Πέταξαν στην Ταϊλάνδη ιδιωτικά, όχι ως ακτιβιστές: τη δήλωση αυτή ακολούθησε καταιγισμός κατά του κινήματος. Είναι πραγματικά επάγγελμα ο “ακτιβιστής του κλίματος”;
Εδώ και μήνες, η “Τελευταία Γενιά” ακούγεται δημοσίως με αποκλεισμούς δρόμων. Αυτή τη στιγμή δέχονται πυρά αφού δύο από τους συναγωνιστές τους πέταξαν στην Ταϊλάνδη αντί να εμφανιστούν στο δικαστήριο για μια τέτοια ενέργεια.
Η πρώτη αντίδραση ενός εκπροσώπου: “Έκλεισαν την πτήση ως ιδιώτες, όχι ως ακτιβιστές για το κλίμα”.
Αυτό ακούγεται σαν ο ακτιβιστής του κλίματος να είναι ένα επάγγελμα όπως ο αστυνομικός ή ο πολιτικός. Και πράγματι, ορισμένοι δεν κάνουν δωρεάν εκστρατεία για τα ιδανικά τους παράλληλα με το πραγματικό τους επάγγελμα.
Σύμφωνα με το λεξικό, ακτιβιστής για το κλίμα είναι κάποιος που κάνει εκστρατεία για την προστασία του κλίματος. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε περιγραφή θέσης εργασίας.
Όμως, με τη δέσμευσή τους στην “Τελευταία Γενιά”, οι ακτιβιστές μπορούν να κερδίσουν χρήματα – και να γίνουν ακτιβιστές πλήρους απασχόλησης για το κλίμα.
Δύο εκπρόσωποι του κινήματος εξήγησαν στο t-online πώς. Ακριβώς όπως και σε μια κανονική εταιρεία, μπορεί κανείς να εργαστεί για την “Τελευταία Γενιά” ως Mini-Job ή ως εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης.
Μια ένωση του Βερολίνου, ή πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία της “Μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό έργο για την υποστήριξη της “τελευταίας γενιάς”, απασχολεί τους λεγόμενους εκπαιδευτικούς συμβούλους. Προετοιμάζουν διαλέξεις για την προστασία του κλίματος ή φροντίζουν για το διαφημιστικό υλικό. Ωστόσο, το πόσα κερδίζουν οι ακτιβιστές εξαρτάται από έναν παράγοντα.
Αυτό είναι το ποσό που μπορεί κανείς να κερδίσει με την “Τελευταία Γενιά”
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ακτιβιστές λαμβάνουν μόνο όσα χρήματα χρειάζονται για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι.
Κατά συνέπεια, ο μισθός ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση της ζωής του ατόμου. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει μέχρι στιγμής: έως και 1.300 ευρώ το μήνα.
Η συζήτηση προκλήθηκε από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild” την Τετάρτη.
Δύο ακτιβιστές για το κλίμα επρόκειτο να εμφανιστούν στο δικαστήριο της Στουτγάρδης επειδή είχαν αποκλείσει έναν ομοσπονδιακό δρόμο το περασμένο φθινόπωρο μαζί με άλλους ακτιβιστές και είχαν κολλήσει εκεί.
Αντί να εμφανιστούν, πέταξαν στο Μπαλί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και έτσι προκάλεσαν περίπου 7,9 τόνους CO2, όπως υπολόγισε η εφημερίδα.
Στη συνέχεια ξέσπασε συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεμονωμένοι πολιτικοί μίλησαν επίσης επικριτικά.
Οι δύο τους δεν είχαν πετάξει για το Μπαλί, αλλά για την Ταϊλάνδη για να “μείνουν εκεί για πολλούς μήνες”, είπε η “Τελευταία Γενιά”.
Η απουσία τους είχε συμφωνηθεί με το δικαστήριο. Το τοπικό δικαστήριο που είναι αρμόδιο για την υπόθεση δήλωσε στο t-online ότι οι κατηγορούμενοι είχε ενημερωθεί, αλλά ότι ο δικαστής δεν τον είχε απαλλάξει από την “υποχρέωσή του να εμφανιστεί”.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Πόσο καιρό πρέπει να εργαστείτε για να λάβετε γερμανική σύνταξη;
- 9 αλλαγές στη νομοθεσία που θα επηρεάσουν τα οικονομικά σας
- Γερμανία: 5 καλά αμειβόμενες δουλειές που κανείς δε θέλει να κάνει
- Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε Γερμανία και Ευρώπη
- Το γνωρίζατε; Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη έντομα σε τρόφιμα;
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2023
- Τα κρυφά κόστη της ενοικίασης στη Γερμανία
- Πώς λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό σημείωμα ασθενείας στη Γερμανία
- 890.000 θα λάβουν 1000 ευρώ αποζημίωση για τον πληθωρισμό
- Επιστροφή συνταξιοδοτικών εισφορών φεύγοντας από τη Γερμανία
- Γερμανία: 7 εξωπραγματικές τροπικές πισίνες για τον χειμώνα