Στη Γερμανία λαμβάνουν μέτρα για το χειμώνα μέσω TikTok
Ο χειμώνας έρχεται: Αν και οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί, η θέρμανση παραμένει χαμηλά σε πολλά σπίτια. Οι καταναλωτές γίνονται δημιουργικοί για να παραμείνουν ζεστοί.
“Έχετε ανάψει τη θέρμανση;” έχει γίνει η συνήθης ερώτηση μεταξύ φίλων στη Γερμανία. Πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν κάνει, παρόλο που την 1η Οκτωβρίου αρχίζει επίσημα η περίοδος θέρμανσης στη Γερμανία κάθε χρόνο.
Φέτος, οι εξαιρετικά ήπιες θερμοκρασίες λειτουργούν υπέρ των λιτών Γερμανών.
Η θέρμανση των δωματίων στους 19 βαθμούς Κελσίου το πολύ είναι μία μόνο από τις συστάσεις της γερμανικής κυβέρνησης για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας αυτό το χειμώνα.
Αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα μέτρα θα πρέπει να έχουν διπλό αποτέλεσμα: να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών ενέργειας και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ελλείψεων αυτόν τον χειμώνα.
Η ενεργειακή κρίση πλήττει τα σπίτια στη Γερμανία
Τώρα, οι καταναλωτές στη Γερμανία αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να παραμείνουν άνετοι, ξεκινώντας με το “Zwiebel look” (εμφάνιση κρεμμυδιού) – φορώντας πολλά ρούχα ή αγοράζοντας θερμαινόμενα ρούχα/προϊόντα.
Τα στοιχεία πωλήσεων μιλούν από μόνα τους: Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, το διαδικτυακό κατάστημα ρούχων και ειδών σπιτιού Baur δήλωσε ότι οι πωλήσεις θερμικών ρούχων αυξήθηκαν κατά 558% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι πωλήσεις στις θερμοφόρες αυξήθηκαν επίσης κατά 165% – οι ηλεκτρικές κουβέρτες κατά 220%.
Ήδη από τον Αύγουστο, ο γερμανικός ιστότοπος της διαδικτυακής αγοράς eBay είδε επίσης μια αύξηση στην αγορά προϊόντων για να διατηρηθούν ζεστά και να προετοιμαστούν τα σπίτια για τους χειμερινούς μήνες.
Οι πωλήσεις των σφραγίδων παραθύρων είχαν διπλασιαστεί, ενώ είχαν πωληθεί κατά 70% περισσότεροι “αεροστόπ” (τα μακριά, λεπτά μαξιλάρια που οι άνθρωποι βάζουν στη χαραμάδα στο κάτω μέρος της πόρτας).
Υπήρξε επίσης μεγάλη ζήτηση για προϊόντα για την παραγωγή της δικής σας ηλεκτρικής ενέργειας, με τις πωλήσεις των ηλιακών θερμικών συστημάτων να αυξάνονται κατά 126% περίπου και ακόμη και των μικρών ανεμογεννητριών κατά 70%.
Πριν από μερικούς μήνες, όταν η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου έγινε για πρώτη φορά θέμα δημόσιας ανησυχίας, οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης εξαντλήθηκαν.
Ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι έμποροι λιανικής ανέφεραν αύξηση των πωλήσεών τους κατά 35% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, το Ινστιτούτο Πρόληψης και Έρευνας Ζημιών έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους των ηλεκτρικών θερμαντήρων με ανεμιστήρα.
Οι συσκευές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς επίβλεψη και πρέπει να φυλάσσονται μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα, αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευση.
Και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη Γερμανία έχουν προειδοποιήσει κατά της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση λόγω ανησυχιών ότι τα περιφερειακά δίκτυα θα υπερφορτωθούν.
Η διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Με κάθε νέα κρίση, υπάρχουν και νέες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19, το TikTok και το Instagram ξεχείλιζαν από συμβουλές, είτε επρόκειτο για την κατασκευή της δικής σας μάσκας τις πρώτες ημέρες, είτε για μια νέα τάση γυμναστικής καραντίνας, είτε για ασυνήθιστα ποτά που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις μεγάλες μέρες μέσα στο σπίτι.
Τώρα, το #stayathome είναι εκτός τάσης και το #staywarm είναι Trend στη Γερμανία, με τους επιδέξιους influencers να επιδεικνύουν σπιτικές “πατέντες” για να ζεσταθείτε και να εξοικονομήσετε χρήματα.
Αλλά η ένωση πυροσβεστικών υπηρεσιών της Γερμανίας (DFV) προειδοποιεί να είστε προσεκτικοί με τα DIY που βλέπετε στο ίντερνετ.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Η Γερμανία πληρώνει τους λογαριασμούς αερίου των πολιτών τον Δεκέμβριο
- Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Νέοι κανόνες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στη Γερμανία;
- Βαθμολογία Schufa στη Γερμανία: Πώς προκύπτει-επηρεάζεται;
- Halloween 22 στη Γερμανία: Πότε είναι και ποια είναι η σημασία;
- Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;
- Η κηπουρική στη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο
- Zu-Verschenken: Τι επιτρέπεται και τι όχι στη Γερμανία;
- Συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία: Τι πρέπει να προσέξετε
- Χρήστος Περπερίδης: Ο Έλληνας δικηγόρος στο Μόναχο