Γερμανία: Σάλος με το ατυχές μήνυμα της KFC προς τους καταναλωτές
Σάλος προκλήθηκε στη Γερμανία με το ατυχές μήνυμα της KFC προς τους καταναλωτές. Οι έντονες αντιδράσεις των πολιτών και η δημόσια συγγνώμη της εταιρείας
Η διάσημη εταιρεία fast food, KFC, έστειλε μήνυμα στους πελάτες της στη Γερμανία, με το οποίο τους καλούσε να γιορτάσουν τη “Νύχτα των Κρυστάλλων” με τσίζμπεργκερ κοτόπουλο.
Συγκεκριμένα το μήνυμα που έφτασε στους πελάτες της KFC, έγραφε:
“Είναι ημέρα μνήμης της Νύχτας των Κρυστάλλων! Κάντε δώρο στον εαυτό σας περισσότερο τυρί στο τραγανό σας μπέργκερ! Τώρα στα KFCheese!”.
Το μήνυμα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία για αναισθησία, καθώς επέλεξαν να “γιορτάσουν” την ημέρα που θεωρείται ως η “αρχή του Ολοκαυτώματος”.
Μία ώρα αργότερα, η εταιρεία έστειλε απολογητικό μήνυμα, αποδίδοντας το λάθος της “σε αυτοματοποιημένη ειδοποίηση”.
“Λυπούμαστε πολύ, θα ελέγξουμε άμεσα τις εσωτερικές μας διαδικασίες ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό. Παρακαλώ συγχωρήστε αυτό το λάθος”, φέρεται να ανέφερε στο μήνυμά της, σύμφωνα με το BBC.
KFC in germany remembering the national socialist november pogroms against jews, the prelude to the shoah, with some tender cheese and crispy chicken pic.twitter.com/3VfdJnz2TQ
— Nicholas Potter (@n1ckism) November 9, 2022
Η “Νύχτα των Κρυστάλλων”
Η “Νύχτα των Κρυστάλλων” (Kristallnacht), γνωστή και ως “Νύχτα των Σπασμένων Τζαμιών”, αναφέρεται στα εξαιρετικά βίαια πογκρόμ που εξαπολύθηκαν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού σε Γερμανία και Αυστρία, στις 9 και 10 Νοεμβρίου του 1938.
Θεωρείται η αρχή του Ολοκαυτώματος καθώς το κύμα βίας υποκινήθηκε κυρίως από αξιωματούχους του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας, των Ταγμάτων Εφόδου και της Χιτλερικής Νεολαίας.
Ονομάστηκε “Νύχτα των Κρυστάλλων” από τα θραύσματα γυαλιών που βρίσκονταν σκορπισμένα στους δρόμους της Γερμανίας την επόμενη ημέρα του πογκρόμ και θύμιζαν κρύσταλλα.
Τα θραύσματα προέρχονταν από τα σπασμένα τζάμια των παραθύρων στις συναγωγές, στα σπίτια και στις επιχειρήσεις των Εβραίων, που λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς εκείνες τις ημέρες.
Συνολικά καταστράφηκαν 267 συναγωγές, οι περισσότερες από εμπρησμό, πολλά εβραϊκά κοιμητήρια και πάνω από 7.000 καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα, που ανήκαν σε Εβραίους ενώ περισσότεροι από 30.000 άνδρες εβραϊκής καταγωγής συνελήφθησαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κυρίως στο Νταχάου, στο Μπούχενβαλντ και στο Ζάξενχαουζεν.
Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος, το πογκρόμ ήταν ιδιαίτερα βάναυσο σε Βερολίνο και Βιέννη, καθώς ήταν οι δύο πόλεις που φιλοξενούσαν τις μεγαλύτερες εβραϊκές κοινότητες.
Άνδρες των Ταγμάτων Εφόδου περιφέρονταν στους δρόμους και εισέβαλλαν στα σπίτια των Εβραίων ή εξανάγκαζαν σε πράξεις δημόσιου αυτοεξευτελισμού όσους Εβραίους συναντούσαν στο δρόμο.
Ο ακριβής αριθμός των Γερμανών Εβραίων που θανατώθηκαν δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο αποδεκτός αριθμός νεκρών ανέρχεται στα 91 άτομα.
Πηγή: news247
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Τα έγγραφα που δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε στη Γερμανία
- Νοέμβριος 2022: 9 αλλαγές που έρχονται στη Γερμανία
- 10 αξέχαστες εκδηλώσεις στη Γερμανία αυτόν τον Νοέμβριο
- Παίρνουν την υπηκοότητα παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία;
- Πώς και πότε θα λειτουργήσει το νέο Deutschlandticket;
- Τι παροχές δικαιούστε αν έχετε παιδιά στη Γερμανία;
- Υπηκοότητα Γερμανία: Ισχύουσα νομοθεσία και μελλοντικές αλλαγές
- Το επίδομα τέκνων θα αυξηθεί στα 250 ευρώ στη Γερμανία