Μία γέφυρα-στολίδι που θα προωθεί τη βιωσιμότητα έχει προταθεί να δημιουργηθεί πάνω από τον Ρήνο, με φόντο την επιτάχυνση της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα.
Δεν χρήζει επιστημονικής τεκμηρίωσης πόσο σημαντικές είναι οι γέφυρες, μιας και φροντίζουν για τη ζεύξη σημείων ανάμεσα στα οποία μεσολαβεί φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι εν λόγω υποδομές έχουν πάψει να περιορίζονται απλά στην ένωση δύο σημείων, δεδομένου ότι φέρουν μια περίτεχνη σχεδιαστική προσέγγιση με σκοπό τον εντυπωσιασμό των κατοίκων και και των επισκεπτών των πόλεων στις οποίες εδρεύουν.
Πρόκειται για γέφυρες-στολίδια που μαγνητίζουν τα βλέμματα, και δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Μία τέτοια υποδομή έχει προταθεί να υψωθεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το Ντίσελντορφ, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Πράσινη Γέφυρα» (“Green Bridge”), που αποσκοπεί τόσο στην επέκταση των υποδομών μεταφορών της πόλης, όσο και στη δημιουργία μιας πράσινης όασης στην «καρδιά» του αστικού χώρου διαβίωσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχέδια, το έργο το οποίο θα αντικαταστήσει τη δεύτερη γηραιότηρη γέφυρα της πόλης, θα συνδέει τις δύο όχθες του Ρήνου και ταυτόχρονα θα αποτελεί έναν «πράσινο» διάδρομο που θα προωθεί τη βιωσιμότητα.
Για την κατασκευή της θα χρησιμοποιηθούν βιώσιμα υλικά ενώ θα ενσωματώνεται τόσο ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός όσο και προηγμένα συστήματα διαχείρισης υδάτων.
Επιπροσθέτως, η γέφυρα όπου θα συνυπάρχουν οχήματα, πεζοί, και ποδηλάτες, θα παρέχει μια πλατφόρμα για τη δυνητική εγκατάσταση ηλιακών πάνελ και ανεμογεννητριών, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της υποδομής και να επιταχυνθεί η κλιματική ουδετερότητα του Ντίσελντορφ.
Η γέφυρα θα αποτελεί έναν συνδυασμό σύγχρονου χάλυβα και γυαλιού με αληθινά φυτά και χώρους πρασίνου, την ίδια ώρα που στις δύο εισόδους της γέφυρας θα δημιουργηθούν κήποι οι οποίοι πέρα από τη βελτίωση της αισθητικής της υποδομής θα συνδράμουν σε έναν καθαρότερο αέρα, ενώ θα παρέχουν και ένα ενδιαίτημα για πτηνά.
Δεν θα απουσιάζουν, ακόμα, κάποια παρατηρητήρια/σημεία θέασης απ’ όπου οι πολίτες θα μπορούν να θαυμάσουν τον ποταμό, αλλά και κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης.
Το πρότζεκτ δεν έχει πάρει ακόμα την άγουσα της υλοποίησης, μιας και δεν έχει ωριμάσει σε μελετητικό επίπεδο.
Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι η υλοποίηση του έργου θα σηματοδοτούσε την ανάδειξή του σε σύμβολο καινοτομίας και βιωσιμότητας για το Ντίσελντορφ, και παράλληλα θα χάριζε αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη μέσω της προσέλκυσης τουριστών και της δημιουργίας νέων επενδυτικών ευκαιριών.
Πηγή: CAR&MOTOR
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Νέοι νόμοι και αλλαγές: Τι θα αλλάξει τον Οκτώβριο στη Γερμανία;
- 8 ιαματικά λουτρά που πρέπει να επισκεφθείτε στη Γερμανία
- Γερμανία: Επιτρέπονται τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα;
- Brückentage 2024: Κερδίστε περισσότερη άδεια στη Γερμανία
- ΕΕ: Δωρεάν χειραποσκευές και στις γερμανικές πτήσεις;
- Ανάκληση: Θραύσματα γυαλιού σε ψωμί και προϊόντα αρτοποιίας
- Γερμανία: Έφτιαξε τη δική του θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του
- Θα καταργηθεί το γερμανικό εισιτήριο των 49 ευρώ;
- Φαρμακείο στη Γερμανία κλείνει μετά από 481 χρόνια…