Έρχεται γερμανικό εμβόλιο κατά του καρκίνου μέχρι το 2030
Οι τουρκογερμανικής καταγωγής ιδρυτές της BioNTech Uğur Şahin και Özlem Türeci ανακοίνωσαν ότι ένα εμβόλιο που στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το 2030.
Γερμανική εταιρεία ανακοινώνει εμβόλιο κατά του καρκίνου
Η γερμανική εταιρεία BioNTech, η οποία ανέπτυξε ένα από τα πιο επιτυχημένα εμβόλια για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο έως το 2030.
Σε συνέντευξή του στο BBC ο Özlem Türeci, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τη σύζυγό του Uğur Şahin, εξήγησε πώς η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο για τον κορονοϊό θα αναδιαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα και όχι στον κορονοϊό.
Οι προσπάθειες της εταιρείας να αναπτύξει επειγόντως ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό σήμαινε ότι η BioNTech γνωρίζει πώς να κατασκευάζει εμβόλια mRNA πιο γρήγορα και έχει βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αντιδράσει στο mRNA.
Η ανάπτυξη αυτή θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη στη Γερμανία και διεθνώς.
Αλλά προς το παρόν ο Türeci θέλησε να εκφράσει την προσοχή του: “Ως επιστήμονες είμαστε πάντα διστακτικοί στο να πούμε ότι θα έχουμε θεραπεία για τον καρκίνο. Είχαμε αρκετές ανακαλύψεις και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτές”, δήλωσε στο BBC.
Πώς θα λειτουργούσε το εμβόλιο κατά του καρκίνου;
Το mRNA είναι ένα μόριο το οποίο περιέχει οδηγίες για την κατασκευή πρωτεϊνών ακίδων. Στην περίπτωση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, οι οδηγίες αυτές εκτελούνται από κύτταρα τα οποία στη συνέχεια παράγουν την πρωτεΐνη spike.
Αυτές οι πρωτεΐνες spike είναι αντιγόνα που λένε στο ανοσοποιητικό σύστημα τι να αναζητήσει και να επιτεθεί.
Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία mRNA, το εμβόλιο κατά του καρκίνου θα λειτουργούσε με παρόμοιο τρόπο, προετοιμάζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.
Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης επί του παρόντος τρόπους με τους οποίους το mRNA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εμβόλια κατά της ελονοσίας.
Εάν η έρευνά τους είναι επιτυχής, η εταιρεία ελπίζει να βρει θεραπείες για τον καρκίνο του εντέρου. Ωστόσο, η υπέρβαση ορισμένων σημαντικών επιστημονικών εμποδίων θα παραμείνει πρόκληση.
Δεδομένου ότι οι καρκινικοί όγκοι αποτελούνται από μια ποικιλία πρωτεϊνών, η BioNTech δεν έχει ακόμη κατανοήσει πώς να αναπτύξει ένα εμβόλιο που θα στοχεύει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τους υγιείς ιστούς.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Εφάπαξ πληρωμή φυσικού αερίου – τι πρέπει να γνωρίζετε
- Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τους φόρους στη Γερμανία;
- Πώς θα λειτουργεί το νέο εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας;
- Γερμανία: Πώς να κλείσετε γρηγορότερα ραντεβού με εξειδικευμένο γιατρό
- Τι πρέπει να κάνω εάν κολλήσω Covid στη Γερμανία;
- Παροχή εκπαίδευσης στη Γερμανία σε παιδιά με ανάγκη
- Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου στο γιατρό στη Γερμανία;
- Απίστευτο: Νάρκωναν παιδιά σε ίδρυμα στη Γερμανία!
- Γερμανικές εισφορές: Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων;
- Οι 6 φάσεις ενός παγγερμανικού Blackout: Πότε γίνεται κρίσιμο;