Πριν από 16 μήνες είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Λειψίας/Χάλλε. Και από τότε στέκονται εκεί: τρία Antonov AN-124, τα μεγαλύτερα μεταφορικά αεροσκάφη στον κόσμο!
Ανήκουν στη ρωσική “Volga-Dnepr Airlines” και δεν τους επιτρέπεται να απογειωθούν λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας του Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, όμως, δεν θα μπορέσουν να το κάνουν μετά από αυτή τη μεγάλη αδράνεια …
ΟΙ GAMMEL-ANTONOWS της Λειψίας
Αρχικά, τα τρία αεροσκάφη σοβιετικής εποχής είχαν σταλεί στον ρωσικό εμπορευματικό κόμβο στη Σαξονία για συντήρηση.
Στη συνέχεια, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και τα Antonov έπρεπε να παραμείνουν στο έδαφος. Το ένα είναι εντελώς χωρίς κινητήρες, τα άλλα είναι εν μέρει αποσυναρμολογημένα.
“Προφανώς δεν είναι έτοιμα να πετάξουν”, λέει ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Uwe Schuhart.
Επιπλέον, η Ουκρανία διεξάγει αγωγή εναντίον της αεροπορικής εταιρείας. Η κατηγορία είναι ότι για χρόνια η “Volga-Dnepr” είχε πιστοποιήσει ότι είναι αξιόπλοα – με την έγκριση της εποπτικής αρχής της Ρωσίας για την εποπτεία της αεροπορίας.
Ένα δικηγορικό γραφείο από το Κίεβο θεωρεί ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και κατέσχεσε το αεροσκάφος στη Λειψία και ένα άλλο στο Τορόντο (Καναδάς).
1,3 εκατ. ευρώ τέλη στάθμευσης που έχουν ήδη καταβληθεί
Εκεί, η κυβέρνηση κατάσχεσε το AN-124 (με αριθμό RA-82078) με τη βοήθεια των νέων καναδικών κυρώσεων και με την αιτιολογία ότι η αεροπορική εταιρεία υποστήριζε τη ρωσική κυβέρνηση.
Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για γρήγορη παράδοση του αεροσκάφους στο Κίεβο, ούτε στο Τορόντο ούτε στη Λειψία.
Αλλά ενώ οι Ρώσοι εξακολουθούν να χρωστούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο το ποσό των 350.000 ευρώ σε τέλη στάθμευσης, συνεχίζουν να πληρώνουν επιμελώς το Αεροδρόμιο Leipzig/Halle.
Σύμφωνα με τον πίνακα τελών, στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλλε έχει καταβληθεί 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε τέλη στάθμευσης.
Εκπρόσωπος Schuhart: “Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους Antonows με τον τρόπο που θέλει τώρα να κάνει το Τορόντο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να εκδώσει ψήφισμα για τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle”.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο πρόβλημα. Schuhart: “Τα αεροσκάφη πρέπει να περνούν τακτικά από τους νομικά προβλεπόμενους ελέγχους για να μπορούν να διατηρήσουν τη λειτουργία τους”.
Οι λεγόμενοι έλεγχοι A-, C-, IL- και D-έλεγχοι δεν προβλέπονται μόνο στους κανονισμούς των αρχών αεροπορικής ασφάλειας, αλλά και στους όρους εγγύησης των κατασκευαστών.
Κατά συνέπεια, ένας έλεγχος IL (Intermediate Layover), ο οποίος συνήθως πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 48 μήνες, διαρκεί ήδη έως και τέσσερις εβδομάδες, επειδή όλα τα εξαρτήματα πρέπει να ελεγχθούν και να επισκευαστούν, εάν είναι απαραίτητο.
Τα απομονωμένα αεροσκάφη, τα οποία είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς προστασία, θα χρειαστούν πιθανότατα ακόμη και έλεγχο D.
Μια μεγάλη γενική επισκευή, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες και να κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, επίσης για να διατηρηθεί η αξία τους.
Πριν από ένα χρόνο, η δικηγορική εταιρεία Ilyashev & Partners με έδρα το Κίεβο είχε εκτιμήσει την αξία κάθε αεροσκάφους σε περίπου 62,4 εκατομμύρια ευρώ.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
- Επιτρέπεται να καπνίζετε στο μπαλκόνι σας στη Γερμανία;
- Τι να κάνω αν χάσω την δουλειά μου στη Γερμανία;
- Ελλάδα το καλοκαίρι του 23: Οι καλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο
- Τα τσιμπούρια εξαπλώνονται στη Γερμανία: Δείτε τον χάρτη
- 7 πράγματα που αλλάζουν στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2023
- Ασφάλιση ασθενείας στη Γερμανία (Gesetzliche Krankenversicherung)
- Γερμανία: “Απαγορεύεται το παρκάρισμα στα άσχημα αυτοκίνητα”
- Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες
- Είναι η Ελβετία πραγματικά “καλύτερη” από τη Γερμανία;
- Γερμανικός φόρος κυκλοφορίας οχημάτων & σήματα εκπομπών