Γερμανική εταιρεία σχεδιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, εκπρόσωποι της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας ζήτησαν ταχύτερες διαδικασίες προμηθειών για την Bundeswehr. Μια βαυαρική νεοφυής επιχείρηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Θέλει να αναπτύξει και να παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης.
Η εταιρεία Quantum Systems με έδρα το Γκίλτσινγκ ήταν μία από τις πρώτες γερμανικές εταιρείες που προμήθευσε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας.
Έκτοτε, εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης από την Άνω Βαυαρία χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό.
Οι άοπλες συσκευές με την ονομασία Vector θεωρούνται τόσο καινοτόμες και αξιόπιστες που ειδικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και το γερμανικό KSK έχουν πλέον παραγγείλει επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Gilching.
Νέα στην γκάμα: οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Τώρα ο Florian Seibel, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quantum Systems, θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, εξήγησε ότι ίδρυσε πρόσφατα μια άλλη εταιρεία για οπλισμένα drones με την ονομασία “Stark”, τα λεγόμενα loitering ammunition.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες από το μέτωπο στην Ουκρανία, είναι σημαντικό για τη γερμανική βιομηχανία να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα.
Μέχρι τώρα, ο εξοπλισμός αυτός προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ο Seibel δεν έδωσε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τα σχεδιαζόμενα οπλικά συστήματα.
Η βιομηχανία ζητά περισσότερη ασφάλεια σχεδιασμού
Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας συμμετείχαν στη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια.
Αποτελούν πλέον περιζήτητους συνομιλητές για πολλούς πολιτικούς, καθώς οι στρατοί σε όλη την Ευρώπη εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται καλύτερα.
Ένα παράπονο ακούστηκε ξανά και ξανά στις συζητήσεις στο παρασκήνιο: Πώς υποτίθεται ότι η αμυντική βιομηχανία θα σχεδιάσει τις επόμενες δεκαετίες, αν η Bundeswehr δεν έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική;
Σχεδόν όλες οι εταιρείες της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα.
Στο Μόναχο, ο Carsten Breuer, ανώτατος στρατιωτικός της Bundeswehr, ανακοίνωσε τώρα ότι οι εταιρείες θα συμμετέχουν στο μέλλον στον στρατηγικό σχεδιασμό. Επιπλέον, ο ρυθμός της καινοτομίας και των προμηθειών πρόκειται να αυξηθεί.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποσαφηνιστεί αποτελεσματικά και σε πρώιμο στάδιο για ποιες μελλοντικές απειλές προετοιμάζονται οι στρατιώτες και ποιος εξοπλισμός θα απαιτηθεί γι’ αυτό.
Είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να καθοριστούν οι τεχνολογίες που πραγματικά απαιτούνται.
Ένα παράδειγμα είναι η νεοσύστατη ομάδα κρούσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με τον στρατηγό Breuer. Ορισμένοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ήταν επιφυλακτικοί.
Ο Florian Seibel από την Quantum Systems, για παράδειγμα, εξήγησε ότι αυτή η ομάδα εργασίας δεν είχε καμία επαφή με την εταιρεία του.
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Κάρτα αντί για μετρητά; Τι είναι οι girocards στη Γερμανία;
- Η Deutsche Bahn αναζητά 4.000 νέους υπαλλήλους στη Γερμανία!
- Τι ισχύει με τη γερμανική σύνταξη αν μετακομίσετε στο εξωτερικό;
- RNV: Γερμανική εταιρεία αστικών συγκοινωνιών αναζητά οδηγούς
- Γερμανία: Πόσο συχνά μπορώ να καταθέτω χρήματα χωρίς απόδειξη;
- Πόσα μετρητά μπορώ να καταθέσω σε ΑΤΜ στη Γερμανία;