερνήσεις της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας, προκειμένου να βοηθήσουν να καλυφθούν οι σοβαρές μεταπολεμικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού.
Αν και στους φιλοξενούμενους εργάτες προσφέρθηκε μόνο προσωρινή διαμονή, συχνά μόνο δύο χρόνια, πολλοί από αυτούς έμειναν και έκαναν τη Γερμανία σπίτι τους.
Και ενώ άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν αυτή την περίοδο ως ευκαιρία για να μετακομίσουν στη Γερμανία, καμία κοινότητα δεν άσκησε τόση επιρροή στη διαμόρφωση της σύγχρονης Γερμανίας όσο οι Τούρκοι – με το κεμπάπ Döner να αναφέρεται αιώνια ως φάρος της τουρκογερμανικής ιστορίας.
Σήμερα, εκτιμάται ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν τουρκική κληρονομιά και, σύμφωνα με την Destatis, ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο.
Και όπως ακριβώς τον 20ό αιώνα, για άλλη μια φορά, η Γερμανία σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει τους νόμους περί ιθαγένειας και μετανάστευσης, ελπίζοντας να προσελκύσει το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται απεγνωσμένα.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας
- Tips: 9 πράγματα αν επισκεφθείτε τη Γερμανία τον Δεκέμβριο
- Πώς να σχηματίσετε λωρίδα έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία;
- Χριστούγεννα: Αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων στη Γερμανία
- Επίδομα στέγασης στη Γερμανία: Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Νέοι κανόνες και νόμοι για τους οδηγούς: Αυτό θα αλλάξει το 2023
- Πώς να σχηματίσετε λωρίδα έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία;
- Γερμανία – Διακοπές Χριστουγέννων 22: Ταξίδια χωρίς άγχος
- Πότε έρχεται το μηνιαίο εισιτήριο των 49 ευρώ στη Γερμανία;
- Αλλαγές στα ταμεία ασφάλισης ασθενείας στη Γερμανία
- Σημαντικό: Μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές στη Βαυαρία!
- Γερμανία: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn