Η νεοφυής επιχείρηση στη Θουριγγία αναπτύσσει σαρωτή δακτύλων – Η ΕΕ χρηματοδοτεί σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων με 10 εκατομμύρια ευρώ
Οι θηλώδεις γραμμές στην άκρη του δακτύλου κάθε ανθρώπου είναι μοναδικές.
Όμως το δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο έφερε επανάσταση στην εγκληματολογία πριν από 130 χρόνια και αποτελεί πλέον απαραίτητο μέρος της βιομετρικής τεχνολογίας ασφαλείας, θα μπορούσε σύντομα να είναι παρωχημένο…
Αιτία: Η νεοφυής επιχείρηση “IDloop” από την Ιένα, που ιδρύθηκε το 2021, έχει πλέον αναπτύξει το δακτυλικό αποτύπωμα χωρίς αποτύπωμα!
Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων τους λειτουργεί ανέπαφα, υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις αρχές με την επίσημη ταυτοποίηση στο μέλλον και θα εξετάζει τα δάχτυλα των ανθρώπων με μεγάλη ακρίβεια…
Ο τρισδιάστατος σαρωτής (μεγέθους 15x15x15 cm) που εκκρεμεί προς κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λειτουργεί μοναδικά: Κρατώντας το χέρι για λίγο πάνω από τον οπτικό σαρωτή, το λογισμικό υπολογίζει 2D εικόνες κλίμακας του γκρι από το σαρωμένο νέφος 3D σημείων (500 ppi) με αλγόριθμο και σε πραγματικό χρόνο.
“Αυτές οι εικόνες 2D αντιστοιχούν στο κλασικό δακτυλικό αποτύπωμα και είναι απαραίτητες για να είναι συμβατές με τα πρότυπα των επίσημων βάσεων δεδομένων”, λέει ο προγραμματιστής του προϊόντος Dr Tom Michalsky.
Περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές τις βάσεις δεδομένων.
“Καθαρή” σάρωση: Η ανέπαφη σάρωση δεν είναι μόνο ταχύτερη (π.χ. κατά τον έλεγχο των επιβατών στο αεροδρόμιο), αλλά και πιο υγιεινή – δεν χρειάζεται να αγγίξετε καθόλου την επιφάνεια του σαρωτή.
Επιπλέον, ο έξυπνος σαρωτής είναι ανθεκτικός στην πλαστογράφηση, αναγνωρίζει νεκρούς ιστούς, ακόμη και ένα στρώμα λατέξ πάνω από το δάχτυλο!
Συνιδρυτής Philipp Riehl: “Οι ΗΠΑ ήταν και είναι πρωτοπόροι στον τομέα της βιομετρικής τεχνολογίας. Θέλουμε και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό με τον σαρωτή μας”.
Η ΕΕ έχει πλέον προφανώς αναγνωρίσει και αυτή τη δυνατότητα και χρηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη της εφεύρεσης “IDloop” μέχρι να είναι έτοιμη για την αγορά με 10 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC).
Στο Πάρκο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ιένας, η “Αναθεώρηση 1” του σαρωτή δακτύλων δουλεύεται επομένως ασταμάτητα.
Το 2024, τα πιστοποιημένα μέχρι τότε πρωτότυπα θα δοκιμαστούν στους πρώτους τερματικούς σταθμούς αεροδρομίων.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά τα χαρτονομίσματα μπορεί να αξίζουν μια μικρή περιουσία
- Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή Έλληνας επιχειρηματίας στη Γερμανία
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Τέμπη: Οι δυο Ελληνίδες της Γερμανίας που έχασαν την ζωή τους
- Σημαντική αύξηση των συντάξεων στη Γερμανία από την 1η Ιουλίου
- 59,80: Είναι αυτό το πιο ακριβό κιβώτιο μπύρας στη Γερμανία;
- Ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσης: Τα δικαιώματα σας στη Γερμανία
- Γερμανία: Οι πόλεις με τα φθηνότερα και ακριβότερα ντονέρ κεμπάπ
- Πάσχα 2023 Γερμανία: Τι γιορτάζεται – ποιες ημέρες είναι αργίες;
- Ποιες είναι οι πιο όμορφες παλιές πόλεις της Γερμανίας;
- 7 σημάδια ότι έφτασε η άνοιξη στη Γερμανία
- Έρχεται υψηλότερος ραδιοτηλεοπτικός φόρος στη Γερμανία;