Οι Γερμανοί δεν στέλνουν σχεδόν καθόλου μηνύματα κειμένου…
Όποιος στέλνει σήμερα μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον εφαρμογές όπως το WhatsApp. Το κλασικό γραπτό μήνυμα πεθαίνει..
Τα SMS ήταν κάποτε ένα τεχνικό επίτευγμα που άλλαξε ριζικά τη ζωή πολλών ανθρώπων. Ξαφνικά μπορούσατε να στέλνετε σύντομα μηνύματα ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε – εκείνη την εποχή ακόμα με όριο χαρακτήρων, κάθε SMS κόστιζε επιπλέον. Αυτό που έγραφες ήταν σημαντικό.
Σήμερα, φαίνεται σχεδόν παράλογο να πληρώνεις ανά σύντομο μήνυμα. Στην εποχή του WhatsApp και άλλων υπηρεσιών messenger, οι άνθρωποι στέλνουν δεκάδες μηνύματα την ημέρα – και τα περισσότερα από αυτά έχουν ούτως ή άλλως πάγια χρέωση στο διαδίκτυο.
Αλλά αυτό που μας ωφελεί είναι ότι τα SMS γίνονται όλο και πιο αντιδημοφιλή.
Πέρυσι, στη Γερμανία στάλθηκαν 5,8 δισεκατομμύρια μηνύματα SMS, 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από ό,τι το 2021, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων στο dpa κατόπιν αιτήματος.
Κατά μέσο όρο, υπήρχαν περίπου πέντε μηνύματα κειμένου ανά ενεργή κάρτα sim ανά μήνα.
Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το WhatsApp, το Threema ή το Signal.
Η κρίση της Corona έφερε μια σύντομη αναβίωση των γραπτών μηνυμάτων
Η χρήση των SMS κορυφώθηκε το 2012, όταν στάλθηκαν 59,8 δισεκατομμύρια σύντομα μηνύματα μέσω γερμανικών δικτύων, περίπου δεκαπλάσια από τον αριθμό του προηγούμενου έτους. Μετά από αυτό, η χρήση μειώθηκε χρόνο με το χρόνο.
Το 2021, υπήρξε μια εκπληκτική αύξηση κατά 0,8 δισεκατομμύρια σε 7,8 δισεκατομμύρια.
Εκείνη την εποχή, ο οργανισμός δικτύου το δικαιολόγησε αυτό με τις συνέπειες των περιορισμών Corona και με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κατά τον οποίο οι διαδικτυακές υπηρεσίες στέλνουν στον χρήστη ένα σύντομο μήνυμα.
Οι άνθρωποι επικοινωνούν περισσότερο μέσω messenger
Εκπρόσωπος της O2 δήλωσε ότι οι πελάτες επικοινωνούν όλο και περισσότερο μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.
Το γεγονός ότι τα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας τους περιλάμβαναν όλο και μεγαλύτερα πακέτα δεδομένων και ότι το δίκτυο είχε γίνει καλύτερο έπαιξε ρόλο σε αυτό, είπε.
“Ακόμη και αν τα SMS δεν αποπνέουν πλέον τη γοητεία των περασμένων ετών, θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμη”, δήλωσε η Tanja Richter, επικεφαλής τεχνολογίας της Vodafone Γερμανίας.
“Εξακολουθεί να είναι απαραίτητο, ιδίως για πιστοποίηση της πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες ή ως υπηρεσία ειδοποίησης για μηνύματα στο γραμματοκιβώτιο”.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Vodafone επισημαίνει ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών έχουν εν τω μεταξύ στραφεί από την αποστολή μέσω SMS σε λύσεις εφαρμογών.
Μια εκπρόσωπος της Telekom είχε παρόμοια άποψη. “Οι τράπεζες, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τις δικές τους εφαρμογές για το σκοπό αυτό”, δήλωσε.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 5 τρόποι με τους οποίους η ζωή στη Γερμανία σε αλλάζει ως άνθρωπο
- 5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
- Οι καλύτεροι κήποι μπύρας στη Γερμανία
- Γιατί ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας στη Γερμανία;
- Επιτρέπεται να καπνίζετε στο μπαλκόνι σας στη Γερμανία;
- Γερμανία: Έρχεται φθηνότερο Deutschlandticket για τις οικογένειες
- Πρεμιέρα σε δημοφιλή τουριστική διαδρομή προς την Νότια Γερμανία
- Αυστρία Vs Γερμανία: Που λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη;
- 9 Συμβουλές για μια όμορφη εκδρομή γύρω από το Μόναχο
- Προσοχή – Μεγάλη ανάκληση: Βρέθηκε μούχλα σε χυμούς
- Όλα όσα αλλάζουν τον Ιούνιο του 2023 στη Γερμανία