Η Spargelzeit είναι εδώ, αλλά όχι με τον ίδιο πάταγο όπως συνήθως. Η συγκομιδή σπαραγγιών της Γερμανίας το 2023 είναι η χειρότερη των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με την Destatis.
Μήπως τα στατιστικά στοιχεία σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για την υπερηφάνεια της Γερμανίας για την εγχώρια συγκομιδή;
Η χειρότερη περίοδος σπαραγγιών της Γερμανίας από το 2013
Μπορεί να τα έχετε ήδη δει στα ράφια της Edeka, αυτά τα στοιχειωμένα κοτσάνια που απειλούν να καταλάβουν σημαντική επιφάνεια στο πιάτο σας, διεκδικώντας να είναι το κύριο γεγονός.
Είναι σχεδόν Πάσχα και η Spargelzeit είναι εδώ, αλλά με λιγότερες εκτάσεις αφιερωμένες στο königliche Gemüse, η συγκομιδή δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Destatis, οι 110.300 τόνοι που συγκεντρώθηκαν κατά τη συγκομιδή του 2022 στη Γερμανία είναι κατά 8% μειωμένοι σε σχέση με το 2021.
Τόσο χαμηλά ποσοστά έχουν να παρατηρηθούν από το 2013, όταν η συγκομιδή απέδωσε 103.100 τόνους.
Τα γεγονότα του 2021 οδήγησαν τη Γερμανία να στραφεί προς τους γείτονές της για να καλύψει την ανοιξιάτικη ζήτηση.
Το 2021 η πλειονότητα των σπαραγγιών που εισήχθησαν στη Γερμανία προερχόταν από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και το Περού.
Λιγότερες εκτάσεις για την παραγωγή σπαραγγιών
Η Κάτω Σαξονία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Βρανδεμβούργο είναι τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια που είναι υπεύθυνα για τη μεγαλύτερη παραγωγή σπαραγγιών.
Τα σπαράγγια καταλαμβάνουν 21.300 εκτάρια της καλλιεργήσιμης γης της Γερμανίας. Τα κρεμμύδια είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής καλλιέργεια με 15.100 εκτάρια και τα καρότα είναι τρίτα με 13.600.
Όμως, ενώ τα σπαράγγια παραμένουν το πιο δημοφιλές λαχανικό της Γερμανίας, η έκταση της γης στην ομοσπονδιακή δημοκρατία που αφιερώνεται στην καλλιέργεια τους μειώνεται.
Οι επικριτές επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των γερμανικών σπαραγγιών συλλέγονται από μετανάστες εργάτες από την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι αμείβονται με χαμηλούς μισθούς για πολύ απαιτητική σωματικά εργασία.
Και σύμφωνα με τους αγρότες, οι φτηνές εισαγωγές και το αυξανόμενο κόστος πληρωμής των εγχώριων εργαζομένων σημαίνουν ότι οι επιχειρήσεις επιλέγουν να αναθέτουν την παραγωγή σε εξωτερικούς συνεργάτες, μια απόφαση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε όλο και λιγότερες εκτάσεις της Γερμανίας να αφιερώνονται στο λαχανικό.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά τα χαρτονομίσματα μπορεί να αξίζουν μια μικρή περιουσία
- Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή Έλληνας επιχειρηματίας στη Γερμανία
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Πάσχα 2023 Γερμανία: Τι γιορτάζεται – ποιες ημέρες είναι αργίες;
- Ποιες είναι οι πιο όμορφες παλιές πόλεις της Γερμανίας;
- Έρευνα: Ποια πόλη της Γερμανίας έχει την καλύτερη κουζίνα;
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Χωρίς ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές το ΣΚ
- Πώς να γιορτάσετε το Πάσχα 2023 στη Γερμανία
- Άλλο ένα σχολείο στη NRW απαγορεύει τις φόρμες γυμναστικής
- Γερμανία: Οι φορολογικές αλλαγές που τίθενται σε ισχύ τον Απρίλιο
- Γερμανία: 110χρονη πολίτης χειρουργήθηκε με επιτυχία
- Τέλος τα σημειώματα ασθενείας μέσω τηλεφώνου στη Γερμανία
- Πού δεν χρειάζεται να φοράτε ζώνη ασφαλείας στη Γερμανία;
- Ποιο σούπερ μάρκετ έχει το πιο αφιλόξενο προσωπικό;
- Τι ποσοστό του μισθού ξοδεύεται για το ενοίκιο στη Γερμανία