Γερμανία: Οι πάροχοι διαδικτύου πρέπει να καλύψουν τις νεκρές ζώνες
Ο Volker Wissing, υπουργός ψηφιακών υποθέσεων της Γερμανίας, έδωσε τελεσίγραφο στους παρόχους διαδικτύου να καλύψουν τις νεκρές ζώνες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας σε όλη τη χώρα – βιαστείτε ή θα αντιμετωπίσετε κυρώσεις που θα επιβληθούν από την κυβέρνηση.
Ο Wissing κατακεραυνώνει τους Γερμανούς παρόχους διαδικτύου
Ο Volker Wissing, ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων και μεταφορών, απαίτησε από τους παρόχους διαδικτύου στη Γερμανία να βάλουν τα δυνατά τους όταν πρόκειται να γεμίσουν τις λεγόμενες “Funklöcher” (νεκρές ζώνες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας στο διαδίκτυο) σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, περίπου το 3% της Γερμανίας δεν έχει πρόσβαση σε 4G και το 21% δεν έχει πρόσβαση σε 5G για κινητά τηλέφωνα.
Δείτε επίσης: Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Μιλώντας στη Bundestag, ο Wissing ανακοίνωσε: “Στις περιπτώσεις όπου ευθύνονται οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων, θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι νομικές δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων στις καθυστερήσεις που οφείλονται σε υπαιτιότητα των φορέων εκμετάλλευσης”.
Οι κυρώσεις αυτές θα επιβάλλονται από το Υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών, εάν αποδεικνύεται ότι οι πάροχοι διαδικτύου δεν προσφέρουν συνδέσεις σε όλη τη χώρα χωρίς διακρίσεις.
Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου, κανένας από τους τρεις κύριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη Γερμανία, η Deutsche Telekom, η Vodafone ή η Telefónica, δεν πληροί τις απαιτήσεις της κυβέρνησης για την κάλυψη των νεκρών ζωνών σύνδεσης.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας αποποιούνται την ευθύνη
Στην ίδια ομιλία, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεν θα επιτύχει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς στόχους της για το 2022.
Ως υπουργός ψηφιακών υποθέσεων, μια περιοχή που ως γνωστόν δεν είναι το δυνατό χαρτί της Γερμανίας, ο Βίσινγκ είναι αποφασισμένος η χώρα να βελτιώσει το παιχνίδι της.
Δείτε επίσης: Γερμανία: Πως να καλέσετε σε βοήθεια αν δεν έχετε δίκτυο;
Σε απάντηση στα σχόλια του Wissing, εκπρόσωπος της Telekom υπερασπίστηκε τη διεθνή εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι οι κατάλογοι των περιοχών όπου υπάρχουν νεκρές ζώνες σύνδεσης δεν ήταν διαθέσιμοι μέχρι το τέλος του 2021.
Οι εταιρείες δεν ήταν σε θέση να εγκαταστήσουν νέες κεραίες επικοινωνιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, επειδή οι αιτήσεις για τοποθέτηση χρειάζονται κατά μέσο όρο 15 έως 19 μήνες για να διεκπεραιωθούν.
Η Vodafone επιμένει ότι η διαδικασία κατασκευής των κεραιών μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 30 μήνες.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 23 νέες αλλαγές και κανόνες που έρχονται στη Γερμανία το 2023
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Kassensturz στη Γερμανία: Τι θα αλλάξει τον Δεκέμβριο του 22;
- 5 Συμβουλές για ταξίδια με τρένο στη Γερμανία τα Χριστούγεννα
- Γερμανία: Άδεια πατρότητας μετ’ αποδοχών για τους νέους μπαμπάδες
- Προλάβετε! Πως να έχετε περισσότερο καθαρό μισθό στη Γερμανία;
- Συμβουλές από την ADAC για πώληση αυτοκινήτου στη Γερμανία
- Ανάκληση προϊόντων στη Γερμανία: Μην φάτε αυτά τα ζυμαρικά
- Πινακίδες κυκλοφορίας στη Γερμανία: Προϋποθέσεις και κανόνες
- Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας
- Γερμανία: 8 γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε τον Δεκέμβριο