Υπάρχουν όλο και περισσότεροι άστεγοι στις γερμανικές πόλεις. Υποφέρουν ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες όπως αυτές. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα στραβά μάτια…
Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες στη Γερμανία. Πώς τα καταφέρνουν οι άνθρωποι χωρίς στέγη και προστασία όταν οι θερμοκρασίες σκαρφαλώνουν πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς;
Πίνετε πολλά υγρά, συμβουλεύουν οι γιατροί. Τι κάνουν όμως οι άνθρωποι που δεν έχουν διαμέρισμα με κλιματισμό και ψυγείο, που δεν έχουν πρόσβαση σε κρύο πόσιμο νερό; Πού μπορούν να βρουν κάτι να πιουν;
“Ρωτήστε τριγύρω, και μετά θα το βρείτε”, λέει ο Jon*, το όνομα του οποίου οι συντάκτες άλλαξαν κατόπιν αιτήματός του.
Είναι 52 ετών και έζησε στο δρόμο για κάποιο χρονικό διάστημα πριν από τέσσερα χρόνια.
Με τη βοήθεια ενός γνωστού και τη δουλειά στο κοινωνικό περιοδικό Straßenkreuzer, έκανε το άλμα.
Σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από δίπλα του στο υπόγειο του σταθμού όπου πουλάει το περιοδικό. Συχνά τον προσπερνούν.
“Όταν κάποιος είναι μεθυσμένος, είναι πάντα δύσκολο”
Ως εκ τούτου, λέει, οι άστεγοι συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Δίνουν ο ένας στον άλλον συμβουλές για το πού υπάρχουν δημόσιες βρύσες ή κατάλληλες εγκαταστάσεις.
Όχι μόνο τις ζεστές ημέρες. Η έλλειψη στέγης φέρνει μαζί της πολλά προβλήματα.
Ο Jon μιλάει για τους εθισμένους, για την επιθετικότητα. Όταν κάποιος είναι μεθυσμένος, είναι πάντα δύσκολο, λέει.
Τι κάνει η πόλη της Νυρεμβέργης;
Ο σχεδιασμός και οι έννοιες για τους άστεγους σε συνθήκες ακραίας ζέστης προσανατολίζονται επί του παρόντος κυρίως στην προστασία από το κρύο το χειμώνα, όπως ειπώθηκε στην πόλη της Νυρεμβέργης το καλοκαίρι του 2022.
Αυτές οι εγκαταστάσεις και τα καταφύγια είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο – δηλαδή και για την προστασία σε συνθήκες ακραίας ζέστης. Εάν είναι απαραίτητο, οι εγκαταστάσεις και τα καταφύγια μπορούν επίσης να επεκταθούν.
Το πόσιμο νερό και τα μη αλκοολούχα ποτά είναι διαθέσιμα στους άστεγους σε όλες τις εγκαταστάσεις – ανεξάρτητα από τον πάροχο που τις λειτουργεί.
Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές δημόσιες βρύσες πόσιμου νερού στη Νυρεμβέργη, για παράδειγμα στην Hallplatz, τη Wöhrder Wiese ή την Aufseßplatz.
Και πώς φτάνουν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές βοήθειας στους ανθρώπους που τις χρειάζονται επειγόντως; Αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, μέσω των εργαζομένων στο δρόμο, των καταφυγίων, των εκκλησιών, της αστυνομίας ή των υπηρεσιών διάσωσης.
Ο δήμος της Νυρεμβέργης εξήγησε τότε, απαντώντας σε ερώτηση του t-online, ότι οι πληγέντες μπορούν επίσης να λάβουν πληροφορίες μέσω της αρχικής σελίδας ή μέσω φυλλαδίων.
Ένα μπουκάλι νερό βοηθάει
Πόσοι άνθρωποι πλήττονται από την έλλειψη στέγης στη Νυρεμβέργη; Η πόλη της Νυρεμβέργης εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 2.300 άστεγοι στην πόλη (από τον Αύγουστο του 2022).
Όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, η τάση είναι αυξητική.
Καθώς δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου καταφύγιο: Οι άστεγοι υποφέρουν ιδιαίτερα από ηλίαση ή αφυδάτωση το καλοκαίρι.
Παρόλο που οι άστεγοι έχουν πολλές προσφορές βοήθειας, αρκετές υπηρεσίες στη Γερμανία εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη βοήθεια: όποιος βλέπει έναν άστεγο μέσα στον καύσωνα θα πρέπει να τον ρωτήσει αν θα προτιμούσε να πάει στη σκιά. Ένα μπουκάλι νερό βοηθά επίσης.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό βρύσης στη Γερμανία
- Γερμανία: Πότε πληρώνεται το Εισόδημα του Πολίτη (Bürgergeld)
- Ποια γερμανική ασφάλιση χρειάζεστε για ατυχήματα;
- Προβλέπεται νέα παροχή για γονείς: Ποιος παίρνει πόσα ευρώ;
- 60.000 οικογένειες στη Γερμανία δεν δικαιούνται το Elterngeld
- Σπουδές στο εξωτερικό: 10 λόγοι για να σπουδάσετε στη Γερμανία
- Υπουργείο Υγείας και DWD: Προειδοποίηση για ακραία ζέστη