Για το 2023 αναμένεται έλλειμμα 17 δισ. ευρώ στο σύστημα υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας. Ο Bernd Raffelhüschen, οικονομολόγος στον τομέα της υγείας, τάσσεται υπέρ μεγαλύτερης συμμετοχής.
Για τη χρηματοδότηση του ακριβού συστήματος υγείας, ο οικονομολόγος Bernd Raffelhüschen προτείνει οι ασφαλισμένοι της υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας να πληρώνουν κλιμακωτή συμμετοχή έως και 2.000 ευρώ ετησίως.
Πληρώστε μόνοι σας για τους τραυματισμούς στο σκι
“Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε οικονομικά το σύστημα. Οι ασθενείς θα πρέπει στο μέλλον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους”, δήλωσε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στην εφημερίδα “Bild”.
“Αλλά πρέπει να υπάρξει κοινωνική αποζημίωση για αυτό. Οι επιδοτήσεις για τους χαμηλόμισθους, για παράδειγμα, πρέπει να προέρχονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό”.
Ο Raffelhüschen υποστήριξε επίσης ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για τους τραυματισμούς σύμφωνα με τους επιλεγμένους κινδύνους – όπως το σκι οι ίδιοι.
“Οι καπνιστές πρέπει επίσης να συνεισφέρουν οι ίδιοι περισσότερο στο κόστος παρακολούθησης των θεραπειών”, απαίτησε.
Διάφορα επίπεδα συμμετοχής
Χωρίς αντίμετρα, το ποσοστό συμμετοχής θα αυξηθεί στο 22% των ακαθάριστων μισθών μέχρι το 2035, προειδοποίησε ο οικονομολόγος.
Επί του παρόντος, το μέσο ποσοστό εισφοράς -συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης εισφοράς- είναι λίγο κάτω από το 16%, ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης υγείας.
Για το 2023, η υποχρεωτική ασφάλιση υγείας αναμένεται να έχει έλλειμμα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ – σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Karl Lauterbach, πρόκειται για ιστορικό επίπεδο.
Στη Γερμανία, περίπου 73 εκατομμύρια ασφαλισμένοι καλύπτονται από ένα από τα 96 ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης ασθενείας – αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 90 τοις εκατό του πληθυσμού.
Λογαριασμός μετά από επίσκεψη σε γιατρό;
Σύμφωνα με τα σχέδια του Raffelhüschen, οι ασθενείς θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν ένα τιμολόγιο μετά την επίσκεψη στον γιατρό και να το διαβιβάζουν στην ασφαλιστική εταιρεία υγείας, “η οποία αναλαμβάνει στη συνέχεια ένα μεγάλο μέρος του κόστους”.
Θα υπάρχουν διάφορα επίπεδα συμμετοχής των ασθενών. Το ανώτατο όριο θα είναι “συνολικά 1500 ή 2000 ευρώ ετησίως”, δήλωσε ο Raffelhüschen.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Πόσο καιρό πρέπει να εργαστείτε για να λάβετε γερμανική σύνταξη;
- 12 λάθη που κάνουν οι ξένοι όταν μετακομίζουν στη Γερμανία
- Αυτό το εισόδημα είναι το όριο της φτώχειας στη Γερμανία
- Γερμανία: Ποιες εταιρείες προσλαμβάνουν αυτή τη στιγμή προσωπικό
- Γερμανική εταιρεία προσφέρει 100.000€ για να καπνίζετε χόρτο
- Γερμανία: 76χρονος οδηγεί μεθυσμένος στις γραμμές
- Η Ritter Sport διαφημίζει σοκολάτα με έντομα: Έντονες αντιδράσεις
- Veloudo: Κέντρο αποτρίχωσης με λέιζερ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
- Γερμανία: Πώς να βοηθήσετε τους σκίουρους που έχουν ανάγκη;
- 25 σίγουροι τρόποι για να εκνευρίσετε έναν Γερμανό
- Γερμανία: Ασυναγώνιστη προσφορά από ελληνικό εστιατόριο
- Βερολίνο vs Βιέννη: Ποια πόλη είναι καλύτερη για να ζήσει κανείς;
- Γερμανία: Μεγάλη ανάκληση πουρέ μήλου – Προσοχή!