Γερμανία: Ασθενείς συσσωρεύονται στους διαδρόμους
Το προσωπικό των νοσοκομείων στο Μόναχο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επειδή η περίθαλψη βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ο λόγος είναι το κύμα ασθενειών μετά το Oktoberfest. Επιδεινώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης νοσηλείας.
Χθες, η νοσοκόμα Christina Erbel (42) αντικατέστησε και πάλι μια συνάδελφό της. Ακριβώς όπως την προηγούμενη εβδομάδα.
Το κύμα της ασθένειας που κυλά σήμερα πάνω από το Μόναχο – γίνεται αισθητό και στις κλινικές.
Η επείγουσα περίθαλψη εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό εγγυημένη, αλλά η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κλινικής του Μονάχου.
Αλλά: υπάρχει απειλή κατάρρευσης. Η ανάγκη στα επείγοντα περιστατικά δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, ανησυχεί ένας γιατρός από νοσοκομείο του Μονάχου που δεν θέλει να κατονομαστεί.
Μόναχο: Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ τόσο τεταμένη
Τα περιστατικά αυξάνονται σε όλη τη Βαυαρία – αλλά στην πρωτεύουσα του κρατιδίου είναι ιδιαίτερα υψηλά μετά το Wiesn.
Για τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε ελαφρώς χαμηλότερη επίπτωση 1024,7. To Wiesn πολλαπλασίασε τον αριθμό των κρουσμάτων της Corona – και επίσης έφερε τη γρίπη στην πόλη πολύ νωρίς, λέει ο γιατρός στην εφημερίδα του Μονάχου (Merkur).
Οι ασθενείς, οι νοσηλευτές και οι γιατροί υποφέρουν από αυτό, λέει η νοσηλεύτρια Christina Erbel. Επειδή ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται, πολλοί νοσηλευτές και γιατροί είναι οι ίδιοι άρρωστοι στο σπίτι.
Περίπου 500 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου LMU νοσούν σήμερα μόνο από το Covid-19. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κοινού κρυολογήματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι σε θέση να εργαστούν κάνουν επιπλέον βάρδιες.
Ακόμη και πριν από την πανδημία, υπήρχε έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και εδώ και δυόμισι χρόνια η Covid-19 επιδείνωσε την έλλειψη προσωπικού και τις άσχημες συνθήκες εργασίας.
Το συμβούλιο εργαζομένων της κλινικής του Μονάχου είναι επίσης θορυβημένο. Τα μέλη έγραψαν μια εξαγριωμένη επιστολή προς τον δήμαρχο Dieter Reiter και την υπεύθυνη υγείας του Μονάχου Beatrix Zurek (και οι δύο SPD).
Η κλινική του Μονάχου είναι “επικίνδυνα υπερφορτωμένη”, αναφέρει η επιστολή, η οποία είναι στη διάθεση της Merkur.
“Οι ασθενείς συσσωρεύονται στους διαδρόμους στο Μόναχο”
Περίπου οι μισοί από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στις κλινικές του Μονάχου απουσιάζουν, λέει το συμβούλιο – “με αυξητική τάση”.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κλινικής, 250 άτομα του προσωπικού είναι επί του παρόντος άρρωστοι με Corona. Όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, τα νοσοκομεία αποσύρονται μερικώς ή πλήρως από την επείγουσα περίθαλψη.
Αλλά αυτή τη στιγμή, πολλά νοσοκομεία λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα.
Ως εκ τούτου, την περασμένη εβδομάδα, όλα τα νοσοκομεία που παρέχουν επείγουσα περίθαλψη έχουν εν τω μεταξύ διαγραφεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Helios Kliniken.
Η εταιρεία λειτουργεί δύο νοσοκομεία στο Pasing και στο Perlach. Επειδή οι επείγοντες ασθενείς εξακολουθούν να χρειάζονται περίθαλψη, συνεχίζουν να μεταφέρονται στις υπερπλήρεις κλινικές.
Κλινική του Μονάχου: το συμβούλιο εργαζομένων γράφει επιστολή
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, διαμαρτύρεται το συμβούλιο εργαζομένων της κλινικής του Μονάχου.
Απαιτεί: Περισσότερες αναβλητέες θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να ακυρωθούν – μέχρι να χαλαρώσει η κατάσταση.
Ένα άλλο αίτημα: η ανακούφιση θα ήταν δυνατή εάν περισσότερα νοσοκομεία συμμετείχαν στην επείγουσα περίθαλψη και διέθεταν κρεβάτια. Υπάρχουν ορισμένα νοσοκομεία στην πόλη που εξακολουθούν να έχουν χωρητικότητα.
Αλλά τα κρεβάτια παραμένουν κενά επειδή υπάρχει έλλειψη φροντίδας. Αυτό συμβαίνει επί του παρόντος στο Klinikum Dritter Orden, στο LMU Klinikum και στο Krankenhaus Barmherzige Brüder. Οι κλινικές του Μονάχου κλείνουν ακόμη και ολόκληρους θαλάμους κατά καιρούς.
Διαμαρτυρία: Οι γιατροί ανοίγουν τα ιατρεία αργότερα
Βλέποντας την περίθαλψη των ασθενών σε κίνδυνο, πολλοί γιατροί στη Βαυαρία άνοιξαν τα ιατρεία τους αργότερα (στις 10 το πρωί) τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
“Οι απαιτήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών για μηδενική στρογγυλοποίηση των αμοιβών εξασφαλίζουν ότι τα ιατρεία δύσκολα μπορούν πλέον να λειτουργήσουν οικονομικά λόγω του πληθωρισμού”, ανακοίνωσε στο Μόναχο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων της Βαυαρίας (KVB).
Επικρίσεις διατυπώθηκαν επίσης για τα σχέδια του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Karl Lauterbach (SPD) να αφαιρέσει εκ νέου από το νόμο τον νέο κανονισμό για τους ασθενείς.
“Οι νέοι γιατροί δεν μπορούν πλέον να εμπνευστούν για να εργαστούν στο δικό τους ιατρείο υπό αυτές τις συνθήκες”, αναφέρεται.
“Για τους ασθενείς, η τρέχουσα πορεία σημαίνει ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και ότι κινδυνεύει η συνηθισμένη φροντίδα τους”.
Πηγή: Merkur.de
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 9 αλλαγές που φέρνει ο Οκτώβριος στους πολίτες στη Γερμανία
- 10 σημαντικές εκδηλώσεις στη Γερμανία τον Οκτώβριο!
- Μούχλα σε διαμέρισμα στη Γερμανία; Τι δικαιώματα έχετε;
- Πώς το κόστος ζωής επηρεάζει τους ανθρώπους στη Γερμανία;
- 7 προορισμοί για φθινοπωρινές διακοπές στη Γερμανία
- Πόσο κοστίζει η φροντίδα των παιδιών στη Γερμανία;
- Η Γερμανία ψηφίστηκε ως η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο
- Γερμανία: Υποχρέωση αναφοράς φόρου ακίνητης περιουσίας
- Άδεια ασθενείας λόγω Covid στη Γερμανία; Τι να κάνετε
- Γερμανία: Το έντυπο που δεν μπορούν να αποφύγουν οι εργαζόμενοι